giovedì, aprile 12, 2007

Nuttu ja hala jàtkub kauemaks

Ykspàev ajalehes ‘Corriere della Sera’ avaldati uuring, mille kohaselt Itaalia keskmine netopalk on vanade Euroopa riikide seas peaaegu kòige madalam, pool Inglismaa keskmisest palgast. Ainult Portugali keskmine palk on veel madalam. Eeldatavasti edasi tulevad juba Bulgaarja ja muud taolised, aga kahjuks uusi EL riike polnud uuringus.
Selle uudise peale làksid meil tòò juures kòik analyytikud àrevile, probleemi arutati pòhjalikult, vòrreldi erutatult palga ja elukalliduse tabeleid.
Ma enam ei viitsi oma arvamust avaldada Itaalia majanduse olematu ja jàrjest kahaneva konkurentsivòime teemal, nii et lugesin uudise làbi ja jàtkasin diagrammi meisterdamist.
Muidu uudise kandev sònum oli iseenesest masendav – elukallidus tòuseb, palgad langevad ja pole lootustki, et tòusevad. Selle uudise kòrval oli yks teine uudis, mida teised ei arutanud eriti, aga mina kui siinne e-eesti lipu kòrgel hoidja lugesin selle hoolikalt làbi. Seegi uudis ei tòotanud head - IT arengu vallas on Itaalia kòigist vanadest Euroopa riikidest tagapool.

Mul hakkas itaallastest kahju. Esiteks raiskavad nad tòòl mòttetult aega, kuna nad ei oska koosolekuid sihipàraselt organiseerida ja teiseks saavad nad veel vàhe pappi ka. Nagu nendest jamadest veel vàhe oleks – neil on veel ka ametiyhingud ja Naapoli.
Pole lihtne itaallane olla.

2 commenti:

mnjah ha detto...

100% nõus, juhtusin ka mina neid uudiseid lugema

Anonimo ha detto...

aga miskis palgavõrdluses siiski Eesti oli, hakkas just silma nädal paar tagasi. Koht oli igatähes kehva, 35s 48 riigi seas. Rõõmustada pole suurt midagi, hinnataseme tabelis saaks Eesti kindlalt kõrgema koha. Ainus lootus (mis sureb viimasena nagu ikke) et palgad ikka ka jõudsamalt kasvama hakkavad, ja mitte ainult osades valdkondades.