giovedì, maggio 06, 2010

10,2 km

Arvutasime eile Rokuga kui palju peaks lahtist veini myyma, et selle tarbeks myygisaali ostetud tsisternid end tasa teeniksid.
Tulemus oli, et kui myyme kuus pàeva nàdalas ja iga pàev 10 liitrit, saab investeering kolme aasta jooksul tasa teenitud. Aga Tollo kylas elab umbes samapalju inimesi kui Paides ja neist pooled kààritavad ise kodus mingeid nektareid. Pealegi resideerub meist 2 km kaugusel tuntud odavveinihiid Cantina Tollo, kes myyb odavat lahtist veini. Lisaks kymned kooperatiivid, kes viinamarjakasvatajatele juba aastaid tooraine eest ei maksa, aga selle eest on nende lahtise veini hinnad murust madalamad.
Nii et 10 liitrit pàevas on ysna ambitsioonikas eesmàrk tegelikult.
Pakkusin enda meelest geniaalse idee:"Aga sinu ema ostab kòik asjad sugulaste kàest ja tihtipeale soetab mingeid vidinaid ainult selleks, et sugulase àri peab toetama. Ja terve kyla on su sugulasi tàis. Miks nad ei vòiks nyyd tulla veini ostma, kui meil ykskord abi vaja on?" "Ehh... nad ei tule kunagi meie kàest veini ostma." Mina:"????" "Nad kohe meelega ei tule. Nad on kadedad, et meil hàsti làheb," ohkas Roku. "Einoh, tàitsa eestlased," vòtsin lahtise veini myytamise teema kokku.

Niipalju siis suurtest ònnelikest itaalia perekondadest, kus veri on alati paksem kui vesi. Puhas jòuluvana-jutt.

8 commenti:

Anonimo ha detto...

Kõlab tõesti nagu Eesti perekond.

Karmen ha detto...

Kõlab isegi hullemini kui eestlased.

Liina ha detto...

Võeh. Kui mina elaks Tollo külas, ma jooks iga päev 3 liitrit veini just selle pärast, et kaasmaalast aidata :-)
ja usu mind, vähemalt nädalakese saaksin ma hakkama küll. edasi oleks juba raskem, tuleks tagasi Eestisse pead parandama :-D

vahterliina ha detto...

no mina keedaks kasvõi kisselliks, kui ma tollos elaks. või siis ka mitte:)

Liina ha detto...

Ma saan aru, et me hakkame Tollosse kolima? Et nagu väike eestlaste kogukond, kes tõttas Roku veinibisnist päästma omaenese peade hinnaga :-)

patsifist ha detto...

Eino veini kisselliks, naised - nalja teete vä:))) Ma arvan, et (mingi aja) jõuaks ikka juua kah Katu perebisnise päästmise eesmärgil:))

Katu ha detto...

Juua, lusikaga larpida, kisselliks/marmelaadiks/autokytuseks keeta. Kòik sobib :))

Karmen ha detto...

Me avaksime veinispa - veinimähised, tselluliidiravi veiniga, veinivannid jne, võimalusi lõputult, andke ainult veini :). tuleb veinist puudugi.