lunedì, giugno 28, 2010

Poolakad

Poola on teatavasti kuulus oma immigrantide poolest. Entsyklopeediat avamatagi tulevad kohe meelde Frederick Chopin, Marie Curie, Roman Polanski, Johannes Paulus II, Polish Plumber.
Aga seekord tahtsin lihtsalt mainida, et tublide poola immigrantide leidmiseks pole vaja aktuaalsetest pàevasyndmustest kaugemale minnagi.
Eile nàiteks pidas Hàrra M vajalikuks mainida, et Saksa meeskonnas on tegelikult kolm poolakat ja see nad vòidule aitaski. Kui Itaalia-Slovakkia màngu arutasime, siis ka Hàrra M kommenteeris, et Slovakkia meeskonnas on yks poolakas. Minu arvates viitab see vankumatult poola rahva lòppematule vàgevusele ja andekusele. Brasiilia - tuntud immigrantide maa - meeskonna kohta ei hakanud uurimagi. Kindlalt vàhemalt yks poolakas tuleb àra.

5 commenti:

Tanel ha detto...

Jaahh, uhkust on neil poolakatel kahe rahva jagu. Lugesin üle-eelmisest postitusest päris imestusega Poola Vägilasest, sest pole mina veel sellist venda siinmail näinud. Keskmine Poola mees on ikka paremal juhul 170 pikk ja juba 25selt punnkõhuga, mis muidugi ei takista ülbelt oksad laiali ringi kõndimast, nagu oleks tegemist miskitsorti rammumehega. Kuid pärisjõu puudumist kompenseeritakse edukalt liikluses ralli korraldamisega. Ja siinkohal ei viita ma mitte mitmetes lõunamaades ja ka lihtsalt suurlinnades levinud "aktiivsele ja teravale sõidumaneerile", vaid ikka täiesti idiootsetele trikkidele. Kusjuures nii ei käitu liikluses mitte ainult rullnokad vms., mis oleks suhteliselt ootuspärane, vaid igasuguses vanuses ja ühiskonnakihtidest pärit kodanikud. Eriti naeruväärseks teeb sellise käitumise asjaolu, et keskmine rallitaja sõidab vägagi vana ja pisikese autokesega.

Anonimo ha detto...

ma lähen homme krakowisse konferentsile. hea sissejuhatus:D

liina v

Katu ha detto...

@tanel: Jummel, kujutad ette tàna taksojuht sòitis 120ga! Kolmerealisel teel, kus ylejàànud autod sòitsid ymbes 60nega. Vòeh! Olingi talle òlale koputamas, et mul nii kiire tegelikult ei ole, aga siis ta ise vàhendas kiirust, nii et polnud tarvis òeldagi. Pàrast arutasime hàrra Mga seda seika ja ta mainis ka samu asju, mis sina. A pikkade poolakate vàhesuse yle ma ei kurdaks. Tàna nàgin kahte Varssavi Vàgilast nàiteks!
@liina: Pàriselt ka, proovi peedisuppi ja kartulipannkooke. Sa ei kahetse!

Anonimo ha detto...

Ilusat viimast juunipäeva :)
Avastasin Su blogi üleeile. Eile lugesin läbi. Täna kiidan- väga mõnus lugemine :)
Palun veel.

Anonimo ha detto...

Need kolm Poola päritolu jalgpallurit, kes MM'l Saksamaa eest mängisid, on Lukas Podolski, Miroslav Klose ja Piotr Trochowski. Muide, Klose ja Podolski on Saksa meeskonna kaks kõige resultatiivsemat väravalööjat :)
T.