sabato, gennaio 08, 2011

Tai ilu- ja tervisekolumn

Nagu lubatud, olen siin hoolega pildimaterjaliga tegelenud ja alustuseks tahaks esimese pildiga juhatada sisse Tai ilu- ja tervisetoodete teema.
Paremalt esimene on legendaarne Tai kollane òli. Lonely Planet òpetas, et kes Tratis kàib (linn, mille kaudu Koh Chang saarele minnakse), see àrgu ilma kollase òlita koju mingu. Nagu pildilt nàha, jàrgisin hoolega LP òpetussònu.
Tegemist olla maailma parima terviseòliga, mis aitavat putukahammustuste, lihasevalude, kinnise nina, vàsimuse, peapòòrituse ja miljoni muu tervisehàda korral. Internetist lugesin, et keegi Tai expat olla sellega lausa autot putitanud. Tailased tunduvad olevat hoolsad kollase òli kasutajad. Vàhemalt neis kohtades, kus kohalikega jutu peale saime, oli òlipudel ikka laskevalmis. Kinnise nina ja vàsimuse korral toimib nagu lubatud ja ootangi nyyd pònevusega eelseisvat sààsehooaega, et putukahammustuste peal katsetada. Ahjaa, massaazi-madame juhendas, et òlipudelit peab ilusti pystisendis hoidma.
Veel katsetasin kookoseòli. Osutus elu parimaks keha- ja juukseòli, mònus kookoselòhn oli ka boonuseks. Tegin sellega kohapeal juuksemaski ja kiharad muutusid imetabaselt pehmeks ja hàstihoidvaks. Mòistagi ostsin kohe viis pudelit kodus tarbimiseks (mitte kingitusteks). Kahjuks kodus seljakotti lahti pakkides pidin tòdema, et òli oli mààratlematuks valgeks massiks hangunud. Kui kuumas vees yles sulatada, muutub vedelaks, aga natukese aja pàrast hangub uuesti. Kes tahab hangunud kookosòli kingituseks saada? :)
Oh ja lòpetuseks òli, mis Tais olles kookoseòliga elu parima kehaòli tiitli peale kandideeris - viie erineva òli segu, nimega Siiami Vyrtside òli. Nyyd, kus kookoseòli hangunud on, peab ytlema, et see ongi elu parim kehaòli. Niisutab hàsti ja lòhnab idamaiselt. Soovitan kòigile òlihuvilistele.

Alati teie,
laborirott

6 commenti:

Reede ha detto...

Nonii, NYC-s on neid ka kindlasti müüa (peab ju kuskil olema). Panen omale shopping listi. Aitäh tutvustamast!

Ruudi ha detto...

suvel sulab ùles, blond!
:)
Talvel peaksid kasutama kohalikke òlisid, talvisemaid ja suvel suviseid. sellepàrast hangubki àra, et sa teaks ;)

Aga àra vòid kinkida kùll, pàrast poolt pudelit ei kannata mina enam seda kookose aroomi, kàib nàrvidele. Ja mina ostsin enda òli juba enne erboristeriast. Tais kàisin suure kaarega mòòda!

Katu ha detto...

Ruudi, sa oled peast itaallane! (vt cambio stagione riidekapis, talve- ja suvejààtised, talve- ja suvevoodipesu). Tegelikult mul tekkis kohe rida kysimusi. Kas erboristeria òli ka talvel àra hangub? Millise suvekuuni (temperatuurini) peaks ootama, et yles sulaks?
Reede, ole siis kookosòli ostmisega ettevaatlik, sest NYCs on talvel veelgi kylmem kui Pescaras. Muide, kollase òli osas kirjutatakse foorumites, et ainult see proua pildiga òli on autentne. Igasugu vòltsinguid pidavat ka palju liikuma.

Hedvig ha detto...

Kookosõli hangubki 23 C juures, kõik on normaalne. see absoluutselt ei kahjusta õli omadusi, enne kasutamist pane pudelike lihtsalt sooja vette ja oota, et üles sulaks!

Aitäh kosmeetikanõuannete eest!

Ruudi ha detto...

ei ole itaallane, selle tarkuse sain ayurveda tunnist kaasa ( muus osas olen kùll, pandoro hooajal jààtist ei sòò ja kòik muud punktid ka. lisaks vehin autos kàte ja jalgadega ning sòiman kòva hààlega).

Kui on puhas òli siis pole vahet kust sa ta ostad, ikka hangub àra ;)

Katu ha detto...

Hedvig, sa lahendasid mysteeriumi -mul on toas 22 kraadi sooja ju. Mòni ime, et yles ei sula.
Ruudi, aitàh kinnitamast, et on puhas òli. Jei!