mercoledì, ottobre 13, 2010

Pàike ja dolce vita mai àss


Tàna, Kodumaa, tahtsin sinuga jagada vaatepilti, mida tavaline veiniturist ei nàe, sest turistide tulekuks tehakse alati toad korda. Pildil kujutatu on veinikoda veinitegemise ajal. Suusi, see suur kera ongi meie pòòrlev filter.

Viimasel nàdalal on ilm pàris hea olnud ja viinamarjad on hoogsalt kypsenud, aga tàna sajab vihma. Eile tuli ka natuke vihma tegelikult. Tàna oleks vòinud punaseid korjama minna, aga vihma sajab ja pinnas on liiga pehme. Homme lubatakse ka vihma. Mehed, kes muidu viinamarju korjaks, hàngivad Kyla baaris vihmavarjus ja arutavad murelikult, et erinevalt eelnevatest aastatest pole yhelgi tootjal veel tànavuaastasele veinile tellimusi tulnud. Hommikul vedeles tee peal kassi laip. Lòmastatud koljuga. Yhesònaga meil valitseb siin eesti filmidele omane àngi ja lootusetuse atmosfààr. Kirjutage nyyd, lapsed, mis teil kòik halvasti làheb!

7 commenti:

Katu ha detto...

Einojah, kòigil làheb hàsti ilmselt! :)

Reede ha detto...

Mul ei tule kah kohe meelde, et mis on halvasti. Olen Eestist otsinud halba teenindust, pole veel leidnud. Inimesed ju kurdavad, et eesti teenindaja on ülbe ja kuri, aga mina kohtan järjest naeratavaid inimesi. Homme lähen Pärnusse, seal ehk vähemalt pontšikubaaris saab sõimata.
Ilma üle ka ei saa väga viriseda, sest pärast kahesajakraadist suve on pluss viis kraadi väga mõnus. Täna lõpuks ometi hakkas korraliku sügise moodi sadama, saan mõned poripildid teha, mida Karin Los Angelesest tellis. Ta ise sel aastal Eestisse ei saa ja päikesepaistest siiber.
Võibolla võiks kurta, et kahju on juba järgmisel nädalal New Yorki tagasi minna, aga tegelt ma selle üle ka väga ei kurvasta, sest igatsen kõvasti oma mehe järgi.
No vaatame, kuidas mul homme pontšikubaaris läheb :)

Kadri ha detto...

Praegu on nii põnev, et patt oleks kurta. Väljas on midagi tormi või tormieelse taolist. Taevas on müstilised pilved ja ei tea mida sealt tulema hakkab. Kurta pole aga midagi. Maja seisab püsti, toas on soe, homme on reede. Jube vahva!:)))

Anonimo ha detto...

Oi, mina võin kohe ühe mõnusa hala lasta!

Mina tahaks teada, miks krdi pärast IGA jumala kord, kui vihma on sadanud, pritsib mõni EIT mu autoga lombist läbi sõites porilombisitaveemärjaks?!?! See ei ole naljakas, kui oled 40+ nädalat rase ja ainuke selgaminev õueriie on ema annetatud HELESININE mantel!

Seega - kõik seda blogi lugevad emased ahvid, kes on oma load Anttilast tellinud - teil ei ole vaja vihmase ilmaga lompidest läbi KIHUTADA, eriti kui mõni jalakäija silmnähtavalt kõnniteel vastu majaseina püüab liibuda. Autoga saab ka AEGLASEMALT sõita või lombist MÖÖDA sõita!

Huhh. Ving välja lastud. Hakkas kergem. Aitäh, Katu!

Mir

Marmelaad ha detto...

uhh....õnneks pole see mina, kes helesiniseid mantleid poriga piiskab:), aga tean seda tunnet - tahtsin ükskord nagu filmis autole järele joosta, juhi autost välja rebida ja siis "sõna ja teoga solvata", aga see selleks...
pahasti on see, et peale ilusat suve, kus inimesed olid sutsu rõõmsameelsemad, kui eeslasele tavapärane, on kõik jälle endine. Nagu ühes vene multikas tabavalt öeldi: "Taevas kukub pähe"...igas mõttes:D
Aga Sulle sinna kaugele maale palju päikest ja edukat veinitegu!

Katu ha detto...

Nii. Tulin Eestisse, aga kas elu on paremaks läinud? Ei. Mida paganat nad Geisha kommidega teinud on? See pole yldse enam piimasokolaad, vaid mingi hekkis päevalilleõlimaitseline ollus. Päikest ka Eestis pole.
Reede, kuidas sul pontsikubaaris läks? Ootame huviga uudiseid.
Ja autojuhid! Kas te arvate, et Miril on lahe rase olla ja emalt laenatud helesinise mantliga käia? 40ndat nädalat kusjuures. Uff!

Reede ha detto...

Jah, Katu, kuu aega tagasi oleks tulnud Eestisse tulla, siis algas päikesepaisteliste nädalate aeg. Aga need said nüüdseks vist otsa. Kuigi esmaspäeval oli kaunis vikerkaar Tartu lähedal.
Pontšikubaaris ei juhtunudki midagi huvitavat. Ei saa üldse kohe kaevelda :( Inimesed olid ilusti viisakad. Äkki Sa kohtad kuskil halba teenindust?
Ma kaebaks Marianne kommide üle, vanasti neil polnud ju maapähkli maitset? Hea asi on sellejuures see, et ma ei taha neid komme õnneks kaasa osta. Vanasti ostsin.
Lendan täna New Yorki tagasi ja Vantaa on hall nagu alati. Siin sajab vist küll pidevalt. Aga siin hea kiire ja tasuta internet ning pagasikärud tasuta. New Yorkis JFK-s tuleb 5 dollarit maksta, kui oma kotte tahad käru peal sõidutada.
Leidsime eile Kiek in de Köki juurest uue söögikoha, Kõlakoda nimeks ja Savisaare maal seinal. Aga päevapraed olid head, vaated ilusad ja hinnad madalad (45 krooni praad).