venerdì, maggio 28, 2010

Hissand nyyd ma olen kyll erutatud!

Tàna kuidagi yks asi viis teiseni ja ma ei teagi, kuidas see idee tàpselt syndis, aga igatahes meil on plaanis Tollo viinamàe Montepulciano d'Abruzzo ja Pecorino viinamarjad korjata òòsel ja kastidesse. Lisaks sellele, et taolised korjemeetodid veini kvaliteedile hàsti mòjuvad, oleksime me Abruzzos esimesed, kes sedasi teevad.
Nyyd on vaja Roku Tòòkas Isa kuidagimoodi àra rààkida. Ta on meil auvààrses eas vanakoolimees, kes arvab, et tema isa ja vanaisa on viinamarju teatud viisil korjanud, siis miks ei peaks jàrgmised 50 aastat samamoodi jàtkama. Ma olen uurinud, et mis ta neist asjadest arvab ja tean, et ta peab kastidesse korjamist snoobitsemiseks, òist korjet naljategemiseks ning arvab, et veini kvaliteet sellest jantimisest kyll paremaks ei làhe.
Ma olen kogu aeg arvanud, et siin peab ju mingi pòhjus olema, miks veinitegijad kastide ja òise korjega jandivad ning tàna leidsin veinitehnik N-s hingesugulase. Jeerum kui erutav! Noh, see korje ja kòik ja mis imetabaseid fotosid siit saaks ja yleyldsegi kui vahva see kòik oleks!

4 commenti:

Anonimo ha detto...

ooo kui suurepärane mõte! Tohutult romantiline!;) Ma arvan, et R.T.I. leiab ka peagi, et see on romantiline ja leebub... Anonüümne lugeja Lõuna-Eestist.

Liina ha detto...

Toetame romantilisi kaalutlusi ja paneme mõttes ka sügisel paar kobarat kasti. Mis see vein siis muud on, kui mitte romantika :-)

Katu ha detto...

Aitàh toetuse eest! Mida teie teeksite, et Roku Tòòka Isa sisemine romantik yles àratada?

Unknown ha detto...

Katu, vastuseks küsimusele, ...võtaks ta käevangu ja viiks öisele piknikule viinamarjade vahele :)