giovedì, agosto 19, 2010

Otse lahinguvàljalt

Meil on siin hetkel veinitòòstuse konkurentsi alal vàga pònev teemaarendus kàimas.
Nimelt meie allkorrusel elavad L ja R, kes on kogu elu tàiesti tavalised teenistujad olnud. Hiljuti aga avanes R-l vòimalus teostada oma elu unistus - avada restoran nummis keskaegses linnakeses nimega Crecchio. Mòistagi tulid noored juba kaks nàdalat enne ametlikku avamist meie ukse taha koputama, sest neile on Radica viinamàgede nektarid alati meeldinud ja ilmselt sellepàrast ka, et naabritena ei saaks me neid kuidagi petta vòi alt tòmmata.
Yldiselt on kòik vàga tore ja armas, kui Crecchio poleks veinikoja U. kodulinn. U on vàga intrigeeriv veinikoda. Kylas sosistatakse et Vennad Omanikud on mingid maffia mehed ja et nende veinid on sellepàrast vàga tugeva parfyymiga, et nad kasutavad ohtralt arabic gum nimelist ainet, mille eestikeelset vastet ma ei viitsi otsida, aga nàiteks kummikommidesse pannakse seda ka, et kommid hàsti lòhnaks. Aroom on tòesti tugev, pea-aegu et pilveke on nàha, kui pudelil korgi pealt àra vòtad. Nende veinidega olla ka selline lugu, et yhest klaasitàiest pidavat piisama, et peavalu tuleb. Mingid pimeduse jòud yhesònaga.
Ykskord nàgin Vendi Omanikke mingil Crecchio yritusel ja jàtsid kyll selliste yle-kyla-kunnide mulje. Nomaitea, kindlasti on nad toredad inimesed ja love their children too, aga seda peab kyll ytlema, et parmupàevitusega ja siilisoenguga mehed, kes sobitavad kokku halli ylikonna, musta sàrgi ja pleekindsinise lipsu, mind just pikali ei jookse. Ega ma nendega juttu ei rààkinud, nii et vòib-olla tsiteerivad Pirandellot ja kàivad Milaanos ooperis, nii et olen valmis uskuma, et nad on kultuursed ja kòrgete moraalsete tòekspidamistega inimesed :)
Yhesònaga Roku viis noortele Crecchiosse kuus kasti veini kohale ja teatas algajatele restoranipidajatele, et kauaks teil meie veini siin ei ole, sest U mehed seavad asjad nii, et Crecchio restoranides myyakse ainult nende veine. L ja R muhelesid enesekindlalt, et nendele U vein ei meeldi ja mitte keegi ei saa neid sundida ostma veini, mis nende meelest juua ei kòlba. Okei. Avamispeol olid meie veinid yhe riiuli peal ilusti reas ja lilledega kaunistet. Aga U veinid olid spetsiaalse lauakese peal ja nàhtavamal kohal kui meie omad. L siis selgitas Rokule, et tead, semu... midagi pole teha... pidime ikka U veinid ka sisse vòtma.. meile soovitati mitte keelduda.
Tàna aga said noortel meie veinid otsa ja Roku Tòòkas Isa saadeti Crecchiosse uut kaupa viima. Ja mida L talle rààkis? Tàna òhtul tulevat U Vennad Omanikud kahekymne inimesega nende juurde sòòma ja olla kàskinud kòik meie veinid riiulite pealt àra koristada. Einoh, mòistagi parim kaitse on rynnak, aga ikkagi tàitsa sònatuks vòtab selline... noh.... paindumatus. Teate ma pigem kahtlustan, et need mehed ei tsiteeri Pirandellot.

Tànane pilt on tehtud meie viinamàgede làhedalt peale seda, kui kobaraid pildistamas kàisime.

8 commenti:

Puhvis Kukk ha detto...

Ma ei saa aru mis voimetut eesti naist sa teed? Kas toesti ei saa kohale tommata mingeid umbseid veelgi tumedama parmupaevitusega ja veelgi luhema soenguga venelasi? Palka kui vaja. Las joovad paar korda kula peal enda tais ja soitku mingite prostade hummerite moodi autodega ringi, sul peaks image tekkima kull. Taiesti PR probleem mu arust.

Katu ha detto...

Aiai! Gàngide vahelisele sòjale kutsud yles vòi? :))

Anonimo ha detto...

Sõda ei olegi vaja. See on rohkem läbirääkimiste küsimus. Kui kunagi metsikul ajal hiina restorani pidasin, siis tulid ka miskid mehed, näitasid pintsakurevääri alt pealuumärki ja nõudsid katuseraha. Teatasin siis, et meie lähim katus (hiina triaadid) on Peterburis ja otse loomulikult võin ma nad meile külla kutsuda, kui vajadus peaks tekkima.
Lasin ka ajakirjandusest läbi paar uudist, kui koledad on hiina mafiosid ja keegi meid ei tülitanud, ainult teretasid, kui mööda juhtusid minema.
Seega ongi rohkem PR probleemiga tegu ...
EM

K ha detto...

Noh sõda vast ei tule. Küllap lihtsalt helistatakse neile ettekäändeks toodud "katusepakkujatele". Ning nood võivad kogemate kohale laekuda ja päriselt katuse peale panna.

Oudekki ha detto...

Mind sõnatuks ei võta, aga kindlasti ei ole ka tegu PR probleemiga, ei tasu arvata, et U tegelased on eile sündinud. Ja vat nende muhul olen ma valmis tegema suhteliselt kindlasti möönduse, et nad ei saa üldse verbi amare tähendusest aru, rääkimata lastest või inimlikkusest või midagi muud sellist...

Ma soovin teile ikka jõudu oma toodangu müümisel (ja ma arvan, et see ei jää teil viimaseks sellelaadseks juhtumiks).

Ja soovitada ma ei oska midagi. Inimeselt ei saa nõuda kangelane olemist.

Anonimo ha detto...

Mõnusalt muhe lugemine ... kogu blogi, olgu märgitud. Soovitas seda lugeda su maaklerina toimetav ema - tänu kellele ma just korterivahetusega edukalt toime tulin. Ja eks ma maitse neid veine ka peagi. Igavesti tore, et üks siitkandi naisinime sedamoodi veinikasvatuses tegutseb. Jõudu teile kõiges!

www.erkkisven.com

Katu ha detto...

PR probleemi teemal olen ma tàna pigem T-ga nòus. Need Vennad Omanikud tegutsevad palju peenemalt, kui nende parmupàevitus arvata lubaks. Kòikidest kuulujuttudest ei viitsi kirjutada lihtsalt.
Kyll aga pean ytlema, et see eilne seik viitab ikka uskumatule ebakindlusele. Kui nad nii vàgevad kunnid oleksid, siis neil ei peaks olema sooja ega kylma sellest, et mingi tillukese Tollo perefirma veinid mingis tundmatus restoranis vàljas on.

Oudekki ha detto...

Need on inimesed, kes on tugevad nõrkadega ja nõrgad tugevatega, seega kõigile, kes on nõrgad tuleb igal võimalusel oma tugevust demonstreerida.

Võimuküsimus. Kõik, kelle üle on neil võim, eksisteerivad nende jaoks ja peavad seda teadma.