giovedì, giugno 10, 2010

Vaieldamatult maailma nòmedaim lennukompanii

Ryanairi administratiivtasudest ja maailmakunnilikust suhtumisest pole enam mòtet jahudagi, aga àsja avastastin veel yhe alatu rahateenimismooduse. Vàga alatu.
Ryanairi kodulehel saab teatavasti pileteid ainult Briti naeltes osta. Pilet maksis (kòigi mòeldavate administratiivtasudega) 91,98 naela. Mis konverteeriti eurodeks kursiga 1,2893. Ametlik kurss on 1,2122. Kursivahega teenis Ryanair 7 eurot ja 9 senti. Nòme.
Alitalia on ikka tàitsa sympaatne ettevòte, kui Ryanairiga vòrdlema hakata. Vàhemalt ei kiusa nad lennu ajal reisijaid oma tobedate myygipakkumistega ja kàsipagasi suhtes ollakse ka inimlikumad. Fuhh, kuidas mulle ei meeldi Ryanair!

12 commenti:

Oudekki ha detto...

Kas sul ei ole tõesti võimalik ühegi teise kompaniiga lennata? Mina kõigi nende sinu poolt osutatud põhjuste pärast ei ole veel siiamaani kordagi Ryanairi pardale astunud...

Katu ha detto...

Ehh... Dublin-London-Pescara liinil on Ryanair ainuke tegija, kellega enamvàhem yhe pàevaga kohale jòuab.

Gaili ha detto...

Ma mõtlesin ka, et lendaks esimest korda elus Ryanairiga. Riia - Bergamo - Barcelona ja sama teed tagasi ka. Mõlemal suunal tuleb öö olla Bergamos (see on ok, sest Bergamo mulle meeldib, võin ka kaks ööd olla:)). Hind tuli ca 1100 krooni. Aga seejärel... Tallinn - Riia - Tallinn lennukiga ca 1500 krooni, bussiga ca 800 krooni. Lisaks Ryanairi kaardimaksetasu ca 300 krooni. Ja äraantavat pagasit pole. 2200 krooni buss + lend + ööbimine + lend ja samamoodi tagasi ei tundu mulle üldse odav. Lufthansa hind Tallinnast ümberistumisega FRA-s ja äraantava pagasiga oli ca 3000...

Reine ha detto...

Meil pole ryanairiga probleeme olnud. Lendame juba mitmendat aastat riia bergamo vahet just tollega. Naelades meie ei maksa ning muude pettuste osalisteks pole ka saanud. Teenindajad on olnud inimlikud ning lennuk on alati jõudnud planeeritud ajast varem kohale. Ja pealegi on ta odav.
Mitte keegi ei sundinud ju sind Ryanairi pardale astuma?!

lagrits ha detto...

Mind küll naelte eest ostma ei ole sunnitud. Kas pole mitte nii, et Riia poolt lendu alustades pakutakse vaikimisi hinda lattides ja eurotsoonist eurodes?
Kui nõme pagasipoliitika välja arvata, siis mina ega lähisõbrad-sugulased pole küll seni Ryanairis pettuma pidanud. Seni.
Suviseks ajaks ei leidnud mitte ühegi teise kompanii poolt pakutava hulgast taskukohase hinnaga pileteid ja isegi kohvri +15€ga ja ülimugava Hansabuss Business Line'i 225-295kroonise Tallinna otsaga (ja kõige kallima osaga ehk ajapuudusel sunnitud taksosoiduga Riias) tuleb reis Hahnist läbi Riia Eestisse vähemalt neli, kui mitte kuus korda odavam ning täitsa inimese tunne on olnud.
Aga lennake, lennake teistega: kuni nõudlus väike, on mu lemmikliinil hinnatasemega kõik korras :)

Katu ha detto...

Mis naeltes maksmist puudutab, siis mul oli Ryanairi leht seatud nii, et mu "kodumaa" oli Itaalia. Ja ma spetsiaalselt ostisin, kust saaks naelad eurodeks muuta, aga ei olnud sellist varianti. Kas olen mina kanapea vòi on neil tànasest nyyd nii, et eurodes ei saa maksta?
Ja teie kòik, kes te Ryanairiga rahul olete. Ròòmustage ròòmustage, ykskord koidab ka see pàev, mil teil on Ryanairiga kaks lendu broneeritud ja esimene jààb hiljaks ning teisest jààte ilma. Ja kindlasti koidab ka see pàev, mil teid ei lasta lennukisse kahe kotiga vòi kaalutakse teie pagas veel enne lennukisse astumist yle. Ja pole vàlistatud, et koidab ka see pàev, mil seoses tuhapilvega tyhistatakse teie lend ja kaks kuud peale àrajàànud lendu pole teile veel piletiraha tagasi makstud.

Katu ha detto...

Ja oma kommentaari viimase lause juurde tahtsin veel lisada, et samal ajal, kui teie oma piletiraha tagastamist ootate, vàljastab Ryanair pressiteate, et nende kasum tòusis 204%. Milline kirjeldamatu ylbus!

lagrits ha detto...

Asun hetkel Saksamaal ja otsisin lihtsalt suvalise Frankfurt-Hahn - Riia lennu. Midagi käsitsi seadistanud ei ole. Hindasid näitas eurodes.

Katu ha detto...

Kàtte sain! Valuuta mààratakse làhtekoha riigi jàrgi. Nàiteks kui Londonist vàljud, siis on GBP. Saksamaalt EUR ja Norrast NOK. Tegin katse ka. Sinnamaani, kus krediitkaardiandmeid andma tuli hakata, ei saanud mingi valemiga valuutat àra muuta. Ja pàrast ka kindlasti ei saanud, sest ma spetsiaalselt sobrasin ja otsisin, kui London-Pescara piletit ostsin.

Anonimo ha detto...

Ma olen ikka aegajalt Ryanairiga lennanud ja loobusin täpselt aasta tagasi, kui tegime Riia-London-Porto ja tagasi lennu. Ma lihtsalt ei kannata välja seda pidevat mulinat- saad vaevalt silma looja lasta, kui mingi Ida-Euroopa tibi hakkab oma kiljuva hääle ja hirmsa aksendiga sulle mingit loteriid või muud kaupa pähe määrima. Kui ikkagi planeerida lendu vähemalt 2 kuud ette, saab ka korralike firmadega täiesti normaalse hinnaga lennata ja vahel tasub 1000 krooni rohkem maksta, et oma närve hoida :)

Kristel

lagrits ha detto...

Kõik ju mulisevad. Kui ei pakuta loteriid, siis lõhnaõli ikka. Eelviimasel reisil teenindasid hoopis äärmiselt vallatud hispaania poisid ja kõlaritest tulev jutt nii vaikne, et kuulmiseks pidi ikka hirmsasti pingutama :D
Vahel ei aita kaks kuud ka, hinna vahe võib isegi pool aastat ette planeerides tulla mitte üks, vaid mitu tuhat krooni. Mul on oktoobri lõpuks vaja suurem kultuuribrigaad siiakanti tuua ning mõtlesin igaks juhuks Ryanairi vältida, aga EA, KLM, LH tahavad nii broneerimiskeskkondades kui ka kompaniide oma lehtedel hinnaks vähemalt 4000 krooni, Ryanair 770 krooni. Tõsi, ma olen ka vahel 7€ eest Lufthansaga hõljunud, aga see on pigem vedamine kui reegel. Vahel lastakse hinnad alla, aga kes see jaksab iga päev otsida.

Reine ha detto...

"Ja kindlasti koidab ka see pàev, mil teid ei lasta lennukisse kahe kotiga vòi kaalutakse teie pagas veel enne lennukisse astumist yle."

Lennufirma tingimistest veebilehel loeb ilusti vàlja, mis on lubatud ja mis mitte. Pardale tohib reeglite pòhjal ainult ùhe kotiga minna ning kui sul on kaks ning sind peetakse kinni, siis kelle viga see on?!
Riia lennujaamas kaaltutakse ka kàsipagas ùle. On ju ka varem òeldud, et piir on 10 kg, siis on 10?
Asjade pàhemààrimisest ja lennukis olevatest reklaamidest - see on umbes sama, mis Itaalia rongis istuda. ùhest kòrvast sisse ja teisest vàlja.