giovedì, febbraio 01, 2007

ah et miks ma meeleheitel olen?

1 Yhelgi immigratsiooniametnikul pole infot selle kohta, kuidas kàib elamisloa taotlemine ja mis dokumente esitada. Kindluse mòttes saadavad nad mu jàrgmise ametiisiku juurde, kes saadab mind omakorda jàrgmise juurde, kes saadab mind esimese juurde tagasi ja siis see esimene vaatab mind yllatunult ja saadab neljanda ametiisiku juurde.

2 Infotelefonile vastab automaatvastaja. Halvimal juhul ei vasta seegi.

3 Asutused on avatud tàpselt siis kui mina pean olema tòòl. Mitte terve tòòpàeva, vaid umbes pool pàeva vòi nii.

4 MITTE KEEGI ei rààgi inglise keelt.

5 Kuna keegi ei tea, mis dokumente on vaja ja mis protseduurid kehtivad parasjagu, siis igaks juhuks dokumente vastu ei vòeta vòi kordub p 1 stsenaarium kuni ametiasutus uksed selleks pàevaks sulgeb.

6 Portaleimmigrazione suunab lahkelt infotelefoni kasutama (see eelmainitud automaatvastaja) vòi kohalikku politseijaoskonda, kus on vastuvòtt nàiteks kolmapàeval kl 10-11 ja neljapàeval kl 11-11.30, kus tòòtavad inimesed, kes saavad palka immigrantidega tegelemise eest ja kes mitte halligi ei tea, sest 'kulla sinjoriina, need reeglid meil siin muutuvad kogu aeg ja me pole veel jòudnud end nende uute reeglitega kurssi viia'.

7 Internetis saadaval olev info on stiilis 'tere tulemast meie kodulehele ja lugupeetud immigrant olge nyyd kena ja minge kohalikku politseijaoskonda vòi postkontorisse nillima'.

NO MIDA KURADIT MA PEAN TEGEMA?!

7 commenti:

Anonimo ha detto...

Noh, mina olen omal nahal tunda saanud, et sellisesse asutusse ei maksa minna ilma vaikese meeleheata. Kommikarp, konjakipudel, kalevi sokolaad jne. Minul elamisluba naiteks olemas, viieks aastaks!

Anonimo ha detto...

Noh siin Rumeenias muidugi, aga mis seal ikka nii vaga vahet on.

Katu ha detto...

Assa mait! :)

No igatahes ma konsulteerin Rokuga meelehea kysimuses.
Nimelt mulle on siiani mulje jàànud, et siin meelehead asemel toimib rohkem teenete vahetamine (ntx mina teen sulle elamisloa kui sina sebid mu nòbule tòòkoha). Aga ehk on tòesti meeleheast abi...

Anonimo ha detto...

See, et sind nelja-viie ametniku vahel jooksutatakse, see on normaalne ja juhtub kogu aeg. Mina jooksin eile kolme ametniku vahet selleks, et avaliku wifi kasutajakaarti saada. Sellist, mis sulle tund aega wifit võimaldab :P

Kui asutused töötavad ainult sinu tööajal ja sul on vaja sinna minna - eriti kui on tegemist immigratsiooniga - siis mine oma ülemuse juurde ja küsi tund aega vabaks. See on normaalne :-)

Veel peaks immigratsiooniametnikel olema inglisekeelseid pabereid selle kohta, mida sa täpselt tegema pead. Vehi kätega nende juures ja küll nad mõne leiavad. Ja siis vehi selle paberiga nende nina all kui nad "igaks juhuks" sinu dokumente vastu võtta ei taha :P

Ja varu aega. Kõik on võimalik, aga lihtsalt aeglane-aeglane.

Alemana ha detto...

Minu meelest sa võiks helistada Eesti saatkonda. Mina helistasin Iirimaal. Täitsa võib abiks olla

Katu ha detto...

No ega ma tàitsa loll ka pole, olen nende variantide peale mòelnud :)

Ma helistasin Eesti saatkonda. Sain teada, et nemad ei tegele mu probleemiga.

Mis puutub aja varumist ja tunnikese vabaks kysimist, siis mu elukohajàrgne politseijaoskond asub ca 300 km kaugusel mu tòòkohast (elukoht on mul muude vòimaluste puudumisel registreeritud roku vanemate majja). Ma ykskord vòtsin pàeva vabaks ja tunglesin juba seal sabas. Olen vòtnud ka pool pàeva vabaks ja kàinud tunglemas Mòttetu Màgilinna postkontoris, sest nyyd saab ka postkontoris elamisloa dokumente saata eksole. Sealt saadeti mind politseijaoskonda, sest inimene, kes postkontoris dokumente vastu vòtab, oli selleks pàevaks àra làinud. Politseijaoskonnast òeldi, et pean ikka elukohajàrgsesse politseijaoskonda minema ja yldsegi, et mul on puudu elukoha omaniku ID kaardi koopia. Mille ma hankisin eksole, aga millest mind keegi varem ei valgustanud.
No nyyd ma tahaks teada, kas ma saan ehk Roomas oma dokumendid postkontori abil sisse anda, aga Rooma postkontoris ei teadnud keegi, mis on carta di soggiorno ja seda infotelefoni/veebi probleemi juba kirjeldasin. Vòiks muidugi pàeva vabaks vòtta ja sòita jàlle 300 km kaugusele (lootes et sellele pàevale ei satu rongijuhtide vòi immigratsiooniametnike streik)
Ja ma vòin kinnitada, et olen aega varunud - juba novembri algusest peale teen elamisluba ja sahistan mòòda politseijaoskondi ja postkontoreid.
Ingliskeelseid pabereid olen muide kysinud, aga neid pole. Isegi see vorm, mis tuleb tàita, on selges itaalia keeles.
Kas saaks veel variante, mida proovida? :)

Ruudi ha detto...

No teema nii,et lòpetad selle hàdaldamise ja vaatad netis korra veel. Mina leidsin enda linna kohta inffi ilusasti ùles :
http://www.migrare.it/Assistenza/migrare05/migrare.nsf/pagine/BDE944C710CF2ABBC125723B004FBAC3?OpenDocument

Ma arvan, et sellest piisab ka sulle! Seal on ju kòik piisavalt selgelt seletatud!
Ega siis tànapàeval pole see elamisloa saamine, nagu 10 aastat tagasi... Kui mina veel neegritega sabas vòitlesin ning pàrast politseinike ùleolekut alla neelasin! Nùùd oleme ju kòik "paesani" eurooplased!!