giovedì, gennaio 11, 2007

Minu glamuurne ja seiklusrikas elu

Seegi nàdal mòòdub Mòttetus Màgilinnas.

Vahel ylemeelikus tujus olles mòtlen, et vòiks Mòttetu Màgilinnaga tutvuma minna. Siin on vàga kylluslik kollektsioon hooneid, mis ehitatud fashistliku klassitsismi stiilis, lugesin ma teatmikust. Enne kui Mussolini vòimule tuli, oli Mòttetu Màgilinna asemel soo. Mussolini oli tegus mees - kàskis soo àra kuivatada ja ehitada siia tàpselt sellised majad nagu talle meeldis. Nii tekkis palju uusi tòòkohti ning Mussolini sai feimi ja respekti.

Paraku pole ma siiamaani veel enne kella 8t òhtul tòòlt minema saanud. Peale kl 8t on siin aga pimedus, udu ja kòik asutused on suletud. Udu on siin aus – paks ja voogav. Nàhtavus udu ajal on sama, mis Làànemeres ca 15 m sygavusel. Kusjuures tegelikult ka see udu voogab. Ma arvasin varem, et taolised paksud voogavad udud on ainult filmis, kummituslike majade ymber ja puha.

Mònikord kàime kolleegidega restoranis sòòmas. Alguses kàisime igal òhtul restoranis, aga ma enam ei viitsi igal òhtul kàia, sest ei jaksa niipalju syya. Nimelt Itaalias on nii, et kui juba restorani làhed, pead austusest koka vastu tellima eelroa (Antipasti ehk Palju Suupisteid) vòi esimese kàigu (Primo ehk Palju Makarone) ja kindlasti ka teise kàigu (Secondo ehk Suur Praad). Veini tuleb ka vòtta. Kui vàhem sòòd vòi veini ei joo, siis eksid kohalike kommete vastu ja sind peetakse mingiks vaeseks rotiks. Mulle ei meeldi, kui mind vaeseks rotiks peetakse eksole.

Hotelli “Roos” làhedal on ujumisbassein. Seal saab kàia esmaspàeva òhtul 6st 8ni ja kolmapàeva òhtul 7st 10ni. Muudel aegadel on bassein suletud. Bassein asub plastikust telgis, dushiruumis on dushid roostes ja kahhelplaadid liiguvad salapàraselt, kui nende peale astuda. Basseini pikkus on 20m, sellest 7m on vesi mul poolde sààrde ja sygavamas otsas pisut yle vòòkoha. Pilet maksab 8 eurot. Ykskord proovisin seal ujuda. Teinekord mòtlesin sinna minna, aga siis mòtlesin kàhku ymber. Vahel imetlen internetist "Kalevi" ujula kodulehelt seda pilti, kus bassein pikalt kaugusesse suundub justkui maantee.

Ma avastasin, et hotellis “Roos” on CNN telekanal. Nyyd vaatan igal òhtul CNNi, sest see on ainuke ingliskeelne telekanal. Kui uudiste sisu pòhjal jàreldusi teha, siis vòiks tegemist olla Iraagi Uudiste Kanaliga. Kui Iraagist vòi S.Husseinist ei rààgita, pakutakse vaatamiseks mòtlikke reportaazhe Aafrika elust. Kui CNN pòhjal jàreldusi teha, siis Aafrika on lage pàikesepaisteline maa, kaetud harvade pòòsaste ja savionnidega. Savionnide ymber kykitavad nàlginud inimesed ja HIV-positiivsed. Vahel pole inimesi onnide ymber, siis on nad massihauas tavaliselt.

Kui teada tahate, mida ma esmaspàevast neljapàevani òhtuti teen, siis nii vastangi – leban tardunult hotelli “Roos” voodis, itaalia keele òpik kòhu peal ja vaatan Iraagi uudiseid.

Selline on minu glamuurne ja seiklusrikas elu Itaalias :)

1 commento:

Anonimo ha detto...

oh sind vaesekest küll!!
aga vähemalt sa tead mis seal iraakis toimub ka!!
minul pole aimugi kuigi mul mees sojaväaes!ja siin on neid ju paras jagu.meil siin norra iraak!!:::)))
kui ma uudiseid vaatan siis on alati mingi iraaklane voi pakistaanlane midagi kuskil varastanud voi kedaig maha laknud!
mis teha selline on juba see elu välis riigis!
asja tuleb positiivselt votta!::)

ode norrast!::))