lunedì, maggio 04, 2009

Lapa, Feira Hippie ja Jardim Botanico

Nyyd siis paar sòna kohtadest, mida me eile ja tàna kylastasime.

Eile soovitati meile Lapas asuvat Rio Scenariumi, kus kuulu jàrgi saab syya, vaadata live esinemisi ja sambat tantsida. Vòin siinkohal kokkuvòtvalt teada anda, et see on mingi linnalegend ilmselt. TEGELIKULT oli Rio Scenarium boheemlaslikult elegantne kolmekordne maja, mis oli rahvast nii paksult tàis, et lauad olid inimestest pungil, isegi pystiseismiseks polnud ruumi ja teenindav personal oli nii yletòòtanud, et nad ignoreerisid tàielikult meie làhenemiskatseid. Peale pooletunnist pingutamist, andsime alla ja vàljusime. Vihje - kui kaebate yksehoidjale, et teil ei ònnestunud mitte midagi tellida, siis ei pea vàljapààsutasu maksma.

Tàna kylastasime hipiturgu (Fiera Hippie). Hipiturg oli peamiselt turistidele orienteeritud. Domineerisid naivistlikud maalid neegrinaistest ja seemnetest-puidust valmistatud ehted. Kuna turg asus pargis, mille keskel oli purskkaev, siis kokkuvòttes siiski vàga sympaatne elamus. Hinnakujunduse osas vòin òelda, et see on ààrmiselt paindlik - tyybid vòivad kysida maali eest 900 reaisi aga vòivad anda àra ka kolm suurt 150 eest. Need on tàna kuuldud konkreetsed hinnad.

Peale hipiturgu kruiisisime botaanikaaeda (Jardim Botanico). Vot see on kylastamist vààrt koht. Kuna yks pilt rààgib rohkem kui tuhat sòna, siis allpool mòned pildid. Rio botaanikaaed olla maailma botaanikaaedade esikymnes, seal on vàga esinduslik orhideekollektsioon. Yldse olla Brasiilias kòige rohkem orhideeliike maailmas - nàiteks kui kogu Euraasias on umbes 600 liiki saadaval, siis Brasiilias on 2500. Nyyd mòistan, miks siin Rios igasugu ràndom kontoreid ja poode orhideedega kaunistatakse.


Siin valik tyypilisi Eesti toalilli.


Siin aga vàga huvitavad vesipalmid.


Saage tuttavaks - ainuke lind, keda botaanikaaias nàgime.



Siin aga pikad-pikad palmid. Ma arvan, et umbes nii nàevad mind pisikesed hiinlased.


Nessun commento: