sabato, novembre 14, 2009

So uninspired. So sick and tired

Selle toonadala lopetuseks pean ytlema, et kui mul eelmisel nadalal ylemus F-le ja M-le head laulu polnud, siis nyyd mul hakkab peas vormuma ylemus F-le pyhendet laul, mis voiks alata sonadega "pane ennast p6lema, topis".

Ma siin arvasin, et mu too enam nomedamaks ei saa minna, aga tuli valja, et saab.
Kui eelmisel nadalal oli lihtsalt nome ja pikad toopaevad, siis sel nadalal olid toopaevad veelgi pikemad ja lounapausile ka enne neljapaeva ei saanud, sest koik pohilised kliendikoosolekud olid lounaajal ja teadagi, Roomas pannakse koik soogikohad kolmest kinni. Vihkan neid fakken automaatides myydavaid kypsikuid, millest ma sel nadalal toitusin. Kypsikudieedi positiivne kylg on see, et nadalaga olen ymbes kolm kilo maha votnud.
Kolmapaeval olime kella kaheni oosel tool. Mina tegin oma osa juba kella kaheksaks ara ja saatsin F-le. F siis nikerdas komasid kohendada ja ma ikka aeg-ajalt kysisin, et kas saan midagi veel teha. F vastas jarjekindlalt, et ta siin kiirelt veel need komad vaatab yle ja kohe saab. Kella yheni oosel siis tiksusime sedasi, kui mul lopuks kannatus katkes ja teatasin, et kui ma midagi kasulikku teha ei saa, siis ma pigem laheks koju. F sellepeale arritus ilgelt ja teatas, et kas ma ei saa 10 minutit oodata, kuni me presentatsiooni yheskoos kiirelt yle vaatame enne kliendile saatmist. No vaatasime siis presentatsiooni koos yle, nii et F luges valjusti ette ning mina, ylemus M ja analyytik M tegime taustal massistseene (m6ttetu). Tunni parast laksime siis koju ja ma olin ilgelt tige enda peale, et ma nii lammas olen ja sotsiaalsele survele allun.

Jargmisel paeval saabus kontorisse paikesline ja reibas ylemus C, kes oli eelmisel ohtul hoivatud ema synnipaevapidustustega, vaatas F katetoo yle ja teatas tund aega enne kliendikohtumist, et koik on pekkis ja tuleb ara muuta. Mulle tundub, et C teeb seda sportlikult huvist. Iga kord, kui F meil midagi teha kasib, votab C katte ja teatab, et see on mottetu ja tuleb ymber teha. Well then... sahmisime Analyytik M-ga muudatusi teha ja moistagi koiki arvutusi ei joudnud ja moned Ylemus C pakutud graafikud jaid sisse panemata.

Peale kohtumist pidas Ylemus F vajalikuks pidada meeskonda motiveeriva kone:"Ragazzi, sedasi me ikka tootada ei saa. Jargmisel nadalal on meil siin karmid eesmargid vaja saavutada (mille peale mina motlesin: ise olid lammas ja ei julenud kliendile oelda, et isegi Fantastiline Nelik pole voimeline nadala ajaga ja nelja inimesega fakken turuuuringut ja segmenteerimismudelit jamaiteamidaveel tekitama). Te peate naitama, et oleme tegijad! Te peate tootama oluliselt rohkem ja paremini, kui seni. Ja yldsegi, nii ei lahe, et me veerand tundi enne kliendi tegevjuhiga kohtumist vormistame graafikuid. Te peate ikkagi paremini oma tood organiseerima! (mille peale mina motlesin: fakk ise sa tegid selle preseka ja sundisid meid oosel kella kaheni endale fakken publikut tegema ja kui sa C-ga hakkama ei saa, siis mina kyll endal mingit vastutust ei nae selles, et ma C kasul presentatsiooni veerand tundi enne kliendikohtumist muudan)."

Pulbitsesin taiega, aga kuna ma olen ikkagi aeglase taibuga eestlane, siis mul ei tulnud pahe diplomaatilisi vastuseid, mis korporatiivsesse konteksti hasti sobiksid. Hiljem aga votsin Ylemused C ja M ette ja teatasin korporatiivses vormistuses, et yldsegi me siin fakken tootame juba kolmandat nadalat 16 tundi paevas, ilma projektikoodita ja yletunde kirja panemata. Mingit projektiplaani, infot ega konstruktiivset tagasisidet ei saa ja peale seda, kui F sunnib meid kella kaheni oosel endale fakken publikut tegema, siis mulle kyll ei sobi kuulata targutusi teemal, et tuleb tood paremini organiseerida, eriti arvestades, et projektijuhtimise vallas meil siin teab mis eeskujusid pole. C ja M olid ka nous, et tuleb tood paremini organiseerida. Innustunult pakkusin, et kas me voiks kokku lepida mingis high level tooplaanis, et jargmiseks reedeks siis selle fakken ariplaani koos turuuuringu ja segmenteerimismudeliga valmis saada. M arvas, et seda kyll teha ei saa, sest projekt on meil vaga dynaamiline ja et tehke homme see pisike tykike valmis ja edasi vaatame, mis saab. Lootusetu...

10 commenti:

Manjana ha detto...

ühe oma lemmikblogija jutte töökorraldusest lugedes, tuleb endalgi masendus peale. tahaks mingit nõu anda. teeme nii, et ma annan nõu ja sa ise vaatad, kuidas sa selle vaikselt prügikasti sokutad.

meestele pähe istumiseks peab neid nende moodi ahistama. ehk - kui on tahtmine vinguda, siis paljas vingumine neile ei mõju. nad tahavad konkreetseid ideesid ja põhjendusi. (isegi kui need pole loogilised, peavad nad paistma loogilised). kas neile tõesti pole võimalik selgitada põhilist ideed: öösel tehtud ja plaanipäratu töö on vähe tulemuslik? ehk: kas neile ei saa edastada ideed, et kui ajagraafik on paika pandud, siis selle järgi tegutsemine on tulemuslik. kui kaks meest on omavahel konfliktis, siis tuleks neile mõlemale anda tegevus, kus nad omavahel kokku ei puutuks ja mõlemad oleksid enda arvates teise ülemused. mehed kaklevad ju aint eesmärgiga ülemuseks saada, kui mitte just ametlikult siis mitteametlikult. las üks vastutab graafikute ja teine näiteks kliendiga suhtlemise mille eest. ja meestele ei või veel öelda, et nende idee on halb. neile jube hästi mõjub, kui sa pakud neile täiesti uue mõtte ja räägid, et ohh kui hea mõte ja jube hea, et TEMA selle mõtte peale tuli (kuigi mõte on sinu oma). neid imelikke meeste mõjutamise meetodeid on veel.

Katu ha detto...

Hei Manjana! Yldiselt abiks nouanne, aga aga C on tegelikult naine. Selline hilistes kolmekymnendates dominatrix, kes tuleb igal hommikul taiesti ettearvamatus tujus toole. Kui meestega raagib, siis laotab rinnad laua peale ja keerutab juukseid sormede vahel, aga naistega on vordlemisi happeline. Mis n6u sa nyyd annaksid? :)

PS! Kes mind t66alaselt teab, siis tavaliselt ma olen yber-konkreetne.

Katu ha detto...

Ja siis tahtsin veel lisada, et F on karjaariredelil tase korgemal kui C, nii et tehniliselt on ta nagu meie koigi ylemus. Kahju ainult, et selles konkreetses projektis koik kolm ylemust ilgelt keerutavad ja keegi ei taha tapselt oelda, et kes meil ikkagi projektijuht on.

Oudekki ha detto...

Katu, selliste C-dega tuleb käituda nii, nagu sa oleksid mees, ehk nii nagu mehed nendega käituvad. Siis nad on vähemalt viisakamad ja kuulavad teinekord.

Ma küll konkreetseid inimesi ei tea, aga nii palju, kui mul sellest blogist on mulje jäänud, siis nendele inimestele seletamiseks, et öine ja plaanipäratu töö on vähe tulemuslik, võtab aastaid. Noh, loogiliselt saab neid veenda, nad võivad heal juhul leida, et võib ju nii olla, aga vaadake, meil on juba oma viis :) Intelligentsed põikpead, kõige keerulisem kamp :D

Pealekauba, kunagi ju ei tea, mis võib esile kerkida (dünaamiline projekt, eks) ja siis tuleks plaan ära muuta ja siis oli plaani tegemine ajaraiskamine...

Teine variant on koos analüütik M-ga neil välja pressida kogu vajalik teave ja siis teha endale ise tööplaan ja selle järgi töötada, vajadusel siis end "dünaamilisel" kohendades. Ja nagu näha, ei ole midagi katki, kui tegelikult ei saagi kõik asjad tehtud, mis C-le ja F-le pähe tulevad (ja süüdi ei ole teie on C või F, ei ole vaja ennast nende omavahelistesse võimumängudesse tingimata segada)

Manjana ha detto...

ihii. kuna mul on hilised 30ndad läbi, siis ma vist peaks teadma miskit. ma küll ei tea, kuidas mehed peaks käituma, et ma neid kuulaks :D aga 1 mõtte võin pakkuda.

nende kahe puhul on siis ilmselt probleem kuskil mujal, kui otsene võimuvõitlus. naised, isegi võimukad naised, ei käitu tavaliselt nagu mehed. võiks üritada C-le kärbseid pähe ajada. tema käitumisest võiks järeldada, nagu ta liiga tihti mehi liiga lähedalt ei näe. noorte naiste vihkamine on eriti hea tundemärk sellest. siis parim kärbes oleks talle vihjata, et sulle tundub, nagu F oleks C-sse (salaja) armunud. Selles vanuses naine on alati rahul, kui keegi tasse armunud on. äkki selline "teadmine" võtaks talt maha tahtmise kõike F-i asju ringi teha lasta. praegu ta teeb seda siis vast seepärast, et F-i tähelepanu saada.

igatahes on inimsuhted vahva valdkond, kus on lõbus eksperimenteerida, peaasi, et ise omadega vahele ei jää. kuna su olukord on niigi kehv, siis võiks ju proovida. kui ta ka avalikult uskuma ei jää, siis väike kahtlus talle ikka jääb ja sina võid ju eksida. tema arvates sa niikuinii midagi ei tea, kuna oled tast noorem.

Oudekki ha detto...

Manjana, aga äkki C tahab näidata, et tema kui naine on parem kui F ja F on kõrgemal kohal kui C ainult seepärast, et F on mees.

patsifist ha detto...

No ülemused F ja C on juba olemas, sellesse kompotti sobiksid veel imehästi tegelased U ja K:) Vat see oleks asjade nimetamine õigete nimedega:))
A nõu ei oska küll selliste tegelaste ja nende käitumise puhul anda. Paistab, et mitte aint projekt pole väga tünaamiline, vaid nad ise kah...:S

karmen ha detto...

Lahe mäng! Ainult, et miks sina küll selles osaled?

Katu ha detto...

Tere taaskord! Muide F ja C keemia teemal tahaksin valgustada seekord hoopis uuest vaatenurgast. Nimelt F on pàrit Pòhja-Itaaliast, umbes Sveitsi piiri pealt ja C on kaheksandat generatsiooni roomlane (and proud of it). Mulle tundub, et C-le pòhimòtteliselt ei sobi F-i stiil, mis vòrreldes lòuna-itaallastega on pisut liiga puine, liiga demokraatlik ja mitte eriti kreatiivne. Noh ja mòistagi lepib F kliendiga strateegilisel tasandil igasugu asju kokku, aga C leiab, et tema (mitte F) on siin yldsegi kliendisuhete juhtimise ekspert ning et ilma temata ei peaks yldsegi otsuseid tegema. Inimlikul tasemel mòistetav, aga minu isikilikku motivatsiooni see muidugi ei kasvata. Novembri lòpuni on jàànud 7 tòòpàeva...

Katu ha detto...

Tahtsin veel Tatsutahimele kommenteerida, et tòepoolest - C ysna avalikult vàljendab, et ei pea F-i just nii kompetentseks nagu kòrge ametikoht eeldaks.

Muide mulle meeldis Patsifisti kommentaar U ja K kohta :))))
Jàrele mòeldes leidsin, et K olen ju mina. Fck...