martedì, luglio 24, 2007

Seekord siis selline kultuurierinevus

Meil on siin tòò juures ette nàhtud, et selle nàdala peame veetma yhte koolitust làbides.

Koolitus on virtuaalne ja iga pàev on konverentskòne kellegi Henriettaga, kes meile telefonitoru kaudu òpetussònu ja motivatsioonikònesid pritsib.

Noh mina haarasin hàrjal sarvist, vòtsin esimese teema ja hakkasin otsast lugema.
Korraga màrkasin, et mu saatusekaaslased olid aga koolitusele hoopis teistmoodi làhenenud. Nimelt alustasid nad kursuse làbimist testist, mille abil meie teadmisi kontrollitakse ning katsetasid terve eilse pàeva, mitu korda saab testi teha, enne kui tuleb virtuaalkursus uuesti làbi klikkida ja millise skooriga làbi saab. Samuti kontrolliti hoolikalt ja targemate sòprade abiga jàrele, kuidas test on programmeeritud, et saaks kuidagi ilma testi làbimata oma punktid kirja.

Sellel konverentsikònel osalevad òpihimulised analyytikud kòikvòimalikest riikidest ja vòin òelda, et siingi ei jàà me kultuurierinevustest puutumata.
Eriti meeldib mulle analyytik Konrad. Ma arvan, et ta on Saksamaalt.
Iga kord kui òpetaja Henrietta kysib, et kas kellelgi on kysimusi, siis Konrad kysib, et aga kuidas ta saab seda kursust yldse làbida, kuna talle pole ettenàhtud DVD kohale jòudnud. Henrietta siis kannatlikult seletab, et kui pole DVDd jòudnud, piisab, kui yhele saidile minna ja sealt laadida materjale, kuni DVD jòuab. Jàrgmise teema juures jàlle Henrietta kysib, et kas kellelgi on kysimusi ja jàlle Konrad sekundeerib, aga no tal ei ole ju seda DVDd, kuidas ta siis ikkagi saab selle teema làbida. Vahel òpetaja Henrietta viitab mingile materjalile, mis seal DVD peal on. Siis tavaliselt Konrad jàlle kysib, et vabandage, aga mulle pole see DVD jòudnud, kust ma materjali saan. Siis jàlle Henrietta selgitab àrritunult, aga vàga viisakalt, et Konrad làheks ja laeks omale need materjalid sealt veebsaidilt.

1 commento:

Oudekki ha detto...

Näed, tuleb arvestada kultuurierinevusi. Kui koolitusel on sakslasi, ei tohi eelnev informatsioon olla puudulik või ebatäpne :-)