venerdì, novembre 13, 2009

Eriteadaanne!

Ciao!


Eriteadanne kommenteerijatele - te olete siin cantina nime teemal nii tublilt sona votnud, et kui huvitatud olete, siis voin teile lahkesti saata proovimiseks pudeli meie pisikese ja nummi cantina veini. Valida on jargmiste seast:

Koigepealt Montepulciano d'Abruzzo ehk Abruzzo regiooni pohiline esipunavein. Kes Itaalia veine vaga hasti ei tunne, ajab seda segi Toscanas toodetava Montepulcianoga, aga ma olen kindel, et teie olete nende asjadega hasti kursis :) ~
Pean kohe ara ytlema, et tanavu punane vein meil vaga hasti valja ei kukkunud, sest oktoobris laks pisut liiga kylmaks ning oktoobris keskpaigas korjatud viinamarjad ei fermenteerunud nii hasti nagu peab. Veinimeister Leonardo arvab, et umber 20% punasest veinist kolbab pudelisse panna, aga ylejaanu, mida enda nime all myya ei sobi, on soovitav teistele cantinadele maha arida.
Muide, punase veini proovijad voivad ehk tahele panna vaevumargatavaid poldmarjanoote. Nimelt kui Roku tana yht Montepulciano d'Abruzzo tsisterni inspekteerimas kais, kukkus ta Blackberry veini sisse ja sooritas seal moneminutilise supluse :)

Punaseid meil rohkem pole, nii et voimegi sujuvalt valgete veinide juurde asuda.

Chardonnay - see on tanavu koige paremini valja kukkunud. Isegi nii hasti, et veinimeister Leonardo kaskis selle koige ylemisse tsisterni ara panna, kuna koik random asjapulgad, kellel cantinasse asja oli, kaisid seda enamvahem kolm korda paevas "degusteerimas".

Pecorino - tegemist on peamiselt Kesk-Itaalias kasvava viinamarjaga, mis isegi Itaalias eriti tuntud pole. Minu koige lemmikum valge vein - vordlemisi kuiv ja konkreetne. Soltuvalt tootjast ja aastast voib vahel olla pirni ja vahel kaneeli jarelmaitsega.

Trebbiano - Abruzzo esivalgevein. Samuti vordlemisi kuiv, aga mitte nii konkreetne nagu Pecorino.

Mis proovieksemplare puudutab, siis piisab, kui saadate aadressile katznodz àt hotmail punkt com oma postiaadressi ja tàpsustate, millist veini proovida tahate. Detsembris paneme pudelisse Chardonnay, Pinot Grigio ja Pecorino. Jaanuaris Trebbiano ja martsis Montepulciano d'Abruzzo.

6 commenti:

Oudekki ha detto...

See on sinust ju ülimalt kena :)

Anonimo ha detto...

tõepoolest:)

vahterliina ha detto...

ma ausõna lugesin poste nende ilmumise järjekorras.

patsifist ha detto...

Ma olen aint ühe korra miskit pecorinot saand maitsta, a see jäi alatiseks meelde, sigahia oli!

Unknown ha detto...

Väga kena, aga postikulu läheb kalliks.
Usun, et jaksan oodata Sinu järgmise külaskäiguni Eestisse.
Põnev:)

TT ha detto...

Nüüd sain teada kuidas "marjamaitse" veinile juurde tuleb:)