lunedì, dicembre 18, 2006

Liblik-inimesed

Keskmine itaallane on sydamlik, hàstikasvatatud ja taibukas olend. Enne kui ise otsima hakkab, kysib alati ema kàest, et kus on ta sokid vòi tòòleping vòi toit. Ta kardab sushit, sest seal sees on toores kala. Tal on suured telefoniarved ja ròdu lillepotte tàis. Keskmine itaallane on yle keskmise sotsiaalne olend, aga vaba aega veedab ainult koos perega ja sòpru tal eriti pole. Kui keskmine itaallane ytleb, et òhtul làheb vàlja, siis see tàhendab, et ta làheb restorani sòòma ja on magamaminekuajaks kodus tagasi. Ta raamatuid ei viitsi lugeda, aga hindab kòrgelt osavaid kònemehi ja on veendunud, et itaalia kirjanike tasemele ei kyyndi yhegi teise maa sulesepad. Keskmine itaallane on alati ilus ning lòhnastatud. Ta on eranditult kòigi inimeste suhtes viisakas ja tàhelepanelik - vahet pole kas suhtleb kodutu mehe vòi kliendi vòi sòbraga.

Kuigi mulle on pigem loomupàrane lolle nalju teha ja ironiseerida, pean siinkohal tunnistama, et itaallased on yle keskmise sympaatsed tegelikult. Neil on mòned naljakad kiiksud, aga tegelikult on nad toredad.

Aga keskmine itaalia laps on inglinàoga psyhho-monster.
Nad kiljuvad ja kriiskavad kòrvulukustavalt, kui neile midagi ei meeldi. Nad ei kuula mitte kunagi vanemate sòna. Nad loobivad restoranis toitu inimeste pihta ja tòmbavad poes riiulitelt asju maha. Autos ei istu nad normaalselt turvatoolis, vaid ronivad ringi ja yritavad uksi avada. Kui keelatakse, siis tòmbavad end pulksirgeks ja karjuvad nagu siga tapamajas. Nende meelistegevus on telekapultide ja mobiilide lòhkumine. Òòsiti nad virisevad ja jààvad magavad ainult ema rinna otsas rippudes. See viimane tàhelepanek kehtib ka kolmeaastaste kohta, kusjuures.

Olen empiiriliste vaatluste tulemusena jòudnud jàreldusele, et itaallaste tàiskasvanuks saamisel on sama loogika, mis liblikatel. Alguses on karvaste jalgadega kole ròòvik, siis on ròòvik kapis peidus ning korraga yhel pàikeselisel suvehommikul nàeme kaunist tiivulist olendit òielt-òiele lendlemas ja imestame, et ei tea kustkohast kyll nii ilusad liblikad tulevad...

1 commento:

Anonimo ha detto...

Küllap on ikka ilusaid ja häid Itaalia lapsi ka. ;-)
Aga itaallased pole kindlasti keskmiselt insenerid oma mõttemaailmas, seda ma usun.