giovedì, giugno 03, 2010

Nàdal jàtkub Itaalia popkultuuri vòtmes

Kàesoleva nàdala stiili- ja kultuurikolumnites on ainult Itaalia naislauljatest juttu tulnud, nii et oleks ebaòiglane jàtta esitlemata Jovanotti, kes on minu yberlemmik itaalia meeslaulja.
Esiti sellepàrast, et enamasti pòòravad itaalia lauljad palju tàhelepanu sònadele, aga meloodia jààb ikka kuidagi tahaplaanile ning tulemuseks on tàpselt yhesuguste tahan-olla-rebel kitarrisoolode ja tahan-olla-dramaatiline syndikombinatsioonide plejaad. Hissand kui igav!
Jovanotti eksperimenteerib uute stiilidega, on pidevalt uue ja huvitava otsingul ning positiivseid yllatusi pakkuv. Ja ta jàtab mulje justkui ei painduks ta stilistide ja turundajate piitsa all ja see mulle ka meeldib. Loodetavasti on ta pàriselt ka selline isepàine kunstnikuhing nagu vàlja paistab. Ja ta laulude sònad on puhas poeesia. Vàga imetabane!
Ning tànases videos nàeme, et armastusest laulmiseks ei ole vaja òlitatud muskleid ja stringides kòhutantsijaid ja polarizing* filtrit. Jovanotti "Come Musica" on lihtne, siiras ja isegi julgeks òelda, et semantilisele diskussioonile kutsuv.

*pàriselt ka ei viitsi otsida, kuidas polarizing filter eesti keeles oleks. Kes teab, see teab ja kes ei tea, seda niikuinii ei huvita.

5 commenti:

tihane ha detto...

Vot Jovanottit ma isegi tean. Meil oli juba 90 alguses MTV kodus olemas ja seal lasti millalgi päris palju tema lahedat lugu L'ombelico del mondo.

herz ha detto...

:) eestlased on teinud tugevat mõttetööd polarizing filter tõlkimisel ja saanud tulemiks suupärase polarisatsioonifilter :)

Katu ha detto...

@tihane: vahi yllatust! mul tekkiski siinkohal kysimus, et huvitav, kas 'serenata rap' ka rahvusvahelisemat kuulsust on omananud?
@herz: tànks, herz! :)

Unknown ha detto...

ouuu, suurepärane vihje!
esmalt muidugi köitis tähelepanu video ise. paratamatult hakkasin semantilist tähendust otsima (sest sõnadest ma ju tuge ei saa). oleneb kes mida mõtleb, aga see, mida mina mõtlesin, ajas mind kõvasti naerma:)
ma kohe pean seda videot teistega jagama...

tihane ha detto...

jah serenata rap tuli sealt ka, see ei tulnud kohe meelde :) täpsuse huvides lisan, et tegu oli mtv uk-ga.