domenica, marzo 15, 2020

Üheteistkümnes päev: ooper ja koerad







Koerte turuväärtus tõuseb!


Mainisin siin paar päeva tagasi Nummiku muusikatunde, mida me eraviisiliselt maksame. Ma isiklikult ei oodanud sellest midagi erilist, mõtlesin, et ilmselt kannavad raha tagasi või midagi taolist. Aga ei! Need muusikatunnid on illustreeriv näide sellest, et kui itaallased on motiveeritud ja raha leidub, siis tehakse imelisi asju. Hing täitub rõõmu ja imetlusega! Isegi Nummikut hakkas täna ooper huvitama.

Tasutainfo, Kodumaa, kui sind ooperiklassika huvitab. Neid ooperitunde korraldab Europa InCanto. Facebookis on leht Europa InCanto lehele ja telefoni saab installida Europa InCanto äppi. (Kuidas on "äpp" eesti keeles?). Ning tänavuse õppeaasta ooper on "Elisir d'amore".

Niisiis, Europa InCanto on korralikult organiserunud. Nad hakkasid iga päev kl 11 Facebooki virtuaalseid õppetunde üles panema. Kohe korralikult tehtud tunnid on.

Eilses tunnis loeti raamatust ooperi sisu ja näidati pilte. Näiteks eelmisel aastal oli "Turandot'iga" kaasas üks korralik trükis. Ilmselt tänavu oli ka trükis ette nähtud, aga nad ei jõudnud neid välja jagada või jäid kooli või midagi. Anyhow, eile loeti jutte ja näidati pilte.

Aga tänane tund oli puhas kuld igale ooperihuvilisele! Võeti esimene lugu "Bel conforto al mietitore" ja analüüsiti seda, kuidas Donizetti selle loo üles ehitas, mis efekti erinevad pillid annavad, millised pillid moodustavad rütmibaasi, millised annavad loole karakteri. Lõpus muidugi häälega ka. Vaata, äkki siit saad vaadata, kui huvitab. Ja nüüd näiteks, Kodumaa, otsi Youtubest mõne kuulsa ooperiteatri esituses "Bel conforto al mietitore" ja hoopis teine asi seda kuulata! Mina kuulasin seda näiteks.

Ja lõpetuseks on mul hirmus hea meel, et Europa InCanto midagigi Itaalia rikkalikust kultuuripärandist lastele edasi annab ja veel nii, et huvi tekitab ja külge jääb.


2 commenti:

TT ha detto...

Tore lugeda kuidas meil varsti elu hakkab olema. Canada pidada 10 päeva kuni 2 nädalat selles asjas Itaaliast maha jääma. Eks eramajade rajoonis vähe teine olukord, hädapärast saad ilma ametnikelt luba küsimata oma aeda minna. Koeri on meil lausa kaks ja üks kass keda küll rihma otsas tänavale lohistada tükk jama. Huvitav kas ühte koera tohib jalutada ainult üks inimene? Tegelt täna õhtul juba teatati hulgast uutest meetmetest, mida rakendama hakatakse, seitsmepenikoorma sammudega Itaaliale järgi!

Mind kummastab teie nii suur ja aina kasvav fataalsete juhtude protsent. Ainuüksi elanikkonna vanadusega nüüd juba raske põhjendada.

Anonimo ha detto...

Äpp on eesti keeles rakendus.