giovedì, aprile 12, 2007

Julietta-Ansip

Kui me Rokuga pikkadel talvekuudel mòòda Abruzzot tiirutasime ja automaatkastiga kasutatud vàikeautot otsisime, siis ykskord hakkasime ajaviiteks tulevasele autole nime vàlja mòtlema. Meil on yldse pikkadel autosòitudel sellised ajaviited - nàiteks vahel laulame eesti ja itaalia keeles laule ning mònikord màngime, et oleme jaapanlased ja rààgime jaapani keelt. Vahel rààgime ka saksa keelt. Ykspàev nàiteks jàllegi màngisime, et oleme poliitikud ja peame isamaalisi kònesid – Roku pidas kòne itaalia keeles ja mina eesti keeles. Tykk aega hiljem ma nàgin hetkeks Mussolini-teemalist dokfilmi telekast ning taipasin, et Roku oli oma vahva kòne puha Mussolini pealt maha viksinud. Mussolini oli muidu tropp ja Itaalia hàbiplekk, aga peab tòele au andma, et osav kònemees oli ta kyll.

Niisiis mòtlesime, et paneks autole Eesti-Itaalia seganime nii, et Roku pakub Itaalia nime ja mina pakun vàlja Eesti nime.
Mòtlesin pikalt head Eesti nime – ja korraga tuli selline nimi nagu Ansip pàhe. Roku pakkus omalt poolt Julietta.
Nii saigi tulevase auto nimeks Julietta-Ansip.

Julietta-Ansipi otsingutel mòòdusid jaanuar, veebruar ja màrtsikuugi. Lootus hakkas kuidagi nagu àra kaduma, kui mitte òelda, et juba vaatasin Eestist autosid ja plaanisin nàdalase puhkuse vòtta, et auto Itaaliasse toimetada.
Teisest kyljest, Itaalias olen juba ennegi màrganud sellist huvitavat fenomeni, et kui midagi tahad saada, siis alguses mòtled, et kukesupp – làhen teen àra. Siis selgub, et polegi mingi lihtne asi. Hakkad pingutama mis kole, aga kohe yldse ei saa. Lòpuks lòòd kàega ja tàpselt sel momendil kukub otsekui selgest taevast lahendus lagipàhe.

Autoga juhtus samamoodi.

Tàpselt sel pàeval kui hakkasin pyhendunult auto24s surfama ja puhkust plaanima, helistas Roku isa ja teatas, et Julietta Ansip on leitud!
Citroen C2, automaatkastiga, vaid 30K km làbisòitu ja igasugust lisavarustust tàis nagu nàiteks udutuled ja nahkrool.

Mòòdus vaid pògus nàdal, kui Julietta-Ansipi ost sai àra vormistatud.
Nii kui autopoest saagiga lahkusime, làksime Rokuga supermarketisse ja ostsime lisavarustust juurde. Mina ostsin Julietta-Ansipile GPS navigaatori ja Roku ostis Tizziano Ferro plaadi.

2 commenti:

mnjah ha detto...

Väga hea valik! Ka mul oli auto ostmisel esimesel kohal C2 (kuigi mitte automaatkastiga), jäi ostamata vaid põhusel, et on vaid 2 uksega ning peale jäi soov osta 4-ukselist.

Reede ha detto...

Kaunis nimi :)