domenica, aprile 10, 2011

Ujumise teemal

Alustuseks peab ytlema, et see tuli mulle tàieliku yllatusena, et paiskan mingi spontaanse nutu ja hala basseinide teemal blogisse, aga kommentaariumis teatab Anonyymne Austaja (kui nummi, mul on austaja!), et ma meeldin talle ja rida inimesi tànab òpetliku video eest ning elab mu maailmavalule kaasa. Aitàh teile, et tuletasite meelde, et ma pole oma mures yksi.
Karmen esitles elutargalt kolme soovitust - muuta suhtumist, muuta olukorda vòi yldse alla anda. Vot mina siinkohal teatan, et suhtumist ma tàiega muuta ei kavatse! Ujumisest, tànan kysimast, loobuda ei kavatse! Kui juba elutargad idanaabrid teadsid, et looduski peab inimese tahtele alluma ja panid jògesid vastuvoolu ujuma, siis mina olen veendunud, et annab olukorda muuta kyll! Kui viitsin, siis tòlgin oma traktaadi itaalia keelde ja hakkan ujula riietusruumi anonyymseid lendlehti jàtma. Kallid ujujad ja mòttekaaslased, vòite seda kindlasti ka Viimsi basseinis teha! Ainult àrge unustage soome- ja venekeelset tòlget lisamast.

10 commenti:

Karmen ha detto...

Edu selgitustöö tegemisel! Kas ujula juhtkonnaga võimalikust uuest korrast rääkimine ei tule kõne alla? Itaallaste mõttelaadi muutmine lendlehtedega on vist suht pikaajaline protsess, neil minu teada puudub selline distsiplineeritus nagu Põhjamaades, kus kõik järgivad reegleid :).

Anonimo ha detto...

Katu, ta pole Su ainus austaja! ;) Mina olen ka ja olen siin paar korda isegi kommenteerinud ning plaaninud Sulle meilida, aga mhh...jah...seesamunegi, et...aeg libiseb käest. Viimasel ajal olen muide eriti palju Sinu peale mõelnud, sest me sõidame mehega ülehomme Itaaliasse (esimest korda kusjuures). Vat nii. :)
Kullerkupp a.k.a. Kätlin

Anonimo ha detto...

Kui juba austamine siin jutuks tuli, siis... Katu tead ma nägin sind ühel öösel unes! Ausõna. Unenägu oli väga värvikas, üksikasju ma muidugi ei mäleta, aga hommikul tõustes oli tõepoolest tunne, et me olemegi päriselt kohtunud!
Kuigi me ju ei ole...
Anonüümne lugeja Lõuna-Eestist.

mercredi ha detto...

Kui jutt juba anonüümsete austajate peale läks, siis siin on veel üks. Minul ka järgmisel nädalal Itaalia-reis ees.:) Siit blogist olen meelde jätnud nii mõnegi kasuliku vihje. Ei tea, kas Jäätisekunstnik Via della Scalal ikka tegutseb veel?
Anonüümne lugeja Belgiast.

Maret Hiiumaalt ha detto...

aretMulle tundub, et sinu olukord pole nii jube. Kindlasti ei tasu alla anda. Mina muidugi andsin. Käisin mõned ajad tagasi Nõmme ujulas ja ei saanudki aru mis kella-ajal oleks ujumine võimalik. Hommikuti olid radadel pensionärid, ja see tähendab, et nad mitte ei ujunud aeglaselt vaid jäid vahepeal seisma ja sesima võisid nad jääda suvaliselt, oli mitmeid kokkupõrkeid ja pahased olid muidugi pensionärid. Mul tekib siiani kramp kui näen kuskil ujumisradadel vanemaid daame.Proovisin ka õhtuti ja peale lõunat, aga siis olid radadel testosterooni täis meesterahvad, kes käitusid umbes nii. Kõigepealt istuti modelli poosides basseini serval ja uuriti, kas on kedagi kellele tasuks oma oskusi näidata, siis hüpati suure kaarega vette ja alustati olympia-kiirusega ujumist, mis selgitatult tähendab....neid üldse ei huvitanud, kas keegi veel ujus või mitte nad lihtsalt ujusid sust üle....päris mitu sinikat sain selle tulemusena.

Katu ha detto...

Vaene vàike Maret! Ma sain ykskord òismàe basseinis yhelt penskarilt uskumatult tàpse hoobi kolmanda varba pihta (hommikul kl 9 paiku muide). Paistetas nii yles, et pàris mitu nàdalat ainult UGGid làksid jalga. No ma arvasin, et see oli mingi juhuslik kaasus, aga tundub, et sa kohe kuidagi ei pààse neist. Muidu Tallinnas olen tàheldanud, et nàdalavahetuse varahommikud on pàris head ujumisajad. Ja tòòpàeviti tund aega enne basseini sulgemist on ka pàris hea aeg, nàiteks Kalevis, Viimsis ja Pirital.

Katu ha detto...

Austatud austajad! Tàna on mul hekkis pàev ja hommegi pole paranemislootust, aga teie kommentaarid tegid sydame soojaks ja tòid muhelusegi nàole. Aitàh teile!

Anonimo ha detto...

Olen ka austaja, salajane selline.

Aga Tallinna ujujatele, kel rattad all, soovitan Tabasalu ujulat. Või Audentese oma (aga seal peab kava uurima, et trenne sees ei oleks).

Katu ha detto...

Mhmh... Tabasalu ujula on pàris hea. Ma kàisin seal kunagi suvekuudel ja nàdalavahetustel - kolm ujujat terve basseini kohta + infrapunasaun. Nurrr-nurrr.

Maret Hiiumalt ha detto...

Paljastan saladuse...peale neid äpardusi Nõmme ja tegelikult ka Kaleviga...kõmpisin tagasi Olympia kõrgeimal korrusel asuvasse basseini...miinus see, et ta on tilluke....aga kui aega arvestada töötavate kontori-inimeste järgi, siis on reeglina bassein tühi. Ja mõned vanemad prouad, kellega olen seal basseinis kohtunud, on küll viisakalt kõrvale hoidnud;)