martedì, febbraio 19, 2008

nujork

Oh nujorgist oleks palju kirjutada, aga alustuseks olgu kohe òeldud, et olen juba oma hinge Ameerikale vabatahtlikult àra andnud.
Esiteks sellepàrast, et ma armastan linnu, kus tànavad on kòik sirged ja vàhe sellest - tànavanimede asemel on hoopiski numbrid loogilises jàrjekorras.
Teiseks, kuidas saab mitte vaimustuses olla maast, kus ei pea postkontori lahtiolekuaegadega arvestama, vaid saab automaadist postmarke osta. Juhhei!
No ja mòistagi on neil ka autod kòik automaatkastiga ja poodidest saab osta kòiki suvalisi asju, mis pàhe tulevad ja ilusalongis kysitakse saabudes “how is your body feeling today?” ja lahkudes soovitakse “have a blissful day” ja hotelli fuajees antakse tasuta kypsikuid ja....

Nyyd said mòtted otsa, aga eks eelòeldust juba piisab ka.

Kusjuures need kypsikud on jumalikud. Isegi mitte nagu kypsikud vaid rohkem lehmakomm-meets-purukook laadis suupisted - shokolaadimaitselised pàhklitega ja purukoogimaitselised metsamarjadega.
Kes proovida tahab, siis vòib vabalt ylbe nàoga suvalisse New Yorgi W Hotels ketti kuuluvasse asutusse sisse astuda ja kausist vòtta. Nad panevad need kypsikukausid liftide juurde vàlja peale hommikusòòki ja òhtul umbes kella kuue paiku.

4 commenti:

Indrek P ha detto...

Tere,

mul oleks üks pisike ja veidi asjalik ettepanek, aga ma ei leia Sinu meiliaadressi kusagilt. Kas sa saad minuga ühendust võtta aadressil indrek.parli ätt kirjastus.ee?

Aitähhhh,
Indrek Pärli

Katu ha detto...

Indrek juba sai vastuse, aga laiemale lugejaskonnale ja mu andunud fànnidele annan siinkohal teada, et olen kohutavalt erutatud praegu!

vahterliina ha detto...

ma lasin dzhinni pudelist välja:) aga meerikast nii palju, et mul esimene kord seal olles vaimustust ei tekkinud, muu hulgas oli selle põhjuseks tõsiasi, et konverentsi lõunapausi ajal ei saanud taldrikut poolelioleva söömaajaga kusagile maha toetada, sest kohe viis käbe mustanahaline töötaja selle minema ja pikapeale muutus selline pidev valvelolek tüütuks. aga teine kord hakkas meeldima ja kaliforniasse läheks ikka iga kell tagasi.

Puhvis Kukk ha detto...

no nii nagu ma ennustasin hakkab K meil raamatut kirjutama. mu esimene kommentaar haiku all - kas polnud? :)