martedì, maggio 22, 2007

Teadjad mehed

Meie itaallastest koosnev meeskond on juba mitu pàeva pisut pònevil olnud, sest on oodata kylalisprogrammeerijaid Saksamaalt.

Mul on selline mulje jàànud itaallaste juttude pòhjal, et itaallaste arvates on sakslased tiba barbaarsed inimesed, kes teevad nàiteks selliseid kujuteldamatuid asju, et joovad òlut ja cappuccinot korraga. See on iga endast lugupidava itaallase meelest ylim jàlkus.
Yldsegi ei teadvat sakslased heast toidust midagi. Samuti olla sakslased Itaalias tuntud selle poolest, et nad olla fantaasiavaesed ja kàituvat tàpselt reeglite jàrgi. Sellega seoses on itaallaste arvates sakslased rohkem nagu masinad, mitte inimesed, ega vààri teab mis kòrget lugupidamist.

Tàna hommikul kauaoodatud sakslased saabusidki. Sa pauk ja pòrguline! Olid kaks hàbelikku hindut hoopis. Nagu òrn tuulevine làbis avatud kontorit mòningane yllatuskahin.

Hindud juhatati eraldi tuppa, uks suleti ja nyyd nad programmerivad seal midagi.
Juba mitu tundi pole sealt ukse suunast kippu ega kòppu kostnud. Vòib-olla on nad kuumarabanduse saanud? No ma ei tea. Keegi vaatama ka ei làhe.

Baaris rààgiti pàrast, et hindud olla SAP*-keenjused, Powejuuser V nimetas nad kohe sapistideks. See on selles mòttes tàhendusrikas, et ‘sapere’ tàhendab itaalia keeles ‘teadma’, nii et ‘sapista’ vòib tàhendada yheaegselt nii SAP-i eksperti kui ka teadjameest.

* Lihtsalt selgituseks neile, kes ei tea (kusjuures tavaliselt keegi ei tea), et SAP on selline majandustarkvara, mida kasutavad ainult Gigantsed Firmad.
Meil siin on kòige suurem needus, kui personalitòòtajad panevad kellelegi oma inimresursside planeerimise programmis 'SAP' tunnuse kylge. See tàhendab seda, et tuleb eluaeg SAP projektides tòòtada. SAP-i trikk on selles, et see on nagu maffia. SAP eksperdiks on murettekitavalt kerge saada, aga kui korra juba SAP eksperdiks oled saanud, siis enam sellest ringist vàlja ei saa.

Nessun commento: