giovedì, marzo 18, 2010

Hissand!

Jap. Hissand sòna otseses mòttes.
Tàna kàisin korra veinikojast àra ja kui tagasi tulin, leidsin kontorist sellise pildikese. Ilusti Chardonnay pudeli ette pandud. Pildil on Jeesus, kelle yks kulm on kitkutud ja teine on metsa kasvanud. Hàrra Jeesuse òlgadel lebab elus lammas justkui slaavi naise rebasekrae, lamba jalgadest on piik làbi pistetud ning pildiallkiri òpetab:"Juhata, Jumal, meie samme tòe ja lootuse teel".
Roku Moodne Vend aitas mul kiirelt tòe teele saada ja selgitas, et vahepeal olla katoliku kiriku pyhamehed làbi astunud ja mòòduka annetuse eest meie vàikese (aga nummi) veinikoja igatepidi sisse ònnistanud. Jah... raskel ajal abiks seegi.

Et Tòe Ja Lootuse Teega ikka hàsti làheks, peaks vist mingi hea peegelkaamera hankima. Saaks ilusamaid pilte teha. Mis peegelkaameraid teie kasutate? Ma olen vaadanud Nikon 5000D ja Pentax k-x. Mida rohkem ma foorumeid loen, seda rohkem paistab, et peegelkaameratega on umbes nagu religiooni vòi maffiaga - kui korra oled valiku teinud, siis enam naljalt teistega semmida ja meelt muuta ei saa. Ma nii kardan selliste lòplike otsuste tegemist. Hissand, kas saaks kuidagi head nòu ja valgustust?

9 commenti:

vahterliina ha detto...

mäh. proovi teiste omi, sest muuhulgas loeb ka see, et kuidas käes tundub. ja pigem osta odavam kere ja sinnajuurde korralikum objektiiv. mina ostsin lõpuks selle, mis amasonnis äkki nii odava raha eest oli, et patt oleks olnud ta sinna jätta...

Oudekki ha detto...

Noh, tegelikult on see, et peegelkaamerate hulgas on tehniliselt Canon ja Nikon enamvähem võrdsed - ja ülejäänutest mõnevõrra tugevamad. Ja edasi on tõepoolest nii, et milline loogika sulle endale paremini sobib, mis sulle loomulikum tundub. Käi poes, käpi ja katseta. Mina olen lootusetut Canoni usku, kuigi olen enne katsetanud nii Zeniti kui Praticat, mida ma ka kiidan, aga neil lihtsalt on uute mudelitega kehvasti :D Lihtsalt, see on käe sees, uue asjaga peaks kõik uut moodi harjutama.

Katsetamine on selles mõttes ka oluline, et siis hakkad nägema, mis objed sulle sobivad. Mõnes mõttes isegi on kasulik alguses mõned odavamad objed osta, et näha, mis sulle jälle kõige mõistlikum ja vajalikum on, ning alles siis korraliku jaoks raha välja käia.

Manjana ha detto...

mul on olympuse digipeegel, aga ma olen sel teemal kah agnostik. olympusega on see värk, et tal on obje kinnitamiseks peen süsteem, mingi kolmik. teistel peaks olema objed omavahel sarnase süsteemiga. igal firmal on olemas oma objed, mis on tavaliselt kallimad. aga on olemas ka objede tootjad, kes teevad kõigile ja odavamaid.

mul enne oli tavaline (kallis) digikas. minolta. objet vahetada ei saanud, aga igasugu nuppe sai kõvaste kruttida. ma, muideks, ei arva, et mu praegune aparaat, mis on kallim ja moodsam, paremini või mugavamalt pildistaks. aga praegusel saab objesid vahetada :D

toas pildistamine on niikuinii igavene nöök ruudus.

Anonimo ha detto...

imelugu, kuidas sa siis oma lõplike otsuste pelgusega üldse mehele said ;)

P

Reede ha detto...

Kaamera on ju nagu auto või arvuti, armsaks saab see, mida kasutad :)

Unknown ha detto...

Mina piilun hetkel Nikoni poole.

Ruudi ha detto...

Mina olen ka Oudekkiga ühte meelt, et Nikonil ja Canonil suurt vahet pole ( tundub, et N on odavam) aga ülejäänud... must maa :)
Objedega on nii, et neid peab küll proovima.
Mul ka Canon, kui tahad minu objektiive proovida siis võid külla tulla :) Võta aga pudelid kaasa ja tule :D

Gaili ha detto...

Nagu Ruudi ütles, siis Nikoni kere on tõesti natuke odavam kui Canoni oma, samas on objed kallimad :)

Mind natuke häirib, et odavamatel Nikoni peeglitel on väikseim ISO 200. Aga muidu jah, suht võrdsed. Mul on Canon ja rahul :) Ja alustasin ka Zenidiga :) Aga Canonist olen omanud 350D, 10D, 20D ja hetkel 50D. 350D oli järgmistest ikkagi mõnevõrra ebamugavam. Pisike ja kerge ja kippus ära värisema pilti tehes.

Anonimo ha detto...

Valiku suhtes teed näidata ei oska sinu kaameravaliku tegemisel ja ega ma Hissanda mõõtu välja ei anna ka. Küll aga olen Hissanda kombel piilunud kuidas saavad hakkama kodanikud nende kaameratega, kes need soetanud on. Pean tunnistama, et ega kui ise kasutada ei oska siis peale logiseva udukogu pildil sellega suurt paremat kätte ei saa. Vaatan, et seebikaga saab sellisel juhul parema pildi kätte. Vahet vist pole, mis marki see kaamera siis sellisel juhul on ... tuleb hoolikalt tuhnida manualis ja õppida ametit. Seega tee algust sellega et ostad peegelkaamera ... pärast kui asjast aru hakkad saama siis saad täpsemalt teada ka seda, mis sul puudu on või parem võiks olla.