giovedì, febbraio 04, 2010

Sommeljee-naljad (laiemale yldsusele mòistetamatud)

Parajasti kàib veini degusteerimine
òpetaja keerutab klaasi kàes:"Tunnetame nyyd aroomi..." Tòstab nina klaasi sisse ja kergitab puhvis kulme. "Niii.... mida teie tunnete?"
òpilane1:"Metsamarjad"
òpilane2:"Ee.... puit..."
òpilane3:"Oleks nagu... ploom..."
òpilane4:"Puuviljamoos...."
òpilane5:"Kala."
òpetaja:"KALA?!?!?"
Klassi làbib elev kahin ja muhelemine.

Tegemist oli 2006.aasta Lagrein'iga Val d'Aosta regioonist juhul, kui kedagi huvitama peaks.

Olen ikka pisut mures selle pàrast, et pean esimese taseme eksamiks kòik umbes 300 Itaalias leiduvat DOC'i ja DOCG'd pàhe òppima. Tegin juba plaani ka. Exceliga. Itaalias on 20 regiooni, nii et iga nàdal tuleb 3 regiooni pàhe òppida. Sellest nàdalast on kolm pàeva jàànud, aga ma vòtsin esimesteks Abruzzo, Lombardia ja Piemonte. Esimest tean niikuinii, teine ja kolmas ei tohiks vàga denominatsiooniderohked olla, nii et vast saab hakkama...

2 commenti:

Suusi ha detto...

Mind puht isiklikult huvitaks, et mida arvatakse seal teie kandis teiste regioonide veinidest? No tàpsemalt siis Veneto ja veel spetsiifilisemalt Verona Valpolicella piirkond. Yldiselt olen tàheldanud, et iga piirkond leiab, et just nende veinid on need kòige -kòige. Nii ka siinsed, otseloomulikult.

Katu ha detto...

hehe... me hakkame siin jàrjest vòtma erinevaid regioone ette, nii et kindlasti informeerin sind sellest, mida siin Veneto veinidest arvatakse :)