martedì, gennaio 18, 2011

Itaalia kuulsaim koomik

Ma ytlen sulle, Kodumaa, et itaallased on yks lòbus rahvas ja kui muidu siin on majanduskriis, demograafiline kriis, ilge riigivòlg, ja noorte tòòpuudus jne, siis tànu Silviole ei tule kunagi huumorist ja tsirkusest puudu. Silvio nàol on tegemist màrkimisvààrse kogemustepagasiga esineja ja interpreediga, kelle etteasted on tekitanud tuhande- kui mitte miljonipealise fànnikarja mitte ainult Itaalias vaid ka vàlisriikides. Taolist rahvusvahelist edu pole kogenud tema kaasaegsetest meelelahutustòòstuse gigantidest mitte keegi. Ei Vasco Rossi (kuigi ta arvab, et on jumal), Roberto Benigni, Jovanotti, Tiziano Ferro, Monica Bellucci, Carla Bruni vòi unistadagi taolisest kuulsusest ja vastukajast vàljaspool armsa patria piire.

Tegelikult tahtsin peatuda Silvio viimasel videol, mis siin Itaalias ohtralt vastukaja leidnud. Taustaks niipalju, et uurijad on veendunud, et Silvio on kasutanud alla 18-aastase prostituudi teenuseid, mis on Itaalias seadusevastane. Konkreetsemalt on rambivalgus kellelgi Maroko pàritolu tytarlapsel - paljulubava esinejanimega Sydametemurdja Ruby - kes 17-aastaselt Silvio kàest mòned tuhanded eurod sai vàidetavalt seksteenuste osutamise eest. Ruby'l oli ka pisut lahkarvamusi korravalvuritega ning tema vangitornist pààstmiseks sekkus "hea vanaisa" Silvio isiklikult ja seletas, et tegemist on Hosni Mubaraki nòbuga (dziisas!). Silvio on yldse tuntud oma heasoovlikkuse ja helduse poolest, eriti kui tegemist on noorte naistega, aga ma ei viitsi neid kòiki siin yles lugeda.

Kodumaalt saabus pàring, et kas oleks vòimalik seda videot pisut tòlkida ja siin ta siis on (kokkuvòtlikult).

Alustuseks teatab Silvio, et Milaano prokuratuur on saanud hakkama ennekuulmatu ja ràmeda sekkumisega tema eraellu. Nuhkisid vàlja kòik inimesed, kes tal kylas on kàinud ja jàlgisid neid. ààrmiselt alandav, arvestades et need inimesed kàisid Silviol kylas ainult sòprusest ja kiindumusest innustatuna. /jah, eks me oleme kòik nàinud neid nudistlikke aiapidude pilte, puhas kiindumus!/ Yhesònaga, Silvio jòuab taaskord jàreldusele, et see ei saa olla midagi muud kui poliitiline tagakiusamine. /seekord huvitaval kombel kommuniste ei nimetatud/ Siis on tal rida etteheiteid seoses sellega, kui ebakorrektselt temaga on kàitutud ning asub konkreetsemalt esitatud syydistuste juurde, mis - otse loomulikult - on pòhjendamatud. Miks pòhjendamatud?
Aga Ruby teemasse asjassepuutunud politseinik eitab oma osalust ja Ruby ju ytles ka, et pole ei seksteenuseid osutanud ega raha saanud. /Jee.. tahaks nàha politseinikku, kes ytleb, et jah ma osutasin pisut teeneid. Ja kas ta mitte ei vàitnud Ruby,et kysis 5 miljonit selle eest, et suu kinni hoiab. Muide, suu kinni hoidmise teemal ei saanud yks kohalik koomik irvitamata jàtta, et see on kyll ennekuulmatu, et Silvio kellelegi suu kinni hoidmise eest maksaks, aga see selleks./

Yhtlasi meenutab Hea Silvio, et oma algaja ettevòtja aegadest màletab ta, kui raske on noorel inimesel elus esimesi samme astuda ja sellepàrast ta aitabki alati heameelega hàdas olijat noort. Yleyldse on ta sadadele tuhandetele inimestele tòòkohti loonud ja sadu inimesi aidanud, saades vastu vaid tànulikkust, sòprust ja kiindumust. /Vahi altruisti!/ Sellega seoses toonitab, et ta pole kunagi oma elus yhelegi naisele raha andnud seksi eest (Nojah, naistele maksavad ju sinjoorid-vahemehed Fede ja Mora).
Siit edasi selgitab Silvio, et talle meeldib olla koos noorte inimestega /nagu Michael Jacksonilegi/. Paljud neist noortest inimestest on sattunud Silvio eluteele majandusliku kitsikuse olukorras ja yldsegi on Silvio yhke, et abikàe ulatas (Michael Jackson samamoodi). /Muide itaalia keeles on kòik sònad kas meessoost vòi naisssoost ja Silvio sònakasutusest tuleb vàlja, et abivajajad on naissoost./
Siit edasi asub ta kaitsma asjaosalisi Emilio Fedet, Lele Morat ja proua Minettit /tal on pàriselt ka selline perekonnanimi/. Esiteks Emilio on yks usaldusvààrne mees, kes teeb Mediaset kontsernis silmapaistvat tòòd. /Emilio on see uudistelugeja, kes loeb kòike paberi pealt maha, puterdab ja vahepeal unustab àra, et kaamera tòòtab ning kàrgib oma alluvate peale toonil:"Mida perset te jàlle olete mulle vale paberi andnud!"/. Oh ja mòistagi peaks itaallased arvestama, et Emilio tervis pole ka enam see, mis vanasti, nii et olgem mòistvad. Nojah siis.
Proua Minetti on aga yks noor ja tubli naisterahvas, kes maksab kòrget hinda oma tagashoidliku soovi eest itaalia poliitikas kaasa lyya. /Siinkohal ei saa torkamata jàtta, et proua Minetti sai oma ametipostile kinnises nimekirjas, ehk rahvas tema poolt ei hààletanud/.
Lòpetuseks teatab Silvio, et on tàiesti lubamatu avalikustada telefonikònede vàljavòtteid, sest tuleb ikkagi arvesse vòtta ka, mis toonil asju on òeldud. Kui keegi teeb telefoni teel nalja, siis trykisònas paistab see ju hoopis teistmoodi, kas pole? /Jee.. head naljad!/ Yhesònaga, prokuratuuri meestel puudub huumorimeel, sest nad ei saa aru, et inimesed tegid lihtsalt nalja!
Silvio ei saa jàtta màrkimata, et on ààrmine ressursside raiskamine pyhendada uurimistòòle umbes 100 politseinikku ehk umbes samapalju, kui maffakeisside puhul. /Kas mitte Silvio ei òelnud siin mònede yle Itaalia tuntud maffiabosside kohta, et nad on tema sòbrad ja ausad kodanikud? Rààkimata konkreetsetest syydistustest.)
Siinkohal esineb Silvio mòttega minu kodu on minu kindlus, ehk et ykskòik mida yhe demokraatliku riigi kodanik oma kodus teeb, ei ole riigi asi. /Aa.. pàris uudne juriidiline tòlgendus - kui alaealise prostituudi koju kutsud, siis pole hullu, aga pargis vòi kohvikus ei ole synnis?/
Lòpetuseks kaheminutiline pippa teemal, et taoline kodaniku òiguste rikkumine vabas ja demokraatlikus riigis on ylim korralagedus ja skandaal ning et sedasi ikka rallit ei sòideta! Ja kòige lòpus eriti magus komm - tegelikult on Silvio lahutusest saati pysisuhtes olnud! Kòik normaalsed inimesed ju teavad, et pysisuhtes olles pole mingit pòhjust seksteenuseid osta. See viimane langes viljakale pinnasele, sest "ajakirjandus" myyd muud ei tee, kui mòistatab, et kes vòiks olla see mystiline naine.
Dziisas kraist!

PS! Kindle jòudis kohale! Elagu mànguasjad!

8 commenti:

Puhvis Kukk ha detto...

Hmm, kas itaallasi see toega hairib? Prostitutsioon ju legaalne seal ning kui ameeriklasi kritiseeriti selle eest et Polanskit vangi taheti panna 13 a vagistamise eest siis SB teod ju lapsemang vorreldes. Akki asi poliitikas rohkem kui seksis?

Chris ha detto...

eriti hea oli see Egiptuse presidendi järglase versioon. kas keegi pole seda ümber lükanud? kaldun ka arvama, et selliste storyde puhul pööratakse tähelepanu millegilt oluliselt. maffia peaks ju suutma sellist infot hallata.

Marmelaad ha detto...

issand, praegu tuli silme ette pühapäeva öösel nähtud inglise komöödiasari "soome pealt", kus x riigi president andis aru pressikonverentsil riigile ja oma naisele, miks ta lennujaamas sealse töötajaga seksis:
selgitus = peaaegu siinolev jutt
nimelt:
president sõitis süütult töölt koju, aga tee peal tuli pissiäda, sellest vabanemiseks tegi ta kõrvalepõike lennujaama.../ja siis oli kuidagi umbes niiet/lennujaamas tuli püksinööp eest ära, püksid vajusid alla, siis komistas ja kukkus ühe noore samast soost lennujaama töötaja otsa, kes hakkas rahmeldama ja täidsa "juhuslikult" rabistasid nad oma aluspüksid alla ja SIIS kui see lennujaama töötaja hakkas ennast üle presidendi veeratama, tekkis rüselusest suguühe...

itaallased võiks ka ikka hevymaid situatsioone oma õigustuseks välja mõelda:)
ja vahel on vale nii suur, et kõik usuvadki seda:D

Unknown ha detto...

Silvio pärast õpi või ise itaalia keel ära:D

Tänud, Katrin, ümberjutustuse eest!

vahterliina ha detto...

hissand, no mina ei tea, mis maal ma küll elan. miks meil selliseid asju ei juhtu?!? või juhtub, aga on suud "liiga kinni"?

Oudekki ha detto...

Alaealistega seks ja veel enam, seksiostmine on Itaalias siiski skandaal.

Kui sellega saaks hakkama mingi suvaline inimene kuskilt Parmast, siis ta ei saaks kunagi enam selles kogukonnas elada, sest keegi ei rààgiks temaga. Aga Silvio on... omanik.

Polanski juhtum ei ole vòrreldav.

Katu ha detto...

Tatsutahime kommentaari juurde lisaks veel, et tegemist ei ole juhusliku vahekorraga vaid vòrdlemisi suuremahulise prostituutide vahendamise àriga (ehk siis hàrrad Mora ja Fede), mille suurkliendiks oli hàrra Berlusconi.

illuri ha detto...

nagu minu tutvusringkonnas öeldakse, siis Berlusconi on pagliaccio poco serio. hah!