martedì, dicembre 07, 2010

6koloogilisest elustiilist

Tegelikult, Kodumaa, peab tòdema, et kuigi orgaaniline eluviis ja taaskasutus on pigem nagu viimaste aastate trend, siis Roku perekond on seda juba mitmeid pòlvkondi harrastanud.
Aeg-ajalt Roku Kunstnikust Ema rààgib mulle oma esimeste abielu-aastate horrorist, kui ta noore linnapreili ja kunstitudengina maale ehk Tollosse vàrske abikaasa ja tema vanemate juurde kolis. Kultuurierinevused linn vs maa, kunstiinimene vs kirjaoskamatud pòlluharijad, liberaalne mòtteviis vs Itaalia kylatraditsioonid 70ndatel aastatel ja muu taoline eksole.
Mis talle hirmsasti nàrvidele kàis oli see, et kunagi ei ostetud poest delikatesse, millega tema linnas harjunud oli, vaid sòòdi ainult seda, mis endal aias vòi pòllul kasvas. Ainult hooaja kòògi- ja puuvilju. Ainult enda kasvatatud sea- vòi kanaliha. Ainult enda munad. Traditsioonilised Abruzzo maatoidud. Yhesònaga, ei mingit eksperimenteerimist.. maitea.. juustusufleede vòi peedi-kookospiima supiga nàiteks.
See kòik kòlas traagiliselt kyll, aga jàrele mòeldes tuleb tunnistada, et Roku Musta Ròivastunud Vanaema on kòige eeskujulikum looduslàhedase eluviisi ja 0-km-liikumise eestvedaja, keda mul on olnud au kohata.
Kui nyyd Roku Tòòka Isa juurde tulla, siis tema on usin taaskasutaja ja muidu nikerdaja. Nàiteks ehitas ta meile veinimajja imekauni riiuli, kus pudeleid eksponeerida. Yhesònaga, kohe kui sisse tulete (seal, kus varem oli tyhi koht) on meil nyyd imekaunis ekspositsioon. Kusjuures see pole mitte niisama riiul, vaid materjalina on kasutatud veinimaja ehituses yle jàànud puitu ja klaasi. Ainult puidulakk ja kruvid on spetsiaalselt riiuli jaoks ostetud. Kas pole nummi?

5 commenti:

Anonimo ha detto...

Tühja sest kookospeedisupist, kui selliseid riiuleid mõistab teha!:)
Lõuna-Eestist anonüümselt.

Unknown ha detto...

See on lausa võrratu! Kui tal veinitegemisest isu üle läheb, võiks mööbidisleri kutsele mõelda. Kuldsed käed (võid seda talle minu poolt edasi öelda)!

vahterliina ha detto...

ma olin juba kohapeal transis. Roku isa peaks ruttu patendi võtma, sest kui ma oma isale keele kõrva ajan, siis punub ta mulle samasuguse valmis. ainult mul pole veel seda veinimõisa, kuhu see riiul heisata.

Marmelaad ha detto...

väga meeleolukas kapp ja ekspositsioon:D
ma jumaldan ilusasti tehtud ja pandud asju (kõlab imelikult, aga umbes nii..)

Roku Kunstnikust Ema Lugu läks kohe südamesse....krd-i 70-ndad!

Katu ha detto...

Heihopsti! Edastan teie kiitvad kommentaarid Roku Tòòkale Isale :)