giovedì, luglio 19, 2007

summer in the city

Hommikul rààgiti raadios, et tàna pole Itaalias yhtki kohta, kus oleks alla 35 kraadi sooja. Mònes kohas kippuvat lausa 40 kraadi olema.

Gelateriad meie kodutànaval nàivad olevat 24 tundi avatud. See on neist vàga tànuvààrne - hilisel òhtutunnil, kui òues on ikka veel 30 kraadi sooja, pole midagi mònusamat, kui hetkeemotsiooni ajel plàtudesse hypata, gelateriasse jalutada, valida kymnete jààtisesortide hulgast see, mis hetke kapriisiga kòige paremini kokku làheb ja siis jahedat maiust nautides kodu poole kulgeda.

Tàna me làksime lòuna ajal paninosid sòòma. Panino on idee poolest nagu vòileib, ainult et tegelikult nende valmistamisel vòid ei kasutata, mistòttu ‘vòileib’ ei vàljenda pàris tàpselt panino kui sellise olemust.
Paninosid myytab yhest pàevinàinud furgoonautost vàljaulatuv sinjoor, kellel on yle pyksivàrvli rippuv lòtv kòht, karvased òlad ja palju vahvaid maikasàrke. Mu lemmik-maika on helerohline, ‘free soul’ kòhu peale kirjutatud. Tàna tal oli mingi harilik valge.

Alati, kui free soul mehe juures lòunat sòòma làheme, vòtame kòik priske panino ja Peroni òlle. Furgooni taga on vàike mànnisalu puupingikestega, siis me làhemegi oma paninide ja òlledega sinna puupingikeste peale, naudime pàikest ja sooja ilma, rààgime sòògist ja unistame puhkusest.
Tàna Roomast pàrit V rààkis, et òige panino leiab tegelikult yldsegi mitte Roomast, vaid Tivolist ja seda meisterdab keegi sinjoor Bippo. Bippo paninod olla nii pirakad, et mees, kes yhe panino àra sòòb, on tegija. Bippo panino àrasòòmine ollagi noorte roomlaste seas umbes nagu mehelikkuse test. Kes kaks paninot àra sòòb, olla supermees.

Eile mòtlesin ujuma minna. Ujumisakadeemiasse jòudnud, tàheldasin enda suureks ròòmuks, et vàrav oli kinni ja dekoreeritud selgitava teadaandega 'oleme puhkusel, kohtumiseni septembris'. See valmistas mulle ròòmu sellepàrast, et oli palav ja tegelikult nagu polnudki mingit viitsimist end enne septembrikuud liigutada.

Nessun commento: