mercoledì, ottobre 28, 2020

Meie pere tüüpiline väljasõit loodusesse osa 1

Kodumaa, kuidas sinul läheb? Meil siin oli vahepeal üsna tüüne, aga nüüd on jälle lockdown ja päeva kaupa hakkama saamine. Kõige hullem on see, et sport keelati ära. Esialgu kuni 24.novembrini, aga juba räägitakse, et jõulud keelatakse ka tänavu ära. Nii et mine tea, kaua see surutis siin kestab. 

Tol päeval kui uued piirangud välja kuulutati, käisime meie väljasõidul mägedesse. Koht oli Bosco di Sant'Antonio ja kõik sai alguse sellest, et Roomas üks emadest rääkis mulle eelmisel talvel tohutu innuga sellisest imetabasest loodusnähtusest nagu Foliaaž. Ta rääkis sellest nii sütitavalt nagu oleks tegemist haruldase kunstiteose või lüürilise ooperiga, mida nägemata üks normaalne inimene surra ei tohiks. Tõsiselt, tema jaoks olid Veneetsia, kõrbesafari ja Foliaaž ühtmoodi tähtsad. 

Kodumaa, ütlen sulle nüüd kohe ära, et Foliaaž on täiesti tavaline sügisvärvides mets, aga proovigem mõista inimese entusiasmi, kes oma elupäevi Rooma kesklinnas veedab. Ma polnud küll kuulnud, et sügisest metsa Foliaažiks nimetatakse, aga kui olin aru saanud, mida ta silmas pidas, noogutasin muidugi teadvalt kaasa, et jajah Foliaaž on üks ainulaadsemaid asju maailmas ja kindlasti peab seda nägema!

Septembris oli Facebookis postitus, kus kiideti, et Püha Antonio mets on kuulus oma Foliaaži poolest ja milline haruldane värvide vikerkaar seal sügiseti valitseb ja jälle umbes läbi selle prisma, et kui üldse elus midagi teha tuleks, siis kindlasti Foliaaži vaatama sõita. "Ah et Foliaaž on lausa mingi spetsiaalne termin?", juurdlesin mõningase üllatusega ja võtsin sõna kasutusele. Jumaldan naljakaid võõrsõnu!

Ühesõnaga broneerisin pere-ekskursiooni nimega "Foliaazh Püha Antonio metsas. Tase: kerge, sobilik alates 4-ndast eluaastast. Start: Pescocostanzo, kl 10:00. Varustus: matkasaapad, pikad püksid, kihiline rõivastus, joogivesi, snäkid. Halva ilma korral ekskursioon tühistatakse.". 

Kui laupäeva õhtul Roku pakkus, et vaataks kõik koos filmi, teatasin resoluutselt, et ei mingit filmi. Kell 10 peame minema voodisse, sest hommikul tuleb kl 8:00 startida, et mägedesse minna. "Katuuuu, miks me peame nii EKSTREEMSELT elama," oigas Roku, aga kuulekalt mindi voodisse ja kustutati tuled. 

Tihti leian end mõttelt, et ema ja abikaasana tahaksin olla nagu Muumimamma, aga millegipärast kukub välja Sportlik Koduvana või Hildur Sokk". 

Sari jätkub.


1 commento:

Pi ha detto...

Aitäh, Su lood on parimad! Ootan kannatamatusega järge.
Muidu Eestis hakkab Foliaaž tasapisi juba läbi saama. Aga ilus on see küll.