mercoledì, marzo 30, 2011

Ugh

Inimesed! Kui te ujute konna, siis PALUN liigutage oma jalgu nii nagu konnad teevad. Vahest on teile pàhe turgatanud, miks on selle stiili nimi "konn", mitte "kààrid"? Kui te, kurat, uimerdate ja hargitate oma jalgu justkui kààre ja hòljute veel raja keskele kah, siis kuidas, kurat, peavad kiiremad ujujad teist mòòda saama? Isegi kui te olete fakken meeterviiekymene, siis paraku on rada nii kitsas kyll, et teie kààrjalad on tàiega tyliks eest. Jàrgmisel kààritajal vòtan kyll jalgadest kinni ja tòmban vee alla. Olge te hoiatatud!

Nii. Mis ma veel tahtsin òelda? Jah. Kui teil peaks tarvis olema raja alguses seista ja jalga puhata, siis tehke seda raja ààres, mitte keskel. Raja keskel keeravad ujujad ringi. Viisakas inimene ei seisa raja keskel. Eriti, kui nàeb ujujat tulemas. Ma ei saa aru, kuidas selline elementaarne tarkus kinderstubega kaasa ei tule.

Ja lòpetuseks. Kui te nàete, et rajal on kiiremaid inimesi kui teie, siis EI OLE VIISAKAS STARTIDA TàPSELT ENNE SEDA, KUI KIIREM UJUJA RAJA OTSA JòUAB JA YMBER KEERAMA HAKKAB. Aeglasem stardib peale kiiremat. See on elu fakken loodusseadus. Lugupeetud uimerdajad - kas te olete kunagi mòelnud, kui tylikas on raja otsas seisatuda ja hinnata, kas vasakult startides tòukad end vastasssuunast tulijale nàkku vòi ootad, kuni uimerdaja raja otsast mingi vàhemalt 3-4 meetrit kaugemale jòuaks, et saaks normaalse hooga startida. Oh ja siis tuleb uimerdajast mòòda ujuda. Kui aga vastassuunast teised ujujad vastu tulevad, siis passi uimerdaja jàrel nagu fakken... uimerdaja. Hissand kui nàrvi see mind ajab!

Oh ja konna teema menetleks korralikult lòpuni.
Konna ujumise pòhimòte on tòuge-liug-tòuge-liug. Ei ole ajan-jalad-aeglaselt-harki-tòmban-aeglaselt-kokku-mediteerin-universumi-olemuse-yle. Siin nàiteks yks pàris hea òppevideo.

Yhesònaga, nagu eeltoodust nàha, olen taasavastanud basseini ja yhtlasi kòik maailma inimesed, kes mulle nàrvidele kàivad :)

11 commenti:

anonüümne austaja Uus-Kalamaja tänavalt ha detto...

Katu, sa nii meeldid mulle!:)

Reede ha detto...

Kas teie basseinis ei ole eraldi lahtreid peredele ja kiiretele ujujatele ja aeglastele ujujatele? Meil on. Kõige laiem vahe on lastega vanematele, kes niisama basseinis jalutavad ja lastele vett näitavad. Ja siis osade radade juures on sildid, et slow ja medium ja fast, sinna võivad need minna, kes vastava kiirusega edasi-tagasi ujuvad. Ja mõni rada on ilma sildita, sinna võib ka minna. Reeglina uued tulijad sellele rajale ei lähe, kus keegi juba ees on. Aga kui on sunnitud minema (et rajad juba hõivatud), siis küsitakse luba, et kas võib tulla. Meil õnneks on võimalus käia keset tööpäeva, siis rahvast pole ja saame igaüks omal rajal ujuda. Või siis vahel jagan oma mehega rada. Meil õnneks on kinderstube :) Nii et siiani on õnneks läinud ja kellegi jalaga kõhtu ega mööda pead pole veel saanud. Vettehüpped on ka keelatud.
Aga Sa ju tead, Katu, ei jõua me keegi ära oodata, millal inimesed meie ümber muutuvad niisama ilusateks ja viisakateks nagu meie oleme :) Aitäh video eest ka.

Marmelaad ha detto...

mina tänan ka video ees. konnaujumine sai hoopis uued mõõtmed, st. seni minu ujutud "konn" nägi välja nii, et kätega ujun koera ja (väga loodan), et jalad tegid mingeid konnaliigutusi, mitte kääre (lasen videosse võtta). mul on see probleem, et ei saa nägu vette panna ja ilmselt on koerasiblimine selle vältimiseks kõige parem.
muidugi kõigile lohutuseks - basseinis ma ei käi !ja kedagi ei sega. käin ainult meres ja seal teoreetiliselt ruumi on (vähemalt meie privaatrannas).
samas see ujulas sebimine kehtib ju ka tänaval käimise kohta. eriti kui lumevallid on kiirtee plangu kõrgused, siis on jama lontsida kahe" jalutaja" järgi, sest mööda minna ei saa kui just lennata ei oska. mina ei oska.
aga ujulast veel ja nende radade eristamisest, tuli meelde üks veidi nilbe nali (mida kõik ilmselt teavad) - radade alguses on sildid: kusejate rada ja mittekusejate rada...

kõik ju arvavad, et nad on "mittekusejad" ja kiired nagu torpeedod:)

ja teil on seal juba nii soojad ilmad.....

chris ha detto...

lihtsad lahendused: enda bassein, järgmise klassi spordiklubi bassein.

Katu ha detto...

Siinkohal, kallid sòbrad, vòib teile mulje jààda, et elan mingis kolmanda maailma riigis. Aga meie linnas on ainult 1 bassein. Ja selle basseini dusiruum on nii ràpane ja fakken juuksekarvu tàis pidevalt, et panen peale ujumist ennast kiirelt riidesse ja pesen end kodus. Uff! Làhim alternatiivbassein on 50 km kaugusel.
Ja meil ei ole radu aeglane-keskmine-kiire. Meil on ainult sildid "nuoto libero" ja "prenotato".
Ma arvan, Reede, et see, mida sina kirjeldad on mingi anglosaksi teema, sest Londonis olid ka samasugused sildid ja yhtlasi veel "extra fast". Nummi, eks.

Anonimo ha detto...

Äh, ja 'meeldivatesse lisadesse' võiks veel lisada naaberrahva esindajatest baabad, kes keset rada kolmekesi jalad põhja panevad ning viimast seriaali või midagi muud elulist lahkavad. No ja kui jalgu põhja ei pane, siis sulpsivad kolmekesi kõrvuti, et sõnakestki kaduma ei lähe. Mööda saab ainult alt. Täna kogetud juhtum :-(

Karmen ha detto...

Maailm ei vasta alati meie ootustele :). Elu üks põhireegel. Olukorra lahendamiseks on ainult 3 varianti: muuda olukorda, muuda suhtumist, loobu olukorrast.Mida valid?:))
Tallinna tänaval võib kihla vedada kui näed enda ees aeglaselt kulgevat faalanksit, et see räägib meie ahistatud vähemusrahvuse keelt. Lihtsalt rahvuseripärasse on kodeeritud selline guljaanie. Eriti meeldib seda harrastada jalgrattateel.
Soome ujulates on ka rajad märgistatud, Eestis ma ujulas ei käi ja olukorda ei tea.

Anonimo ha detto...

Oh ma Tean mida Te tunnete:) Ujulas kus mina käin (Viimsi spa) on sildid täitsa olemas ja mitmes keeles, aga paljud külastajad on siiski kahjuks kirjaoskamatud ... Nii et tegemist on vist lausa ülemaailmse probleemiga, millel puudub lahendus. Tervitab Triin (loen blogi juba jupp aega ja alati saan naerda ja alati saan ka targemaks)

Anonimo ha detto...

ja mõni eriti mühakas või õel või lihtsalt vaimust pime spurdib sekundi murdosa varem sulle ette isegi siis, kui sa oled terve basseinipikkuse (vahel ka mitu) sõna otseses mõttes ta varbaid krabanud ja möödumiseks raja lõpus talle kõrvale ujunud...

huvitav on see, et nii käituvad minu meelest just hästi aeglased ujujad. need, kes enam-vähem korralikult ja vähemalt keskmise tempoga ujuvad, arvestavad teistega hoopis rohkem

ühesõnaga: milline kergendus su kriitikat (ja ühtlasi nagu enda mõtteid) lugeda - kartsin juba, et olen mingi ainus kuri veidrik, keda selline asi tõsiselt närvi ajab! :)

Anonimo ha detto...

OEH, pole tükk aega midagi nii toredat ja südamest naermaajavat lugenud. Kuigi olukord ise on kõike muud kui naermaajav :)

Anonimo ha detto...

@Tiguteek: mis see muu on kui ehe tragikomòòdia otse elust.
Katu