lunedì, giugno 04, 2007

FYI/per la tua informazione

Nàgin tàna òòsel unes vòimsaid merelahinguid, mida peeti kopitanud purjekatega.
Jòle segadus valitses ja tegevus oli itaalia keeles. Juurdlesin kuni hommikuni pinevalt, et mis ajast mul merelahingutega pistmist on.

àrgates meenus - olime ju kàinud eile òhtul vaatamas itaaliakeelset versiooni filmist 'kariibi mere piraadid 3'

Muide siin reklaamitakse, et juunis toimub DUBLEERIMISFESTIVAL. Pidavat nàidatama rahvale neid nahaale, kes pàris-nàitlejate hààle varastavad ning jagatama auhindu. No ma ei vòi.

Dubleerimisest rààkides tahtsin veel òelda, et sel nàdalavahetusel leidis aset àratundmisròòmurohke IKEA kylastus. Rootslased on pàris hàsti oma kultuuri siin Itaalias dubleerinud - kòik tootenimed puha rootsi keeles, poe kohvikus myydi Rootsi toitu, Marabu shokolaadi ja lausa mingit Rootsi òlut pakuti mòòblipoes 6-pack formaadis. Mulle seal IKEAs meeldis hirmsasti, sest kuidagi vàga kodune oli vaadata pòhjamaist sòòklakujundust ja pòhjamaiselt kujundatud kodunàidiseid.
Roku arvas, et pàris kenad kodud, ainult et kus bideed on? Nimelt Itaalias ei ehitata yhtki kempsu nii, et bideed pole. Seoses bideedepuudusega kysis Roku, aga et kuidas pòhjamaalased pàrast nr 2 sooritamist end puhastavad, lihtsalt paberiga vòi? Vastasin, et paberiga jah. Roku ei òelnud selle peale midagi, aga jài mulje, et ta on arvamusel, et viikingite ajastust saati pole midagi muutunud ja pòhamaalased on ikka tiba barbarid oma elukommete poolest.

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Haa haa haa!:) Bideedega seoses. Minu mees ei tea siiani, mis asjad on bideed või milleks neid kasutatakse. Ta arvab, et need on mingid "naiste asjad" ja suhtub neisse kui viimasesse tabusse. Meie koju ei tule kunagi ilmselt ei pissuaari ega bideed:)

mnjah ha detto...

See on aga umbes sama nagu eestlaste arvamus itaallastest: et kui saunas ei käi, siis järelikult end ei pese :-)
Bidee suhtes aga pean ütlema, et väga kasulik ese ning tundsin sellest oma Eesti visiidi ajal päris korralikult puudust. Samas tõdesin, et ka eestlased hakakvad järjest rohkem installeerima vannitubadesse nn. bideedushe, mis ajavad asja suurepäraselt ära.

Katu ha detto...

No ma vòin ka siinkohal lisada, et tegelt bidee kulub majapidamises ikka àra kyll.