sabato, gennaio 22, 2011

Tai pildid, nagu lubatud

Tais, nagu alltoodud pildimaterjal delikaatselt mòista annab, kàisin kuulsa loodusfotograafi Remo Savisaare jàlgedes.

Templiloomad:



Lihtsurelikud loomad Bangkoki tànavatelt:



Hissand millised nummid kilpkonnad. Kardetavasti supi jaoks. Kòigile, kes praegu hyyatavad, et kuidas on vòimalik nii nummisid loomakesi syya, meenutaks Roku Tòòka Isa ytlust:"Aga tallepraadi oled sòònud?"









Kalad, nimega "kala", kes tegutsevad pedikyyrijatena:







Nemad ei ole nii nummid, aga selle eest maitsvad:







Imeliselt nummi, aga vàga kaval ahv (yritas mu kàekella rabada):






















Elevant Baley. Oh elevandiga oli nii pònev sòita! Jòudsime elevantlasse kohale ja vaatame, igal pool sildid "ettevaatust, isane elevant". Roku oli kohe àrevil ja òpetas, et isased elevandid on hirmus ohtlikud ja ettearvamatud. No jòudsid viis elevanti metsast, laadisid turistid maha ja hakkasid uusi peale vòtma. Lahkub esimene emaelevant, teine, kolmas ja neljanda juures hakkas meil tekkima kahtlus, et nyyd jààbki isane meile. Jàigi.
Alguses tundus mulle, et iste on minu poole kaldus. Aga Rokule tundus, et iste on tema poole kaldus. Nii me siis nygisime teineteist:"Mine sinnapoole!" "Ei saa, mine ise sinnapoole!" Baley ka ei viitsinud kòndima hakata ning Miniatuurne Elevandijuht oli pisut nàrviline, pritsis teda veega ja nygis, et hakka nyyd astuma. Piisas, et elevant tammuma asus, kui iste jàlle kòikus ja me Rokuga nygisime teineteist ja vàitlesime vòrdlemisi nàrvilisel toonil. No lòpuks saime kuidagi mindud, aga peab ytlema, et Baley nàitas hoolsalt iseloomu. Aeg-ajalt lihtsalt ei kòndinud, mònikord peatus, et pòske vastu puutyve nyhkida, vòttis ampsu mingeid taimi, tòmbas puukese maa seest vàlja ja yldse ei olnud teab mis koostòòaldis. Aga see kòik ei loe yldse, sest poole tee peal astus Miniatuurne Elevandijuht maha ja mul lubati Baley kaela peal istuda ja varvastega teda juhtida. Juhhei! Jah, elevandi juhtimine kàib sedasi, et toksid varbaga vastu vasakut kòrva ja siis làheb paremale. Toksid vastu paremad kòrva ja làheb vasakule. Et liikvele asuks, piisab "nòò" ytlemisest. Ja kui elevant sòna ei kuula, siis Miniatuurne Elevandijuht lògistab mòòka (kuuldavasti antakse neile mòògaga piki pead, vaesekesed). Tàhelepanek tulevastele elevandisòiduhuvilistele: kui teil on valida yhe- ja kahetunnise jalutuskàigu vahel, siis yhetunnisest nygimisest ja tammumisest tàiesti piisab.










Mina kyll ei oodanud, et elevandil juuksed oleks!
Pisut hòredad, aga hàrra on juba kuldses keskeas ka.










Veel elevante. Muide basseinis turistid rààkisid, et tailaste arvates toob uue aasta esimesel pàeval elevandi katsumine ònne. Sellepàrast oligi elevant hotelli inimestele katsumiseks toodud:











Hàbelik geko. Teda jahtisin kyll Remosavisaareliku pysivuse ja innukusega. Kogu aeg puges, kurivaim, pildiraami taha peitu. Selle pildi peal, nagu nàha, olin gekost kiirem:















5 commenti:

Hedvig ha detto...

Pildid on parimad! Mulle ainult loomafotod meeldivadki, nii et aitäh! :)

Marmelaad ha detto...

hoopis teistsugused loomad...ei ole selliseid nagu "Mutionu peol /pidus/" (see laul noh)..:P

aga pildid on nauditavad:)

Ruudi ha detto...

oot, kas tuleb veel pilte ???

Katu ha detto...

Hmm... nomaitea. Tahate veel pilte nàha?

Ruudi ha detto...

Muidugi!
Kas siis kòige nàitamisvààrsemad asjad olid kivikujud?
ja sinu varbad kalade sees :)