domenica, novembre 19, 2006

"Tantsud tàhtedega" Itaalia moodi

Olen olnud algusest peale "Tantsud tàhtedega" saate suur austaja. Nii et kui saabusid luureandmed, et Itaaliaski sama saade leidub, otsustasin mòistetavatel pòhjustel seda eile òhtul vaadata. Lyhidalt òeldes ei osanud ma nii radikaalseid kultuurierinevusi oodata ka kòige metsikumates unistustes mitte.

Muidu seleebritite valikul on vist igal maal mingid samad standardid. Vòistlesid 5 paari, kus seleebritid olid mingi verinoor tytarlaps (keegi R pereliikmetest ei teadnud, mille poolest ta kuulus on), vananev glamuuritar (Itaalia versioon Reet Linnast), ujumistshempion (Itaalia versioon Erki Noolest), naissoost Erki Nool ja Itaalia versioon Mart Juurest.

Mis mind aga surmani ehmatas, oli see et kerge, sàrava ning glamuurse meelelahutuse asemel kiusati tantsijaid ja arutati tyytuseni, kas quickstepis olid ikka kòik kolm kohustuslikku elementi korralikult tehtud. Kui kohtunike meelest midagi eriti ràmedalt kritiseerida oli vaja, vaadati kordusi ja làks alles kohtumòistmiseks! Eriti kiita ei saanud keegi, aga pàrast pandi ikka mòned kymned ka hindeks.

Stuudio oli lihtsalt kole - mingid hallid sambad ja rohe-beezh marmorpòrand! Valgustus nagu supermarketi lihaletis ja saatejuhiks vananev vesinikblondiin, kollageenhuulte ja mòòdukalt nàrtsinud dekolteega. Mòtlesin juba, et enam halvemaks ja ebaglamuursemaks minna ei saa, aga siiski - publiku hulgast tiriti vàlja paks vanamees, selgus, et immigrant Rumeeniast. Tormiliste ovatsioonide saatel vòitis ta loosiga 10 000 eurot. Pàrast teda vòitis hallis dressis kutt Palermost ka 10 000 eurot. Rumeenia immigrandid ja probleemse nàonahaga noorukid Palermost ei tohi olla glamuursetes teleprogrammides! Ma protesteerin!!!

Kui Itaalia Reet Linna sai vàlja hààletatud ja mina olin otsustanud, et jàrgmisel laupàeval kyll selle jama pàrast kodus ei viitsi istuda, làks imelikul kombel huvitavaks. Selgus, et veel yks paar tuleb vàlja hààletada ning seekord mitte telefonihààletuse kaudu, vaid toimuvad paaride vahelised duellid ning kohtunike hinnete pòhjal kòige nòrgem langeb vàlja. Valgustus muutus selliseks nagu glamuursetes teleprogrammides olema peab, hakati nàitama intervjuusid tantsijatega, kes avaldasid pàris vihaselt ja vaimukalt arvamust konkurentide kohta ja yldse oli lahe.

Kogu programm kestis kolm ja pool tundi (sic!). Sellepàrast ei saa ma tàie kindlusega vàita, et sel ajal, kui ma magasin, ainult duellid olid. Arkasin kl 1 oosel selle peale, et R àratas mu yles ja teatas, et Itaalia Mart Juur langes saatest vàlja ja koliks nyyd òige diivani pealt voodisse magama.

3 commenti:

Anonimo ha detto...

Tere Katrin!

Kuidas sinuga uhendust saab, kas msn-is ka vahest oled. Mul on uus aadress kjarcatammiste@hotmail.com, skype on familia.jarca

Anonimo ha detto...

Hoi Katrin.
MSN-s pole tõesti sind ammu näha olnud. Sealmaal internet ikka on juba leiutatud?
Harli

Katu ha detto...

tere, sòbrad!
Ma ei saa siin MSNi kasutada ja internetist on ilgelt vajaka kogu aeg. Reedel làhen toole, loodetavasti seal on MSN ;)