giovedì, aprile 12, 2007

Moodne Itaalia Naine


Moodne Itaalia Naine peab kindlasti omama maakaardiga kàekotti. Ma arvan, et 90% itaallannade elu kaks pòhilist unistust on abielluda enne kolmekymnendat eluaastat ja saada see maakaardiga kàekott. Ylejàànud 10% on need, kes elavad Milaanos vòi on vàlismaale tòòle làinud ning kellel on maakardiga kotist ja abiellumisest enam-vàhem pohui. Need kònealused kàekotid on hinnaklassilt kallimad kui nàiteks Francesco Biasia vòi Furla, aga uskumatult fantaasiavaese disainiga. Kollektsioonid pole vàhemalt viimase kolme aasta jooksul òieti muutunud.

Sygis-talvel 2007 ei vàljunud Moodne Itaalia Naine kodust, kui polnud jalga ajanud itaallanna kohustuslikke moe-elemente, milleks seekord on pòlvpuksid ja kauboisaapad. Ma isiklikult pole kuskil minu poolt kylastatud riikides ega ka moeajakirjades nàinud, et kauboisaapad eriti moes oleks, nii et ei oskagi selgitada seda siinset kauboisaabaste fenomeni.
Pòlvpykste ja kauboisaabastega paneb moodne itaallanna kokku ilusa lyhikese mantli. Erinevalt maakaardiga kottidest ja kauboisaabastest on mantlid tihtipeale imetlusvààrselt ilusad, huvitava disainiga ja kvaliteetsest materjalist. Mantli all peab olema pikk kampsun vòi t-sàrk suure vòòga. Kui pikka kampsunit vòi t-sàrki pole panna, on kaputt.

Moodsate soengutega on Itaalias selles mòttes kasin, et on valida kahe vahel – pikad ja lyhikesed. Kui on pikad juuksed, siis peavad need olema ronkmustad ja sirgendatud. Kui on lyhikesed juuksed, siis need peavad olema lòigatud nii nagu on praegu Vicktoria Beckhamil. Victoria Beckhami uuest poisipeast ei pààsenud minagi. Nàiteks kui ma oma vastselt lyhikeseks lòigatud soenguga làhemalt tutvuma hakkasin, leidsin, et minagi olin enne lihtsalt Katu, aga nyyd olen Victoria Beckhami copycat.

Muide ma avastasin meeldivalt teravmeelse Itaalia moekriitiku blogi. Autor jàlgib tànaval tema arvates halvastiriietatud naisi, pàrast joonistab neist pildi ja kritiseerib pàris vaimukalt http://www.malvestite.net/ . Itaalia keeles muidugi. Nalja pàrast vaatasin, kas leian, aga ei leidnud sealt blogist yhtki sellist kriitikaobjekti, kellel oleks maakaardiga kott, ilus mantel, pòlvpyksid ja kauboisaapad.

5 commenti:

mnjah ha detto...

Maakaardiga kotte siin Pisa kandis ringi eriti ei liigu aga põlvpüksid on küll jah moes...talvel külmaga ajas kohe põrristama, kui neid vaesekesi nägin...ma ise olen vist õnneks liiga paks põlvpükste jaoks...:-)
puhh, sa oled korraga kohe nii palju kirjutanud et pean vaba päeva võtma lugemiseks

Katu ha detto...

No ma sain internetti korraks. :)

Tegelikult kirjutasin veelgi rohkem, aga piltidega sissekandeid ei saanud selle vodafone UMTS yhenduse kaudu publitseerida.

Katu ha detto...

Teadusliku uurimistòò meetodeid ja Itaalia regioonidevaheli erinevusi silmas pidades ma siinkohal tàpsustan, et minu Itaalia on tòòpàeviti Lazio regioon ja nàdalavahetustel Abruzzo. Vahest maakaardiga kotid on rohkem nende kahe regiooni eripàra?

Muide Rooma trendiinimese auto on Mini Cooper, tahtsin moehuvilistele autopededele teada anda.

Reede ha detto...

Ma kohtusin siin kuskil mitu korda minule absoluutselt tundmatu sõnaga "hiberneeruma". Mul see sõna väga meeldib :) Kas sa oleks nii lahke ja tõlgiks seda natukene?
Ma olen täna kohe rõõmus, et uus ajakiri täna sinult siin :)

Katu ha detto...

Vabalt vòin tòlkida :)
'Hiberneeruma' on tuletis sònas 'hibernate'.

Hibernate (also known ambiguously as sleep mode) is a feature seen in many operating systems where the contents of RAM is written to non-volatile storage, such as the hard disk before powering off the system. Later the system can be restored to the state it was in when hibernation was invoked, so that programs can continue executing as if nothing happened.
(allikas: Wikipedia)

Vt ka talveuni, hibernation.