giovedì, novembre 19, 2009

Pudelid


Teame ju kòik, et Pisikestes Nummides Perefirmades tuleb kòik ise pòlve otsas àra teha. Teoreetiliselt teadsin seda minagi, aga ikkagi pean ytlema, et veini jaoks pudelite valimine oli vòrdlemisi ootamatu konnateadus tegelikult.

Ma arvan, et pudelite valimine on umbes sama tànamatu tòò nagu Itaalia Pulma Kylalistele bomboniere ehk pulmasuveniiri kinkimine. Miljon valikut ja uskumatu mòttetòò, mis tuleb àra teha mingi vidina pàrast, mida inimesed korraks vaatavad ja hiljem niikuinii àra kaotavad vòi minema viskavad. Suhtelisest mòttetusest hoolimata peab kingitav ese olema isikupàrane, ei tohi jàtta odavat muljet, aga samas ei tasu ka eelarvega ylemeelikuks minna, sest yldiselt vòiks pulmasuveniir ikkagi pulmaòhtusòògist vàhem maksta. Jàrele mòeldes paistab, et pudeli valikul kehtivad umbes samad pòhimòtted.

Mis meie pulmi puudutab, siis peale pingelist mòttetòòd loobusin merevaigust kàepidemega pudeliavajate, roosidega espressotasside ja punnkòhuga hòbeinglikeste vahel valimisest ning kinkisime kylalistele lihtsalt kotikese spetsiaalsete pulmaconfettidega, mille poolest meie làhedal asuv Sulmona linnake yle Itaalia kuulus on.
Tavaliselt pannakse punnkòhuga hòbeinglitega kaasa umbes 5 kommikest, aga me kohe heldelt panime umbes 100 grammi. Loodan, et kylalistele meeldis ja et nad ei kurvasta just sygavalt selle yle, et nyyd neil polegi vòimalust kahekymne aasta pàrast kuskilt tolumusest pòòningunurgast merevaigust kàepidemega pudeliavajat leida ja meenutada kuidas nad siis, kui juuksed veel hallid polnud, Itaalia Pulmas kàisid.
Ma ise kyll nautisin mòòdutundetult neid kotikesi, mis pulmadest yle jàid :)))


Kusjuures meil on siin yks bomboniere veel alles. Kohe teen teile pildi sellest!

Tehtud!











Aga tulgem pudelite juurde. Peale kuudepikkust Vetreria Etrusca tootekataloogis krabistamist esitlen teile uhkusega meie pudeleid! Tume pudel nii punase kui valge veini jaoks ning hele pudel Cerasuolo ehk rosè tarbeks, mida me kunagi tulevikus tegema hakkame.
Etikettidega tòò juba kàib ja vòin juba òelda, et pudeli valimine on etiketi disainimise kòrval kukesupp.

10 commenti:

patsifist ha detto...

Jeekim, kui beeen kingitus teil külalistele oli! Meie ise(kaua)tehtudkaunikene kahvatuks selle kõrval nigut eeeee (otsin sobivat võrdlust:) suomlane afroameeriklase kõrval (lisaks olen ka poliitiliselt korrektne:)

Unknown ha detto...

Kommikotike oli väga uhke! Mul see siiamaani riiulis aukohal. Kommid seal sees ka veel enamus alles (mõtlesin jagada ka teiste eesti sõpradega, kellel Sa veel ilusti hinges ja meeles).

Katu ha detto...

Hissand kui pònev! Patsifist, mis teie kinkisite?

Anu, kui ma vastu pean ja jàrelejàànud kotikesed nii kòrgele suudan panna, et ilma toolita ligi ei pààse ja jòuludeni/jaanuarini nad àra unustan, siis ma vòin koos veiniga kohe paar tykki teile tuua. Paneme lukku?

patsifist ha detto...

Meil oli lihtsalt kohalikele pulmakülalistele mõned Kalevi kommikesed (no siuksed normaalsemad nigut Kalev ja Tallinn jne:) ja Eestist tulnd külalistele kohalikud käsitöökommikesed sellufaankotikeses vastava trikoloori värvides lindikesega kinni seot ja tänusõnad juurde lisat. See kotikeste komplekteerimine oli paras pain in the iseteadkus:)

patsifist ha detto...

Ahjaa, siinmail on muidu populaarne kink pulmakülalistele klasuuriga kaunistet piparkook. Ei tundund 2,5 aastat tagasi kuumal aprillipääval just asjakohane:))

Katu ha detto...

Pàris peen. Te pidite siis ikka tàpselt arvutama ja plaanima ja ilmselt pulmas oli kaks korvi eri tyypi bombonieridega? Kas keegi kysis ka, et miks itaallastele ja eestlastele erinevaid pulmasuveniire jagati?

Mulle isiklikult kyll meeldib see idee. Ise mòtlesin ettevaatlikult midagi sellist teha, aga kuna aega eriti polnud ja Eestist kommide hankimine oli komplitseeritud, siis làksime lihtsama valiku teed.

patsifist ha detto...

Ungaris elan ja siin ka pulmitusime:)) Lasime resturaanis kotikesed lauale panna, igaühele taldriku kõrvale, veggadema lihtne.

Unknown ha detto...

Jah, Katrin, jään ootama!

seisus kohustab ha detto...

ma hoian ka hardalt oma kommikotikest alles. 20 aastat eeldatavasti välja ei vea nendega aga ega ma eriti neid komme kellegiga jagama ka ei kipu, sest mida tühjemaks kotike jääb, seda enam ta kreeni kisub :)

Katu ha detto...

Vàike nòuanne kommikotikeste mumifitseerijatele - te vòite koti sisse vatti panna, kui komme vàhemaks jààb ja kott kreeni vajub :)