lunedì, maggio 10, 2010

Welcome to Calabria

Seoses sellega, et plaanime hoogsalt oma veinide online-myyki kàivitada, sain yhe transpordifirma myygimehega kokku. Et siis hinnakiri selline ja selline ning Calabria, Sicilia ja Sardegna hinnad on kòrgemad.
Uurisin ettevaatlikult, et saared kyll, aga miks Calabria kòrgema hinnaga on. Myygimees vastu, et esiteks on seal paljudesse kohtadesse raske ligi pààseda ja pealegi saadab Calabrias nende firma veokeid relvastatud valve. Ohjummelkyll! Mis syndsusetu koht see on, kus veinipudeleid ja kontoritarbeid relvastatud valve saatel transporditakse? Euroopa riik veel ja puha!

5 commenti:

Liina ha detto...

Täiesti normaalne nähtus ju. Kui ma teaks, et minu majast möödub veinikoorem, siis vajaks see ka minu eest relvastatud kaitset :-D
A kui tõsiselt rääkida, siis on ikka jabur küll. Siin Eestis vaatad sellist elu ainult filmist ja sii ska arvad, et no küll paganad ikka liialdavad...

Unknown ha detto...

Tsiviliseeritud riikides kasutatakse selliste asjade jaoks paberil kindlustust. Itaalia saartel aga relvastatud kindlustust.

Katu ha detto...

@Liina: tòsine noogutus jaburuse teemal

@Anu: see firma pakub muide kindlustust veel eraldi teenusena. umbes et kui mulle peaks tunduma, et relvastatud valvest ei piisa.

Ruudi ha detto...

Kunagi, kui ma veel töötasin siis oli sda ainus, kes nende kohtade jaoks rohkem raha ei võtnud. Tnt lausa ei läinud kuhugi ja executive ( nüüd on tal mingi uus nimi) võttis vaid natuke lisaraha.

Kusjuures ma pole kuangi seda selle pilguga vaadanud, et võiks tobe olla. Ugal maal omad iseärasused.
Noh, muidugi pole normaalne, et me elame riigis kus on igasugu asju, mis on aga nii ta paraku on. Ju siis ei liigu palju kaupa sinna calabirasse ja nad peavad ektra trippi ette vütma su pudeli pärast :)

Katu ha detto...

@Ruudi: Jap, TNT itaalia on yldse mystiline firma. ntx kysisin jaanuaris hinnapakkumist ja siiamaani ootan tagasihelistamist. ilmselt on neil abruzzoga sama suhe, mis calabriaga (mingite maakohtadega ei viitsigi tegeleda lihtsalt)