venerdì, maggio 25, 2007

Huvitav mis saab?

Mul peaks esimesel juunil katseaeg làbi saama.
Mingist tagasisidemest pole kippu ega kòppu, nii et ma siinkohal spekuleeriks kahe stsenaariumiga.

Stsenaarium1
Mind lastakse lahti katseaja ebarahuldavate tulemuste pàrast, pòhjendusega, et ‘oled imelik’.
Minu jaoks on itaallastega koos tòòtamine jòle piin, sest nad ajavad mind pidevalt segadusse oma ebamààraste, aga selle eest imekiiresti muutuvate plaanide, ajaraiskamise ja ajuvabade koosolekutega, mis kestavad mòttetult kaua. Yhesònaga, et kui minu arust on itaallased imelikud, siis eeldatavasti on ka minu tòòstiil itaallaste jaoks imelik.

Stsenaarium2
Stsenaarim 2 kohaselt mind ei lasta lahti katseaja ebarahuldavate tulemuste pàrast. Sellisel juhul on tòòkoht eluks ajaks garanteeritud. Itaalias olla nii, et tàhtajatu lepinguga tòòtajaid on praktiliselt vòimatu legaalsete meetoditega oma koha pealt lahti kangutada.
Edasi ma mòtlen, et kui suureks saan, hakkan ametiyhinguaktivistiks. See olla lahe tòò, rààgitakse. Ametiyhinguaktivistid tòòtavad kòigist kòige vàhem, neid julge keegi lahti lasta ega neile reaalset tòòd anda. Pealegi on neil vist ette nàhtud seaduse jàrgi umbes sama palju puhkepàevi nagu invaliidi hooldajale.

2 commenti:

Ruudi ha detto...

Kui sulle midagi ei öelda, siis väga tõenäooliselt nad kinnitavad su ka edaspidiseks. Sedause järgi on vähemalt nii, et kui nad sind enam ei soovi siis peaksid ette teatama ( kui ma sain õieti aru ja su contratto a termine saab läbi ja peaks indeterminato hakkama). Kui ma veel apprendista olin, siis mulle ka keegi mitte muffigi ei kobisenud, kuni viimaseni olin pabinas. Alles pärast sain teada, et tgelt mingi aeg enne peaksid hoiatama, juhul, kui nad enam sind ei soovi tööle.
Ametühingulaseks saamise tee on pikk ja konarlik, kõigepealt pead sa sinna astuma, see maksab 10% su palgast ( minu jaoks oli liigne nöörimine, kui vaja mu tööl on olemas rappresentante).. Siis peaks sust saama sinu töökoha ametühingus esindaja.. ( rappresentante sindacale, loodan et tõlkisin õieti).. Ning siis kindlasti peaksid ka itaallane olema, ega siis soojadele kohtadele mingeid ida tibisi ei lasta :)
Sama mõnusad kohad on igast muud riiklikud töökohad, kuhu aga saab vaid itaallane olles ning eks ka mingi concorso on alati enne ( mille läbivad vaid tuttavad).. kus tööaeg on lühike ja pingevaba...

Katu ha detto...

Oi pekki... see oli kyll vàga reaalne, aga selle eest karm ylevaade Itaalia tòòturu vòimalustest.