giovedì, gennaio 06, 2011

my evening rant

Nii! Tàna òhtul tahaks ma kysida (nòrdimuspisar lòua otsast tilkumas), et MIKS ON AMEERIKLASTEL KòIK ASJAD SUUREMAD, ODAVAMAD JA PAREMAD?
Justkui sellest veel vàhe oleks, et neil on suuremad autod ja jààtised, kòrgemad majad, odav fototehnika, tasuta jààkuubikud, lai kingavalik.
Tàna tabas mind ebameeldiv yllatus, et Amazonist Kindlet soetades ilmnes, et ameeriklased saavad valida valge ja musta Kindle vahel. Meie, Vana Maailma elanikud, peame vaid mustaga leppima. No leppisin kahetsusvààrse olukorraga ja vòtsin musta. Aga ikkagi tahaks jaurata ja maailmas valitseva ebaòigluse pàrast pahandada.

9 commenti:

Puhvis Kukk ha detto...

Aaaa aga jaatised, well, vahemalt eesti jaatised on paremad. And secondly, mine loe mu blogist kuidas ka arsti ja haiglaarved on suuremad ja korgemad.

Katu ha detto...

Ohjumaltòepoolest. Lugesin ja ahhetasin. Ameerikas kehtib vist kyll tòde, et lapsed on luksus, mida ainult vaesed endale lubada saavad :))

Marmelaad ha detto...

njah, ostsime suvel Pärnus ka kolme hiigelpalliga suured jäätised, istusime lapsukesega purskkaevu äärde ja hakkasime sööma - peale esimese palli söömist olid meil ülejäänud puna-kollased pallid peos (ehk siis tunginud läbi fafli)....et vot sulle siis suurt jäätist:P
aga ameerika värvivalikute kohta (must ja valge) - usu mind...see on nende patune ajalugu....et peab olema mõlemat värvi...mmm demokraatia vms...
aga mis ma ikka jauran....pärnu suurest jäätisest tean rääkida, ülejäänu on lihtsalt "kaagutamine" (trampimise taustaks):D

Evy ha detto...

Jah, ja lisaks veel sellele on mõningad raamatud Euroopa regioonis "not available". Siiani on ainult 6 sellist raamatut (1 kuu kasutusaja jooksul) ette juhtunud. Ei teagi, millest see johtub - pole viitsinud uurida kah. Aga ma loodan, et need on erandid :)

kitty ha detto...

not available raamatute vastu aitab see, kui oma kindle settingutes (amazoni veebis) oma asukohariigi ära muudad - paned sinna USA asemel UK ja kõik töötab ilusti. selliseid raamatuid, mis tekitaks vajaduse USA peale tagasi vahetada, pole mul 2 kuu kasutusajaga veel ette tulnud.

ahjaa, ja vähemalt minu ja mu kolleegi Kindle'te puhul (mis on tellitud UK amazonist UK aadressile) kehtis ka see, et kui asukohariigiks UK panid, sai hakata tasuta 3g netiühendust kasutama. kuni asukoht oli määratud USA, see ei töötanud.

Katu ha detto...

Vàga armas sinust, Marmelaad, taustal kaasa kaagutada. Kohe hakkas kergem. Aga viide ajaloole pani mòtted liikuma kyll. Kui yldistustega lahmida, siis tòepoolest - olete nàinud ameerika krimifilmi, kus poleks musta ja valge politseiniku kooslust? Eksole! Aga Euroopa - kohe tulevad meelde nàiteks Maple, Poirot, Holmes - on valdavalt ikka yhevòrvilised. Sama lugu, mis Kindle'ga.

Anonimo ha detto...

koik mis siin ameerikas suurem, pole sugugi hea.ja vaga mugavaid kingi on raske leida, mis siis, et suur valik.

Reede ha detto...

Ja suuremad prügihunnikud on meil ja...
Ahjaa, Napoli vist hetkel on ikka esikohal oma linnasiseste prügimägedega (meie omad viidi selle nädala jooksul minema).

Marmelaad ha detto...

...ja tähelepanelik Marmelaad on ka kabe- ja malemaailmas kohanud valgeid ja musti nuppe - jällegi võrdselt;D