domenica, maggio 16, 2010

Minimalism

Kodumaa, annan teada, et olen asunud viljelema minimalismi ekstreemseimaid vorme. Olen astumas avastamata territooriumitele, mille olemasolust isegi kogenud lennureisijad veel teadlikud pole.
Ilmselt siit tuleb rekord ka, sest vàiksema kohvriga enam kyll neljaks pàevaks Londonisse minna ei saa.
Jàtkuvalt tàidab mind imetlus, kui meenutan M-i, kes sòitis nàdalaks ajaks Berliini teatrifestivalile pagasiga, mis koosnes pehmete kaantega raamatust pluusi rinnataskus. Tal polnud isegi sokke vòi salli ega hambaharja kaasas! òigupoolest polnud tal sokke jalaski! Milline ylev kergus see kyll olla vòib - reisida, kaks kàtt taskus, vabana asjade taagast.
Minu kunstiline tase nii kòrgele ei kyyni, aga tànase kohvri yle olen ettevaatlikult uhke kyll. Kaalub 8 kg ja mòòdud on 38x28x16 cm.
Kysimusi ennetades loetlen ka sisu yles:
.. arvuti (kòige raskem asi) koos toitekaabli ja kòrvaklappidega
.. konverter Inglismaa pistikute jaoks
.. telefon ja telefonilaadija
.. kolm toppi jaki all kandmiseks
.. must seelik
.. yks t-sàrk magamiseks
.. 2 paari aluspykse, 2 paari sukkpykse ja 1 paar sokke
.. kalendermàrkmik
.. visiitkaardid (ca 25 tk)
.. Vigneti Radica brosyyrid (15 tk)
.. 10 vedelikku 10-50 ml konteinerites
.. hambahari
.. Londoni kaart
.. Pisike Fotoaparaat
.. rahakott
Panete tàhele, isegi raamatut pole kaasas. Londoni kaart vòttis raamatu koha àra! Kòige raskem saabki olema enda tagasi hoidmine, et kuskilt poest mingi ylemeelik raamat kotti ei vupsaks.
Mòtlesin ka, kuidas kohvri sisu vàhemaks saaks ja ideed on jàrgmised:
.. tuleb soetada vàiksem arvuti ja vàiksemad kòrvaklapid
.. kalendriga tuleb Outlooki tagasi kolida
.. kui viitsiks hotellile pesumajateenuse eest maksta, piisab yhest topist
.. teoreetiliselt saaks ilma parfyymita ja kehaòlita ka hakkama. Aga miks peaks?

7 commenti:

Oudekki ha detto...

Üldiselt võib ju naiste käekott ka kaasas olla? Sinna mahub raamat ära. Lisaks mahuvad väikesed raamatud taskutesse ja kolmandaks, sa võid raamatut ka lihtsalt käes hoida.

patsifist ha detto...

Hõõk! Ma võin nüüd minna oma hiljutise Eesti-reisi kofrikaalu pärast kuskile nurga taha äbenema...:S 27 kilo oli. No Imiklapse asjad ka seal sees, aikkagi, masendav...
A käekotti ei võtagi siis vä? Ja sellega harmoneeruvaid kingi:))

Maarja ha detto...

see on tase :)

Mul on tavaline käekott umbes selline :)

A Miaga reisides oli meil tavaline taks, et minu suur kohver 25 ja tema oma 22 kilo. Viimane kord saavutasime 17 ja 12 kilo, see oli läbi aegade saavutus.

Hääd Londonit.

Katu ha detto...

@tatsutahime: kusjuures ei saa vòtta kàekotti. Ryanair lubab ainult "1 piece of hand luggage" ja nad tàiega kontrollivad seda.

@patsifist: peale nimekirja avalikustamist surusin tegelikult yhe pisikese musta kàekoti ka kàsipagasisse, mis harmoneerub ideaalselt mu mustade saabastega.

aga lastega reisivatele inimestele tahtsin òelda, et àrgem hàbenegem oma elu kauneimaid òisi. nendega paraku ei saagi erilist minimalismi viljeleda. katsu imik ilma varumàhkmeteta puhkusereisile viia! ja teame ju kòik, mis juhtub, kui lapsed oma luti vòi màngukaru kaotavad! ja see on alles jààmàe tipp eksole..

Oudekki ha detto...

Katu, siis ei jää muud üle, kui hankida lendamiseks suurte taskutega riideese :)

Muide, kas nad kontrollivad lennukileminekul ka seda käsipagasit või ainult checkides?

L ha detto...

Hehee, kui mina suvel teadmata ajaks Itaaliasse sõitsin, siis oli minu "kohver" (tegelikult spordikott) vist 12 kilo ja enamuse sellest kaalust moodustasid vist mu viis kampsunit (mille ma ikka igaks juhuks kaasa tarisin, sest kust mina teadma pean kui külmad võivad olla Itaalia juuli- ja augustiööd, ja mida ma kordagi ei kandnud, sest.. noh, ei olnud külmad ööd :P) Nüüd ma saaks vist juba alla 10 kilose pagasiga minna...

Katu ha detto...

@tatsutahime: taskutega riietus on ka juba tòòs. ja teine màrksòna on kihiline riietumine. eks ikka sellepàrast, et mida rohkem on riideid seljas, seda rohkem on kàsipagasis muude asjade jaoks ruumi

@L: jummel, jah, 5 kampsunit yksi kaalub juba mingi 4-5 kilo. ja siis mul tekkis kysimus, et miks neid nii palju vaja oli? aga.. noh... sa ei pea vastama. nimelt ykskord kysisin P kàest, et miks tal kahenàdalasel reisil pagasnikutàis kingi kaasas oli ja ta ei osanud tàpselt vastata.