mercoledì, maggio 30, 2007

Update Sardiinia pantvangisaagast

Tàna metroos tasuta jagatavast lehest lugesin, et selle karjakasvataja vòtsid pantvangi yks teine karjakasvataja ja lambakarjus. Huvitav, ma arvasin, et ròòvlid on kindlasti mingid tòòtud kutid, aga selgus hoopiski, et ametivennad.

Ja siis veel, et see karjakasvataja oli kuidagi nagu kahvliga ja mingi traadi abil end vabastanud ahelatest, millesse ta oli pòimitud. Ma pàris tàpselt ei saanud aru sellest ideest, seoses pògenemisalase itaaliakeelse sònavara lynklikkusega, aga igatahes teda vòrreldi krahv Monte Christoga.

Aga yldiselt on Sardiinia pògenemisgeenius juba vana teema, nyyd paelub Itaalia avalikkust juba uus teema - mees, kes tappis oma kaheksandat kuud raseda naise.

Vot sellised uudised on siin esilehel.

Ja Naapolis on prygi-kriis. Nimelt kòik linna tànavad on prygi tàis kuhjatud ja juba on tekkinud epideemiate ja keskkonnakriisi oht, rààkimata ebameeldivatest odooridest, mis kuumaga eriti intensiivistuvad. Ka sellest uudisest ma pole pàris tàpselt aru saanud seoses prygindusalase sònavara lynklikkusega. Nàib, et prygimàgi on kinni pandud ja sinna ei vòeta enam prygi vastu. Teine variant, mida olen kuulnud, et ykski firma ei taha Naapolis prygiveo teenust osutada. Vòibolla on mòlemad variandid tòesed.

Yhesònaga, nagu vòite aru saada, olen hakanud Itaalia ajakirjandusega end kurssi viima.

3 commenti:

Reede ha detto...

New Yorgis käib jällegi prügituru pärast pidev sõda, igaüks tahab seda tööd endale. Sest toorainepuudust pole karta ja see töö ei lõpe kunagi.
Prügimehed tunduvad olevat hästi motiveeritud, sest nad tervitavad mind hommikuti laia naeratuse ja küsimusega how are you, kui ma juhtun prügiautost mööda minema.

Anonimo ha detto...

Piisab vaid heita pilk Eesti ajakirjandusele ja näeme, et ka siin on tegemist väga nõutud ja hästitasustatud töövaldkonnaga. Eurorahad pahisevad uutesse ökoprügilatesse ja pakendi-ja prügikogujad (loe: firmaomanikud) pööritavad hiigelsummasid. Mul on hea meel, et inimestele meeldib prügindusega tegeleda:) Äkki saaks Itaalias ka jala prügilavärava vahele ..?

Katu ha detto...

Vahest viskaks mingi vihje NY ja Eesti prygifirmadele?
Esiteks on siin prygi nagu muda ja pealegi oleks mitte ainult prygivedajatel, vaid ka tànavakoristajatel kàed-jalad tòòd (vist òigemini prygi) tàis, sest inimesed loobivad siin pidevalt prahti maha.