mercoledì, marzo 24, 2010

Robledo AKA Rahupreemia Kandidaat

Tulles vastu Anonyymse Kommenteerija palvele, kirjutan siin paar sòna Rio-Robledost.

Esiteks on Robledo parajalt paks mees parimates aastates. Ma arvan, et selline vàlimus aitab teda kòvasti. Ta pole liiga ilus ega liiga kole, ei liiga paks ega liiga kòhn, ei liiga pikk ega lyhike. Selline harju keskmine. Vahest ytleks, et pigem ylekaalus kui alakaalus ja pigem 50-aastane kui 20-ne ymber. Olete kohanud kodanikke, kes isegi siis, kui tòòtajaid enne katseaja lòppu lahti lasevad, kiirgavad enesekindlust ja konstruktiivset heasoovlikkust? Vot Robledo on selline.

Robledo rààgib ainult òigete inimestega vòi siis ainult nendega, kellel tal on vaja rààkida. Robledo suhtleb tegelikult kòigiga, aga ta oskab vàltida mòttetuid jutuajamisi inimestega, kellega tal parajasti pole vaja rààkida. Kui Robledo mòne alluvaga vestleb, siis too on tykk aega rahulolust ja tàhtsusest puhvis.

Robledo rààgib vàhe, aga ytleb alati òigeid asju. Kuigi ta rààgib pigem portugali kui inglise keeles, ytleb ta isegi puu-inglise keeles tàpselt òigeid sònu, mis mòjuvad tàpselt nii nagu Robledo tahab, et nad mòjuks.

Kui tyliks làheb (millest meie yletòòtanud ja ylevàsinud itaalia-brasiilia meeskonnas puudust ei olnud), siis Robledo kogub kòik laua ymber ja tsillib niikaua kui kòik on oma kopsud tyhjaks karjunud. Lòpetuseks tòusis Robledo pysti ja ytles tàpselt òigeid sònu, nii et kòik rahunesid maha ja hakkasid konstruktiivseks.

Mul Robledoga erilisi privaatseid vestlusi aset ei leidnud, sest ma olin selles projektis koolitusjuht ja tavaliselt Tàhtsad Inimesed vòtavad harva vaevaks koolitusjuhte màrgata. Nii et paraku mul ei ònnestunud Robledo imelist suhtlemisoskust mikroskoobiga uurida, aga et Anonyymsel Kommenteerial tàpsem ettekujutus tekiks, siis pakun, et vòiks yritada ette kujutada segu "Invictuse" Morgan Freemanist ja "Up In The Air" George Clooney'st.
Idealistlik Katu arvaks, et ykspàev saab Robledost Brasiilia president, aga Realistlik Katu teab, et Robledo on liiga elukogenud ja intelligentne selleks, et poliitikasse minna.

Nessun commento: