giovedì, novembre 19, 2009

Vigneti vs Cantina

Viimastel pàevadel on aset leidnud tihe rebimine Cantina Radica ja Vigneti Radica vahel ning kuna hààled on kogu aeg enam-vàhem pooleks, siis sirvisin làbi hulgaliselt erialaseid kodulehekylgi ja veiniajakirju, et nime teemal tàiendavat inspiratsiooni leida.

Minu lemmikuks hakkab vaikselt kujunema Vigneti, sest mida rohkem ma ajakirju ja asju loen, seda selgemalt on nàha, et maailmas on niiii palju veinitootjaid, kes viinamarjade kasvatamisse màrkimisvààrselt ei sekku. Itaalias on nad tihtipeale Cantina nime taha peitunud. Neil on lihtsalt kogenud konsultandid-keemikud, kes sygisel kokkuostetud viinamarjadest vòi veinidest ja asjakohastest lisaainetest miksivad kokku mingi veini, mis keskmisele anglosaksi tarbijale maitse poolest meeldib ja mida saab 2-for-the-price-of-1 skeemiga lihtsasti maha myya.

Kuna Roku isa ja vanaisa ja vanavanaisa on juba paarsada aastat neid viinamarju kasvatanud, millest me tàna veini tegema hakkame, siis tundub, et Vigneti Radica vàljendab paremini meie Pisikese, aga Nummi Perefirma olemust. Kusjuures. Peale pòhjalikumat taastutvumist Prantsuse veinide nimedega ma hààlduse pàrast enam muret ei tunne :)))

1 commento:

lagrits ha detto...

Nüüd, mil teema on pisut laagerdunud, kaldun minagi rohkem vinjeti poole. Rohkem meelt ei muuda, kork peal.