giovedì, maggio 28, 2009

cantina

Tàna tahaksin tutvustada teile meie cantinat.
Cantina projekt venib nagu tatt. Ytleme nii, et Roku on ca 2005 aastast rahastamise taotlusi teinud, erinevaid tegevuslube kysinud ja Itaalia riigile juba 5000 eurot makse maksnud firma loomise eest, mis pole veel tegevust alustanudki.

Ma ei tea miks, aga kòik, kellega ma projektist rààkinud olen, arvavad, et veinitootmine on glamuurne tegevusala. Umbes, et sygisel sammud lauldes viinamarjaistandusse, korjad viinamarjad kàrusse. Pàrast tallad viinamarjad sodiks (lauldes, mòistagi) ja jàtad tsisterni fermenteeruma. Vahepeal kòik tsillivad ning mòne aja pàrast ilmub ei tea kust tolmune pudel vòi tammevaat ning kallatakse jooki tàpselt òige kumeruse ja suurusega peekritesse. Taustal paistab mòistagi lòputute mòòtmetega viinamarjaistanduse taha loojuv pàike.

Tegelikult on viinamarjade pidamine yks jòle rassimine aastaringselt.
Veini valmistamine on veel jòledam, sest vein kergesti pekki minna. Uskumatu tòesti, kui kergesti vein vòib pekki minna. Oh ja siis tuleb Itaalia maksuametiga asju ajada! Ja yldsegi ma vaatan, et veinitootjad joovad tàiesti suvalistest klaasidest. Olen vàga erutatud sellest kòigest!

Igatahes. Tànavu on vòrdlemisi reaalne pangalaenu ja noorte pòllumeeste toetust saada, mistòttu eelmisel nàdalal algasid cantinas hoogsalt ehitustòòd.
Hoone sai pystitatud juba 2005 aastal, aga nyyd on selgunud, et peaks pisut laiendama, et tsisternidele ja asjadele ruumi teha.
Siin nàete esimese nàdala tulemust ehk auku! Sinna auku tuleb yks kaldtee ja augu juurde tulevad tsisternid, kus veini esimeste kuude jooksul hoitakse.

Cantina keldrikorrusele, mida nàete pisut vasakul pool, tulevad vàiksemad tsisternid ja vaadid.



4 commenti:

Anonimo ha detto...

Sa, Katu, mõistagi rajad paralleelselt Eestis reisiettevõtet, kes Cantinasse eksklusiivseid veinireise hakkab korraldama;)

Katu ha detto...

jah, tegelikult meil olekski vaja sygisel tookasi viinamarju korjama. mul on selline ariplaan, et votan inimestelt palju raha selle eest, et nad saaksid meie juurde eksklusiivsele vendemiale tulla meie eksklusiivseid viinamarju korjama.

carmen123 ha detto...

Katu, tänud Sulle kirjatükkide eest, mida on täitsa lahe lugeda:) Aga see cantina teeb mind tõsiselt kadedaks:P See ka minu unistus! Jõudu!

Chris ha detto...

tekst mis on täis emotsiooni. kuna veini istandus on hulk riske, mida maandada, siis seepärast vast see glamuur sinna juurde on kujutatud.