mercoledì, febbraio 06, 2008

diip tàhelepanek eestlusest

Roku jòudis eile Moskvasse.
“Ohooo! Moskva on ju nagu Tallinn!”
Mina vastu: “???”
“Noh… kòik autod on porised ja pàris kylm on ka!” tàpsustas Mu Sydame Prints òhinal seda uudset kontseptsiooni.

Eks meie, eestlased, ròhutame ju ikka, et me pole mingid kommunismi taagast metsistunud ida-euroopa sepad (nagu seda on kindlasti poolakad ja ukrainlased), vaid tahame ikka skandinaavia rahvaste hulka kuuluda.
Aga kui vàlismaalasele Tallinn pigem Moskvat kui Helsingit meenutab, siis me vist pole pàris pòhjamaised midagi.
Ma arvan, et tuleb ikka julgelt tòele nàkku vaadata ja tunnistada – oleme jah idaeuroopa sepad.

Siinkohal ma tahaks veel lisada sellise detai, et hiljem Roku rààkis, et Moskvas olla inimesed ka tàpselt nagu Tallinnas.
Palusin tàpsustada.
Noh et autojuht olla selline imelik olnud.
Nyyd polnud kyll kujutlusvòimet vaja! Kindlasti selline òllekòhukesega morn idaeuroopasepp, pàevinàinud nahkjopp yll (kindlasti tumepruun ja karvase kraega). Kindlasti ei rààkinud ta sònagi juttu, ei naeratanud (yldse mingeid nàoilmeid ei harrastanud) ja sòitis nagu hullumeelne piki poriste hangedega tàidetud tànavaid. Vòin kihla vedada, et auto oli must mercedes ja haises suitsu jàrele.
Nagu Tallinnas.

6 commenti:

Anonimo ha detto...

Seda kommentaari on paslik kirjutada just praegu, kui Tallinnas sajab mingit lörtsilaadset läga :). Aga Helsingi on talvel tõesti puhtam, kui Tallinn, huvitav miks, kuna eeldatavasti sajab ka seal läga... Kunagi ütles üks mu väljamaine tuttav mulle mõtlikult otsa vaadates: käisin siin 1996, olid teil asfaldis augud ja autod pritsisid jalakäijad täis, tulen siian 2004 ja ikka on teil asfaldis augud ... ja inimesed üldse ei naerata. Mul hakkas imelik ja mõtlesin kurjalt, et "mis tal viga seal Hispaanias naeratada, kui neil pole lörtsi ega midagi ja 350 päeva aastas paistab päike". Aga kardetavasti on mingit otsapidi õigus nii Rokul, kui minu sõbral ja tuleb end vist Ida-Euroopa seppadeks kuulutada neh. Nukker väljavaade.

Anonimo ha detto...

kuulsin, et Moskvas pidi olema popp autojuhiga autot omada. ja siis saad ju sinna ka rõõmsama slaavi temperamendiga onkli valida. aga ma ei tõttaks järeldustega. jah, loodusolud on sarnased, kuid inimesed mitte. loodan, et Roku tõdeb seda samuti kui täpsemalt küsid.

Katu ha detto...

inks, ma arvan, et tòde selgub siis, kui nàiteks oleks kindlaks tehtud, et soomlased, rootslased ja norrakad ja taanlased ytlevad avalikult ja valju hààlega:"jah, eestlased on meie vennad ja meie siin soomes/rootsis/norras/taanis oleme kòik nagu eestlased!" aga ma kahtlustan, et ka meie hòimurahvaste skandinaavlaste arvates oleme me ikkagi pigem nagu idaeuroopasepad, mitte nende vennad. vòi kuidas tegelikult on?

oh cris, mul on veel vaatlusinfot venemaa kohta.
roks rààkis, et selles suurkorporatsioonis, kus ta askeldab (mis on ilgelt glamuurne ja ostab maailmas teisi suurkorporatsioone kokku nii nagu meie, lihtsurelikud, ostame kartuleid ja pesupulbrit), olla roku iga pàev nàinud, et retseptsioonis kàis yks mutt, kes myytas seal naiste pyksikuid ja rinnahoidjaid soovijatele.
Minu arust normaalne komme ja tòòtava naise suhtes vàga kliendisòbralik.
Eestis juhtub ka tihtipeale, et sekretàri juurest saab osta b-kategooria parfyyme, plastikust karpe kylmkapi jaoks ja muud taolist.

custom autojuhiga on aga kaputt, sest roks viibis venemaal vaid paar pàeva ja ma ei jòudnud teda moskva trendidest informeeridagi òieti.

Ruudi ha detto...

Aga mina arvan, Katu, et tõde ei lajatata niimoodi otsekoheselt näkku! Hulga mõnusam on mõelda, et me oleme ka ikkagi Eurooplased :) ja veel kõrgema klassi omad, nimelt Põhja Eurooplased!
Nii,e t ole kena ja kustuta selline postitus kohe ära!

p.s. ootan pilte
muhv nõudmiseni

Reede ha detto...

Mina kuulsin, kui Dag Hartelius ütles, et tal oli Rootsist Eestisse väga hea elama tulla, sest kultuuriruum oli sama ja ta kohe tundis ennast hästi siin. Et Venemaal oli ikka teistmoodi elu olnud (ta elas vist natukene Leningradis ka nõukaajal).

Katu ha detto...

Dag on tegija! :)

Aga ma ei kustuta seda postitust àra.