mercoledì, maggio 16, 2007

Seinameister Sibul ja playing-hard-to-get keraamilised plaadid

Praegu kàivad meie tulevases kodus ehitustòòd.
Algatuseks selgus, et seinameistril pole mingisugust sertifikaati, mistòttu me ei saa kohalikku omavalitsust isetegevuslikest ehitustòòdest informeerida, sest informeerimiseks on vajalik sertifikaadiga seinameister. Muide seinameistri hyydnimi tàhendab itaalia keeles Sibul. Seinameister lohutas, et need sertifikaadid on niikuinii mingi paberimààrimine ja Itaalia ajaloos pole kellelegi trahvi tehtud selle eest, et ehitustòòd on kooskòlastamata kohaliku omavalitsusega.
Aga hiljuti ma nàgin uudistest, et kuskil Lòuna-Itaalias olid inimesed moodustanud elava keti ja asunud takistama traktoreid, mis tulid nende maju lammutama. Nad olla oma majad ebaseaduslikult ehitatud.

Eile selgus, et sinna seina sisse, kus projekti jàrgi peaks tekkima meie kòògi veetorud, on naaber ehitanud oma kempsu àravoolukasti. Tòòmehed asunud nimelt meie tulevase kòògi seina lòhkuma, et torusid panna ja avastanud 2 cm pàrast, et mingi àravoolukast viipab sòbralikult seina seest. Siinkohal ma kysiks, kas ehk leidub asjatundjaid, kes teavad, et mida teha selle àravoolukastiga, mis tegelikult oleks nagu meie korterisse ehitatud ja kuidas me saaks ikkagi need neetud veetorud installeerida?
Roku, nii kui yllatuslikust àravoolukastist teada sai, vòttis kohe naabriga yhendust, aga naaber elab yldsegi Milaanos ja kasutab seda korterit suvekoduna ega teadnud midagi sellest, mis ta kempsus toimub. Muidugi oleks imevààrne, kui ta pahanduse yles tunnistaks.

Aga muidu mul tekkis kysimus, et kuna meie tulevase kòògi koha peal oli enne magamistuba, siis kas eelmist omanikku ei pannud imestama, et miks tal voodipàitsis kahtlaselt kòvasti pahiseb aeg-ajalt?

Tàna on Roku ilgelt pahas tujus. Seinameister Sibul oma kaaskonnaga olla vannitoaga pòrandaga tegeledes alumiste naabrite lae sisse augu teinud. Ma arvan, et alumised naabridki ei ole tàna heas tujus.

Santehniku nimi on Remo. Siinkohal ma tahakski tervitada K-d ja V-d, kes màlestusvààrsel 27.aprilli òhtul kysisid, et kus asub Itaalias San Remo. Ma arvan, et ma nyyd tean kus asub San Remo. Ta asub Francavillas, on hàsti pisike ning oma pea ja kaela kuju poolest meenutab hyljest. Eriti tuli tal hylge nàgu ette siis, kui ta objektiga tutvus. Nimelt kàisime ringi ja Roku tutvustas, et mis pòrand ja plaadid jne kuskile tulevad.
San Remo: ‘Ahah, siia tuleb magamistuba jah?’
Roku: ‘Ei, siia me teeme garderoobi.’
San Remo silmad làhevad suureks ja suu avaneb. Kuna San Remo peab mind ja Rokut kònetades kòvasti ylespoole vaatama, nàeb ta sel hetkel vàlja tàpselt nagu veepinnale ilmuv hàmmaris hyljes.
Turnime mòòda ehitusprahi hunnikuid jàrgmistesse ruumidesse.
San Remo (pisut kòhklevalt):’Ega te ometi kavatse kòòki parketti panna?’
Roku:’Ja-jah, parkett tuleb igale poole, ka kòòki’
Jàllegi suurenevad San Remo silmad ja suu avaneb.
Roku (pisut vabandavalt minu suunas kòòritades):’Jah see asi on meil nii otsustatud kyll.’
Mehed on nòus, et naise tahtmine on seadus.

Ka vannitubadega pole me kergelt pààsenud. Esiti valisime mingid ilusad plaadid vàlja, aga siis helistati paari pàeva pàrast ja òeldi, et need on sellised plaadid, et enne juuni lòppu kohale ei jòua. Lahke myyja (Roku ema sòbranna mehe tytar, kelle isa peab eelnimetatud vannitoaplaatide poodi) pakkus, et ehk tuleme uuesti ja valime mingid sellised plaadid, mis kiiremini jòuavad. No jàrgmisel laupàeval làksime jàlle kohale, valisime kiirelt umbes samasugused uued plaadid. Eile helistati, et kahjuks need plaadid, mis me nyyd valisime, jòuavad alles juuli lòpuks. Nyyd me muutsime tellimuse àra ja vòtame ikka need esimesed plaadid, mis seoses pisut hilisema tellimisega ei jòua mitte juuni lòpuks, vaid juuli esimeseks nàdalaks.

2 commenti:

mnjah ha detto...

Jaa jaa, meie tellisime ka oma plaadid juba projekteerimise ajal ära :-)

Aga see pole küll õige jutt, et pole vaja ehitusluba. Keegi peab ju muudatused projekteerima ning linnavalitsusele selleks DIA esitama (denuncia inizio attivita´) ja lõpetamisel Fine Lavori. Kõik paberikesed vaja täita, markidega ning templitega katta ja töö võib alata.
Heal juhul võib muidugi sellised paberid teha ka pärast (raskelt raha makstes), sest korteris saate ju elada, aga kui tuleb kunagi mõte maha müüa - siis ei lähe tegelikkus ja vanad katastamendi paberid kooskõlla. Siis tuleb teha CONDONO - küsi Roku käest, mis see veel on...paraku on Condono selleks vist välja mõeldud, et linnaametnikud ja geometrad rikkaks saaksid....

Katu ha detto...

Roku hakkas ka ehitusloa pàrast muretsema ja nyyd on see tehtud.

Sibul kaevas kuskilt maa alt mingi sertifikaadi vàlja ja Roku kàis sellega ametnike juures lehvitamas ning paberid said korda.