martedì, giugno 08, 2010

Kylajutud

Tàna lòunalauas kandis Proua L, kes Roku Leinaròivais Vanaema pòetab, ette kylauudiseid.
Eile olla ta rahulikult jalutlenud ning màrganud korraga politsei- ja tuletòrjeautosid yhe teekàànaku juures kobaras. Làhemal vaatlusel ja Kyla baarist hangitud info pòhjal olla ilmnenud, et Kyla preester olla nina tàis tòmmanud, autosse istunud, raadio nii valjuks keeranud kui vòimalik ja kihutama kukkunud. Jàrgnes see, mille eest ikka purjuspài sòitjaid hoiatatakse, aga jumal teatavasti joodikuid hoiab ning Hàrra Pyhamees olla pààsenud terve naha ja vàikese ehmatusega.
Aga mida ma tegelikult tahtsin sinuga, kodumaa, jagada oli see, et kogu tolle pikantse preestriloo peale kommenteeris Roku Tòòkas Isa stoilise enesestmòistetavusega:"Mah... tollel pole ju naist!"
Elukauged Vatikani ametnikud vòivad ju òpetada, et omasooihaluse tume tont kallutab preestreid kooripoisse kimbutama, aga praktilise meelega viinamarjakasvataja Abruzzo màgede vahelt teab iidset tarkust - majapidamises kulub yks naesterahvas alati àra.

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Tere Katrin! Sinu emaili aadressi mul enam pole, aga loodetavasti loed kommentaare. Eile nagin linnas kuulutust, et Gotan Project on 25. juunil Bukarestis. Maletan, et ukskord pidi tulema ja sa tahtsid tulla aga millegi parast jai ara see kontsert. Igal juhul oled oodatud Rumeeniasse! Karmen

Anonimo ha detto...

Irw, kusjuures ma olen üsna kindel, et terve juuresviibinud seltskond ei näinud selles kommentaaris huumorit. Aga õnneks kodumaa mõistab Sind....

Katu ha detto...

Anonyymse kommenteerija mòtte peale tahaks lisada, et àsja ahhetasime kommentaator Karmeniga mòlemad selle yle, et Rumeenias ei teata, kes on Frank Sinatra ja Paul Anka.
Eestlased, avagem silmad ja tòdegem ausalt - vàlismaa sakib! Puha ignorantsus ja internet maksab hingehinda ja keegi ei saa teie naljadest aru. Nautigem eesti suve ja puhakem kodumaal! :)