mercoledì, luglio 06, 2011

Tehniline kysimus

Bandaazide ja rinnahoidmete teemaliste kommentaaride jàtkuks tekkis mul jàrgmine teoreetiline kysimus. Kas sellest, et rasedusarmid tulevad vòi ei tule, saab kuidagi jooksvalt aru vòi alles tagantjàrele (kui on mòistagi liiga hilja ja yleyldse maailmalòpp)?

Aga muidu vàga tore sisuline diskussioon minu meelest :) Mul tuleb kindlasti veel huvitavaid kanateemasid. Pysige lainel!

13 commenti:

Ing. ha detto...

Kogemus naitab, et minu pisikesi arme ( naba kohal vaike paike esimese rasedusega ja kitsad triipsud, mida polegi enam naha, puusade kohal teisega) raseduse kaigus polnud naha. Vaatlus toestab, et sobrannal, kel nyyd on sebra koht olid suured roosad triibud kohul juba varakult. Kandis bandaazi ja kreemitas end nagu segane. Reeglina arme ara hoida ei saa mingi nipiga. Vaidetakse, et neid saab leevendada, mah. Ema kohtu tuleb vaadata et tuvastada enda saatus. Tanseks kannab nimetet sebra oma arme suure uhkusega ja ei varja neid, nagu minagi. Need on auga valja teenitud. Pealegi, rippuvad rinnad saame me koik elu teiseks pooleks niikuinii - imetad voi mitte, nii et milleks pead vaevata

illuri ha detto...

minule kanateemad väga meeldivad, ehkki ise veel amtelikult kana ei ole. aga küll see aeg ka tuleb :)
mul tekkis selline mõte: äkki saab rasedus-venitusarme "ennustada" seoses puberteedi-veniturarmidega? see võib nüüd muidugi täiesti jama jutt olla, aga kui tüdrukul naiseks sirgudes tulid triibud rindadele-puusadele jm vohama hakkavatesse kohtadesse, äkki näitab see ka seda, et rasedusarmid võivad tulla? kuigi kui nüüd pikemalt selle üle mõelda, siis vaevalt, et need seoses on....... Või?

Anonimo ha detto...

Ma arvan, et puberteediea järgi võib ennustada küll. Mõlemal juhul ju hakkab keha äkitselt suurenema ja nahaalune side(?)kude jääb lihtsalt kitsaks, ei ole piisavalt elastne ja rebeneb. Mul tulid ka teismeeas suured lillad vorbid puusadele ja rindadele, praegu on nad õrnalt märgatavad ja valged aga ei midagi hullu. Eks siis ühel heal päeval raseduse ajal saab võrrelda...Kristi

Anonimo ha detto...

ma pole kunagi ei rinnahoidjaid ega muid pigistavaid riideesemeid kandnud ja üldse arvan, et kogu see jutt kreemide ja toetavate riideesemete positiivsest mõjust on kapitalistide vandenõu. ja ei saanud ma sünnitusega mingeid triipe ega asju. ma isegi ei usu seda juttu, kuidas sünnitamine ja imetamine rinnad ära rikub. Võimalik, et nood rinnad rikub, mida on pidevalt rinnahoidjaga üleval hoitud. pigem rikub rindu lihtsalt vananemine. ehk kõik on seotud geenidega ja neid ei saa ka ju täpselt ette ennustada.

patsifist ha detto...

No marvan kah üldiselt, et ega mingi pandaasitamise-kreemitamisega erilist efekti ei saavuta. Mina pidin seda va pandaasi pigem tervislikel põhjustel kandma, vabatahtlikult ma küll teda endale ümber poleks sidund:)) Ja kreemitasin ka. Nonii profülaktika mõttes janoh - eks ma ju kreemitan muidu kah, eksole:) Raseduste ajal kreemitasin siis kirjade järgi spetsjaalsete kreemidega ja vbla ka nats intensiivsemalt. Mingeid sebratriipe ei olnd ega tulnd. Aga ma tõepooelst ei usu, et see oli tänu minu panusele kosmeetikatootjate kasumisse:)) A sõbranna läks mul sünnitama niet ühtki venitusarmi kuskil polnd, ent aigemast tagasi tulles oli kõht mõlema külje pealt siiruviiruline, niet ta sai need korramuse triibud ilmselt sünnituse käigus:))

Puhvis Kukk ha detto...

Taiesti individuaalne. Koik arstid utlevad et armide teket valtida ei anna, lotions ja muu aitavad natuke aga see puhtalt geneetiline. Nii et kui su emal olid siis sul tulevad ka. Mul arme ei tekinud aga spider veins tulid. Nii et there's always something. Aga kallasin end ule igast kreemidega ikkagi....

Reine ha detto...

Minu pisikesi nabakohal olevaid arme polnud ka näha, pärast sünnitu(si) jah, ning kui kõhu trimmi sain, siis olid nad vaevu märgatavad.

Kaasa määris mind mandliõliga, pidavat aitama.. noh, ma ei tea, kas aitas või mitte, aga mulle meeldis see igaõhtune massaaz.

Tarretise söömine pidi ka aitama? Aga ma ei tea, kas see ka tõsi :)

Anonimo ha detto...

Olen kolm viiekilost last sünnitanud ja minu ema õpetas mind raseduse ajal kogu aeg bandaazhi ja rinnahoidjat kandma ning seda ka kuni imetamise lõpuni (siis keerasin bandaazhi teistpidi, sest sügaval nõukaajal ei olnud miskit saada). Ei tekkinud mul rasedusarme ega lontis rindu. Keha vajus ära alles kusagil viiekümnendates, kui ootamatult paksuks läksin :) ja kaalu ära langetasin 135 pealt 70le. Armid tulevad ikka sellest, et koed ei pea raskusele vastu ja rebenevad. Kellel siis rohkem ja kellel vähem, see oleneb juba keha treenituse astmest. Praegu moes olevad kreemid sisaldavad hullult keemiat, mis siis kohe lapseni imendub, tundmatute effektidega. Naturaalsed õlid on nahale abiks alati, kuid rebendite teket nad ära ei hoia. Rasedus ei ole sõda, millest peab võimalikult armilisena uhkelt väljuma, vaid ikka õnnistatud seisund, millest väljuvad siis õnnelikult ja tervelt nii ema kui laps. Käsitletud ei ole siin ka teemat, et rase naine ei tohi oma küünarnukke rindadest kõrgemale tõsta ja seda lihtsal põhjusel, et laps ei läheks pöördesse ning nabanööri endale kaela ümber ei keriks. Kuid lõunamaa mehed tuiskavad noortele emadele alati appi, sest neid on nii kasvatatud, et ema on püha ...

Ruudi ha detto...

tàielik kanala!!!
Nùùd postita veel midagi vaktsiinidest ja siis vòid blogi ùmber nimetada klubiks ;)

Anonimo ha detto...

Mina võtsin vastu kolm põhimõttelist otsust: emalaevaks ei muutu, arme ei tule ja naba punni ei lähe - töötas.
Tegelikult vist lihtsalt vedas seekord.

Pille

Anonimo ha detto...

ma siis anonüümselt ja arglikult vahetan teemat kommentaariumis ja teatan pidulikult, et ostsin just prismast montepulciano d'abruzzo sel puhul, et olen seda blogi anonüümselt pikemat aega fännanud. hea vein ! triipkoode jah pole tervel partiil, aga kassapidaja oli tubli ja helistas alkoholioakonda ja peale umbes kolme kõnet ja krabinal märkmete tegemist läks vein kassast läbi kenasti ja sõbralikult. pino grigio oli ka olemas, kenasti triibutatud, muid sorte ei märganud. jõudu sulle töös ja isiklikus elus ;)

Katu ha detto...

Nii-nii! Minagi tagasi liinil! Tegin internetis hoolega uurimustòòd ja selgub, et tòepoolest - kui on ikka armid geneetiliselt ette nàhtud, siis nad peavad ka tulema. Ei aita siin mingid kreemid ja vidinad. Anyhow, mul on ohtralt kookoseòli, mis tuleb enne àra kasutada, kui temperatuur alla 23 kraadi langeb, nii et màtsin seda hoolega.

Siin oli kommentaar selle kohta, et ei tohi kyynarnukke kòrgele tòsta. Muide, mu Eesti àmmaemand ytles, et see on mingi iganenud arusaam ja kaasaegne meditsiin seda seisukohta ei pidavat toetama.

Anonimo ha detto...

asi on geenides ;) 3 poega, yhtegi rasedusarmi ja ilma rinnahoidjata voin ka ringi lippata...kreeme tasub kasutada lihtsalt monu pàrast ,)edu!!