giovedì, aprile 12, 2007

Lihavòtted

Enne lihavòttepyhi kàis meil mònede konsultantidega tihe arutelu, et kes kuhu pikaks nàdalavahetuseks sòidab. Sihtpunktid tulid tàpselt erinevad: Abruzzo, Toskaana, Puglia ja Calabria.
No ja siis arutelu kàigus tekkis plaan, et kòik toovad oma reisisihtpunktist teistele kolleegidele mingi regioonile omase kondiitritoote kaasa.

Yhesònaga, loomulikult ei olnud mul yldse aega muude pyhade asjade kòrval tòò juurde maiustusi osta, aga kohusetundest vòtsin end kokku ning esmaspàeval (viimasel minutil) kihutasin Francavillasse, kus ostsin linna parimast pasticceriast tyypilisi Abruzzo maiustusi. Lyhidalt òeldes on need sellised biskviidist korvikesed, mis on ààreni tàis rammusat shokolaadi-mandlisegu ja kaetud pealt biskviidist kaanekesega. Nende asjade nimi on bokonoti (eestipàraselt kirjutades). Vot ostsin kymme bokonotti ja tulin nendega teisipàeval tòòle.

Teisipàeval selgus, aga et kallid kolleegid polnud yldse viitsinud keset pyhi mingeid maiustusi taga ajada. Kòik vabandasid ilgelt ja bokonotid sòime ròòmsalt hommikukohvi kòrvale àra.
Bokonott on muide nii magusrammus asi, et yhest eksemplarist piisab, et lòunasòòk vahele jàtta ja pàev otsa vett kulistada.

Nessun commento: