venerdì, marzo 23, 2007

Kaks tykki on veel puudu

Mul on siin yks uuring hetkel kàsil.
Kòik itaallased, keda ma tunnen, pritsivad tuld, tòrva ja rahvakeelseid variatsioone mehe reproduktiivse organi nimetusest, kui Silvio Berlusconit mainida.

Ma erilise diplomaatilisusega ei hiilga, niisiis kysin tihti vestluskaaslaste kàest, et nòme mees kyll, aga muidu kelle poolt sina valisid 2001.aastal. Kusjuures nàib justkui mitte keegi poleks Silvio poolt hààletanud!
Teisest kyljest jàllegi, vahepeal nuhkisin vàlja, et 2001 aasta valimistel hààletas Silvio (tàpsemalt vist siiski paremtsentristlike parteide liidu) poolt 14.409.683 inimest. Niisiis mul on tekkinud kognitiivne dissonants, et miks ma yhtegi veel nàinud ei ole neist 14,4 miljonist inimesest, sestap - sportliku hasardi ja dipolomaatiliste oskuste puudumise tòttu - kysingi sobival hetkel kòigi tuttavate itaallaste kàest, et kuule ega sina juhuslikult 2001.aastal Berlusconi poolt ei hààletanud.
Eesmàrk on leida vàhemalt 3 inimest, aga seni polnud yhtki leidnud.

Ykspàev seisime jàlle Roomas keset ummikut (òigemini auto seisis ja meie istusime). Mul tuli korraga uuring meelde ning kysisin Roku kàest, et kuule ega sina juhuslikult pole Berlusconi poolt hààletanud. ”Hààletasin jah, mis siis!” tuli kiire vastus. Oo... olin yllatusest tumm. Sihtmàrk otse mu silme all olnud olnud kogu aeg! ‘Ja ma ei taha poliitikast rààkida yldse mitte!’ teatas Roku kategooriliselt, kui asusin tòde vàlja kaevama, et mis motiiv ajendas teda Berlusconit valima ja nii edasi.

Hiljem Roku avanes. Rààkis, kuidas poliitililine kapist vàljumine ykskord tema armuelule hàvitavalt mòjus.
Nimelt olla tal olnud làhedane suhe yhe neiuga. Korraga olid valimised jutuks tulnud ja et kes keda valis ja nii edasi. Roku olla halba aimamata neiut teavitanud, et hààletas Berlusconi poolt. Neiu (kes juhtumisi olla olnud veendunud vasakpoolne) oli hakanud selle peale Rokut kàte ja jalgadega peksma ja karjunud, et Roku on vastustundetu pàtt, kodumaale hàbiks ja muud sellist. Roku, olles taiplik ja endise jalgpallurina yhtlasi ka kiirete jalgadega mees, jàttis poliitikahuvilise neiu kàbedalt maha.

7 commenti:

Katu ha detto...

Leidsin tàna kohviautomaadi juurest jurist Valerio, kes on kaks korda Berluconi poolt hààletanud!

Katu ha detto...

Tàhendab, kus on, siin tuleb juurde. Seda tahtsin òelda eelmise kommentaariga.

mnjah ha detto...

Mu ülemus ja tema poeg on lausa Berlusconi ametliku fännklubi liikmed ning hääletavad AINULT tema poolt. Seega +2 inimest :-)

Reede ha detto...

See on nagu Savisaare ja Keskerakonna toetajate otsimine Eestist. Keegi nende poolt ei hääleta, aga hääli nad saavad kümneid tuhandeid. Ise trükivad või?

Katu ha detto...

Ma olen nàinud yhte inimest, kes keskerakonna poolt hààletas. Rohkem pole teda enam nàinud. Ma ei teagi, kas oli uni vòi mis :) :)

Reede ha detto...

Tegelt on Eestis minu korteris viibinud mitmel korral üks eeskujulikult Keskerakonnas karjääri teinud noormees. Lauri Laasi. Tema oli siis 19-aastane ja külastas mind oma sõber Matiga sel lihtsalt põhjusel, et minu kodus oli küla ainuke arvuti ja Mati hankis Tartust arvutimänge. Ühe talve nad käisid, niikaua, kui Lauri oli koolis õpetaja. Siis sai Lauri kuskile ülikooli sisse ja Mati õppis kõrgemaks sõjaväelaseks. Ja rohkem pole ma neid näinud. Laurist kuulma hakkasin küll.
Kunagi varem veel oli Lauri ka viieaastane ja käis emaga vahel saksa keele tunnis kaasas. Ta ema oli mu saksa keele õpetaja.
Aga mis teda Keskerakonda sundis, mina küll aru ei saa.

Katu ha detto...

Reedele siinkohal kiire apdeit Lauri Laasi tegemistest ylikooli ajal.
Nimelt mina kohtasin teda tihtipeale peda pàrnu maantee yhikas.
Ykskord ta pakkus, et viib mind oma autoga bussijaama. Ma olin nòus loomulikult. Nii kui olin autoukse seestpoolt sulgenud, pakkus, et kas ma ei tahaks Keskerakonna liikmeks hakata.