lunedì, maggio 04, 2009

Tegus pyhapàev Rios

Tànase pàeva uudised: olen joonud puuviljamahju nagu hobune ning siin Rios lòppes àsja jalkamàng, kus vist vòitis Flamengo Botafogot. Inimesed juubeldavad, ilutulestik pragiseb. Hotelliaknast nàen palja ylakehaga mehi ròdul hyplemas ja kogu maailmaga oma ròòmu jagamas.
Hommikul vara kihutasime kòik Ipanemasse. Minul oli kindel plaan acai-smuutiga tutvust teha, S tahtis kindlasti kunstiturule jòuda ning N ja G lihtsalt rippusid meil jala kyljes.

Yhesònaga, nii kui Ipanemas taksost vàljusime, tòmbas mingi maagiline vàgi itaaljakolleege kohvibaari suunas.
Baaris oli pàris naljakas, sest itaallased tahtsid leti taga pysti seistes kohvi juua, aga teenindajad soovitasid neil lauda istuda. Itaallased siis seletasid, et nad vòiks rahulikult leti taga àra juua oma kohvi. Brasiillased vastu, et vaadake, meil siin ju vabu laudu on kyll. Itaallased selgitasid, et neil on vàga kiire (pange tàhele, et oli pyhapàeva hommik ja neil polnud mingeid plaane). Lòpuks me ikkagi saime need kohvid leti ààres àra juua. Muhelesin nagu myrakaru. Muide vestlus kàis vaheldumisi itaalia ja portugali keeles.

Kohvipaaris lokaliseeris mu acai-radar mahlabaari, nii et tirisin reisikaaslased otsustavalt baarist vàlja. Mahlabaar oli vàga intrigeeriv koht, sest menyy oli vaevalt arusaadav. Tegin sellest igaks juhuks pilti, et jàrgmiseks korraks mind huvitavate puuviljade nimed pàhe òppida




Acaiga làks kergelt. Pomisesin, nagu D oli òpetanud:"Um assaii puh favoh!". Smuutimees mòistis mind suurepàraselt ning acai kohta vòin siinkohal kòigile smuutihuvilistele òelda, et see nàeb tòesti vàlja justkui sokolaad, aga maitseb nagu kergelt jahune marjamòks. Ma vòiks seda kogu aeg hommikuti syya.
Acai annab vist ka metsikult energiat. Igatahes S, G ja N olid lòunaks ysna loppis ja vàsinud, istusid pingil nagu kolm jahukotti. Mina aga kekslesin ròòmsalt ning talutasin neid uute vaatamisvààrsuste suunas.

ààremàrkusena vòiks veel lisada, et hiljem jòin yhes teises kohas pool liitrit mangosmuutit peale, seejàrel Starbucksi caffe mocca branco (white chocolate mocca, suurus Grande) ning àsja sain hakkama 300 ml òllega.

Nessun commento: