mercoledì, ottobre 07, 2009

Vaba aja veetmise perspektiivid Tuulises Linnas

Nii. Tàna olen vàga toimekas olnud ning tòò tegemise asemel pannud peaaegu kokku nàdalavahetuse programmi Chicagos.

Laupàeva hommikul Green Market Lincoln Parkis. Seejàrel nàitus Viktoria-ajastu kohaliku àrinaise ja fashionista Bertha Palmeri riietest. Edasi arvan, et veeren Chicago History Museumi, kust leiab nàituse Lincoln Park Block by Block mis lubab ajaloolisi sisevaateid Lincoln Park piirkonnale. Just sellised ajaloolised sisevaated mulle vàga meeldivad. Ma arvan, et seal muuseumis veedan sisukaid tunde teistegi nàitustega.

Kui aega yle jààb, on vaja yles otsida Michael Korsi pood, sest nende kingad sobivad mulle alati vàga hàsti, aga millegipàrast Euroopas pole ma veel MK poodi sattunud. Macy's kingaosakond tuleks ka làbi kammida ning korraliku Euroopla turistina peaks minema vist ka Abercrombie poodi ryselema.

Laupàeva òhtuks on mul siin nii kirev valik, et peab kohe mòtlema.

Ma olen alati tahtnud nàha, kuidas improv etendused pàriselt on ning laupàeva òhtul on Chicagos umbes kymne vahel valida. Hetkel huvipakkuvamad on 'Whirled News Tonight', mis lubab "audience members select news articles to inspire this satirical improv show' ning 'pHamily the Musical', mille kohta kirjutatakse 'Improv artists create a family based on audience suggestions then develop and perform a musical that incorporates the new characters'.
Kumb vòtta?

Pyhapàeval arvan, et làhen vaatama installatsiooni 'Smart Home Green & Wired'. Lubatakse mingit eksperimentaalset kodu demonstreerida, kus on kasutusel kòige popimad ja rohelisemad tehnoloogiad. Ja kui pyhapàeval aega yle jààb, vòiks vist traditsioonilisele paadiekskursioonile minna, kus nàidatakse turistidele Chicago silmapaistvamaid pilvelòhkujaid. Eelmine kord, kui Chicagos olin, siis ei viitsinud minna, aga vahest tànavu tuleb insipratsioon peale.

2 commenti:

vahterliina ha detto...

see paadisõit on just parasjagu mõttetu, et ikka mõttetu, mitte tore olla. ise ei ole käinud, kuigi chicagos olen, aga tean inimesi, kes seda eriti ei armastanud.

Katu ha detto...

vot ma arvasin ka, et see paadisòit on mingi mòttetu ja kindlasti on kylm ja tuuline ka. aga nàiteks paljud kolleegid jàid just kuidagi vàga rahule. mine vòta nyyd kinni..