giovedì, febbraio 03, 2011

Selgitus

Muide, kui kellelgi jài Facebookist mulje, et me tegime perekondlikus veinimajas grappat, siis see on puha eksitus.
Me tàiega ei teinud grappat! Kòik ju teavad, et grappa tegemiseks peaks meil olema kange alkoholi tootmise ja myymise litsents. Ja òiged seadmed ja labor ja miskòikveel. Luba tervisekaitseametist kah veel. Ja kòigil valged tunked ja kummikindad. Jummel kyll, meil vòidakse veinimaja kinni pitseerida illegaalse grappa tegemise eest.
Yhesònaga, kui keegi kysib, siis meie kyll grappat ei teinud :)

Vahepeal saime pudelisse 2010.aasta Pecorino. Uhh ja palju huvitavam teema on Vinitaly ettevalmistused.
Vinitaly'ga on vàga intrigeeriv seis. Nimelt Vinitaly on ilgelt kallis lòbu ja vàiketootjale kàib see reeglina yle jòu. Sellepàrast kàib asi nii, et ARSSA (mis on teoreetilselt vàiketootjate huve esindav riiklik asutus) maksab poole osalemiskuludest ja veinimajad siis teise poole.
Tànavu aga pole ARSSAl raha. Nimelt seoses korruptsoonisyydistustega on nad parajasti uurimise all ja mingeid veinitootjate toetamise projekte ei tehta kuni uurimine làbi saab. Sellega seoses pakkus ARSSA vàlja, et asutage teie, vàiketootjad, liit ja taotlege Euroopa Liidult abiraha, mis peaks siis selle osa katma, mille tavaliselt ARSSA annab. Nemad omakorda aitavad oma kogemuste ja tutvustega need abirahad kiirelt vàlja vòluda. See kòik on hirmus keemia ja sebimine ja juriidiliselt pisut pilla-palla, aga kui kòik hàsti làheb, siis oled sina, Kodumaa, andnud oma vàikese panuse, et Abruzzo vàiketootjad glamuursele veinimessile ennast esindama saaksid minna.

Nessun commento: